Blade mCP X BL

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
lexlutor

Re: Blade mCP X BL

#361 Příspěvek od lexlutor »

Mám dotaz ohledně zahřívání desky elektroniky. Mám mcpx BL asi měsíc, létám na 100% a vše bylo v pohodě, žádnej tvrdej crash, žádný měněný díl, ale tento týden to začlu nějak blbnout a problém je v tom, že baterku to třeba šlo v pohodě, pak to udělalo na druhou a jindy zas to udělalo hned po pár vteřinách na první baterku. Problém se projevil tak, že si lítám nijak extrémní akrobacii, různé obraty + sem tam tic toc a pak z ničeho nic to bylo nekontrolovatelné serva někam utekly a já stačil cvaknout jen TH, deska elektroniky samozřejmě horká, nevím proč to dělá, deska nedostala ránu. Nemáte někdo podobnou zkušenost. Štve mě to, model nemám ani měsíc, nedostal ránu a přesto je něco špatně.
petsild
Kontaktovat uživatele:

#362 Příspěvek od petsild »

Tahle součástka hřeje?
Obrázek
http://petsild.rajce.idnes.cz
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7
lexlutor

#363 Příspěvek od lexlutor »

Já mám dojem, že hřejou spíše ty FET z druhé strany té desky, tj. tam, kde nejsou konektory...lítal jsem měsíc úplně v pohodě, pouze soft 3D, tic toci apod, a teď po chvíli létání najednou se splašej serva a nekontrolovatelně k zemi. je to těžce nevyzpitatelné a zatím mě zachránil včasný TH, v této souzvislosti se mi stalo i to, že při jednom letu se odstavil zadní motor, myslel jsem, že třeba konektory nebo tak, ale vše bylo ok a dnes mi to udělalo opět, ale třeba 10 letů předtím nic. Jinak ta deska hodně topí ikdyž jen mrskám servama bez motoru.
Zenderat

#364 Příspěvek od Zenderat »

Nezkoušel jsi jen tak z hecu vyčistit serva? Páč když jsou špinavé tak dokažou pěkně mrchtat.
Phoenix, DX6i, Futaba T8FG, Win-rc 450 DFC, T-REX 550e Fb
Copterky :-)
lexlutor

#365 Příspěvek od lexlutor »

Špinavýma servama to určitě nebude, neboť to začne až po určité chvíli....je možné, že to nějak souvisí se zadním motorem...proože už dvakrát se zastavil za letu a konektory jsou v pohodě, na netu jsem někde četl, že už se to také někomu stává, že se zadní motor odstaví
EvzEn

#366 Příspěvek od EvzEn »

Ahoj, máš pravdu, ted jak bylo vedro, taky se mi 2x stalo, že najednou zadní motor vypnul..
Ale divné bylo, že podruhé, se mi zdálo,že vypnul i přední,když jsem dobehl a heli vyndal z trávy, přidal plyn,vše fungovalo jak má..Asi nějaká tepelná pojistka někde..
Vesley

Co je to sakra za ceny mCPX???

#367 Příspěvek od Vesley »

Ahoj,

chci jít do vrtulníčku a tak sonduju do čeho jít. Za barákem mám pěknej plácek, řekl bych tak akorát pro mikrovrťase, proto sem se rozhodoval mezi Blade mCP X a Blade mCP X BL. Chtěl sem původně obyč, protože BL byl drahel, ale problém je cena teď, což trochu nechápu. Jakto, že obyč je dražší než BL verze? Se změnilo něco, co sem nepostřehl? Není snad nějaká nová verze zase.
http://www.rcpark.cz/jednorotorove/5773 ... 980eu.html
http://www.rcpark.cz/jednorotorove/2311 ... 680eu.html
mCPX BL - 3994 kč
mCPX - 4839 kč

a přitom se teď dívám

http://www.modelobchod.cz/vyrobek-blade ... -id-467591
http://www.modelobchod.cz/vyrobek-mikro ... -id-258564

mCPX BL - 4483 kč
mCPX - 3659 kč

Skoro opačně.
Naposledy upravil(a) Vesley dne ned 04.08.2013 15:28, celkem upraveno 1 x.
prtka
Kontaktovat uživatele:

Re: Co je to sakra za ceny mCPX???

#368 Příspěvek od prtka »

BL je v akci a rozhodně je lepší .
Specter 700 V2, Blade 230S with custom belt, Heli-Baby NT, OMP M2 EVO, M4 Max, T-Rex 300X

Futaba
Vesley

#369 Příspěvek od Vesley »

Jo, já vím, že je lepší, jen jsem vrtulník asi rok nekupoval a ani sem to moc nesledoval a nějak mě to zaráží. Esi to není nějaká past :-)
KarelCuk

#370 Příspěvek od KarelCuk »

Prd past, prostě je to v akci. Nevím, co řešíš. Kup to a je a nemusíš kvůli tomu dělat nový téma. U toho druhýho vrtulníku holt jenom nemaj aktualizovanou cenu. Nic víc.

EDIT: To se mi možná vyplatí to koupit na náhradní díly :-) Ikdyž, pořád to nejsou lidový ceny. Podle mě je výrobní cena asi 800 kč.
Yopi

#371 Příspěvek od Yopi »

No však si vem kolik musí být nákupka, když to daj za necelý 4 litry a ještě na tom musí vydělat. Podle mě se to nakupuje tak za 3 litry.
Blade 400 3D, T-rex 500 ESP, E-maxx brushless a pak mraky dalších, nevejde se mi to sem :-)
petsild
Kontaktovat uživatele:

#372 Příspěvek od petsild »

Bl jsem kupoval jako naprostou novinku taky lehce pod 4táci, nemá cenu řešit a prostě koupit.
http://petsild.rajce.idnes.cz
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7
JMalik

#373 Příspěvek od JMalik »

KarelCuk píše:...... Ikdyž, pořád to nejsou lidový ceny. Podle mě je výrobní cena asi 800 kč.

Na těch 800,- jsi přišel jak?
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
KarelCuk

#374 Příspěvek od KarelCuk »

Jéžiš, tak tipuju no. O moc víc to být nemůže. Prostě názor :-)
JMalik

#375 Příspěvek od JMalik »

KarelCuk píše:Jéžiš, tak tipuju no. O moc víc to být nemůže. Prostě názor :-)

Já jenom aby jsi si uvědomil, že jestliže počítáš "výrobní cenu" 800,- , tak musíš taky zaplatit vývoj, energie, zaměstnance, odvody na daních, distribuci........, a hlavně - musíš toho prodávat tisíce, aby jsi se na tu konečnou cenu vůbec dostal. :wink:
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“