Fail Safe na Spektrum DX3c
Fail Safe na Spektrum DX3c
Může mi někdo poradit, jak zapnout Fail Safe na vysilačce Spektrum DX3c ??? a ještě by mě zajímalo, není někde návod,jak nasadit prachovky na difrenciál u FG Baje??
Re: Fail Save na Spektrum??
Jsi v inzerátech. Trochu jsi to popletl. 
Loop VA Models ; Spacewalker II SIG 1/4 ve výstavbě
-
bundes
- Kontaktovat uživatele:
milode píše:Jsi v inzerátech. Trochu jsi to popletl.
Když můžeš opravovat ty, tak ja taky... Když už tak je to fail saFe! Jinak spektrum nemám, ale například u mojí FrSky se Fail Safe nastavuje pomocí cudliku na prijimaci, dáš packy na radiu do tý polohy kterou chceš uložit a krátce ten cudlik zmacknes... Ale jak říkám, nevím jak to mají ostatní výrobci...
Letuschopno: Diablotin 8,5 ccm, Mig 7 (EPA kombat)
Jojo spletl jsem si kategorii,nevšiml jsem si,že jsou tu jen i vysílačky. No problém u spektrumu je v tom, že oni na přijímačích nemají caplíky.
a v návodě to mají blbě popsaný, píšou,že při párování je Fail save nastaven, přitom to není pravda, ulítlo mi tahle už auto a zkoušel jsem to zajít za pár zdí a znovu samo začlo bežet.
-
Bomber
- Kontaktovat uživatele:
Mám JR,což je taky Spectrum a pokud vím,tak fail safe má pouze na plyn.Po ztrátě signálu se automaticky stáhne plyn na volnoběh(mám spalovák).Ostatní kanály zůstanou v poslední(ještě řízené)poloze.
Po nastavení všech serv(naprogramování Tx) ještě znova spáruju Rx s Tx.Jednou se mi stalo,že jsem po prvním spárování přehazoval reverz na plynu a pak fail safe fungoval obráceně-po ztrátě signálu(pokusně na zemi
) se plyn přidal na max...
Po nastavení všech serv(naprogramování Tx) ještě znova spáruju Rx s Tx.Jednou se mi stalo,že jsem po prvním spárování přehazoval reverz na plynu a pak fail safe fungoval obráceně-po ztrátě signálu(pokusně na zemi
https://www.rcalbum.cz/hledat?q=martin+hynek
https://hynekmyto.rajce.idnes.cz/
https://hynekmyto.rajce.idnes.cz/
Re: Fail Safe na Spektrum??
adam87 píše:Může mi někdo poradit, jak zapnout Fail Safe na vysilačce Spektrum DX3c ???
Český návod ke Spektrum DX3C je viz tento odkaz.
Podle popisu v tom návodu viz tento odkaz se fail safe nastaví automaticky během procesu párování podle aktuálních pozic příslušných ovládacích prvků na vysílačce a popis párování je v tom návodu uveden na téže straně.
adam87 píše:No problém u spektrumu je v tom, že oni na přijímačích nemají caplíky.a v návodě to mají blbě popsaný, píšou,že při párování je Fail save nastaven, přitom to není pravda, ulítlo mi tahle už auto a zkoušel jsem to zajít za pár zdí a znovu samo začlo bežet.
Vyzkoušej to s tím nastavením při spárování a pak po spárování vypni vysílačku i model a následně zapni jen model a přijímač by měl po chvíli nastavit fail-safe.
Pokud ti to nefunguje může být problém v nějaké závadě a nebo v tom, že nemáš originální Spektrum přijímač, ale jen nějakou kopii, která Fail Safe vůbec nepodporuje.
Jak je to u trikanalu, nevim, ale asi stejne jako u ostatnich. Takze
1. Xxx safe je veci prijimace.
2. Smartsafe je jen na plyn, resp.prvni kanal. Ostatni jsou hold position.
3. Failsafe funguje na vsechny kanaly. Serva do pozice dane pri parovani.
4. Rozdil v nastaveni je nepatrny. Pro SS mas propojku zapojenou po celou dobu parovani. Pro FS propojku pred zapnutim vysilace vytahnes.
5. Dej hledat smartsafe v mych prispevcich. Popisoval jsem to tam detailne.
1. Xxx safe je veci prijimace.
2. Smartsafe je jen na plyn, resp.prvni kanal. Ostatni jsou hold position.
3. Failsafe funguje na vsechny kanaly. Serva do pozice dane pri parovani.
4. Rozdil v nastaveni je nepatrny. Pro SS mas propojku zapojenou po celou dobu parovani. Pro FS propojku pred zapnutim vysilace vytahnes.
5. Dej hledat smartsafe v mych prispevcich. Popisoval jsem to tam detailne.
Aha pozor, je fakt,že nemám originální přímače,ale od firmy orange a že mi to dělalo jen unich. Myslel jsem,že je to funkce vysílačky jen,ale tak že i přijimače
adam87 píše:Aha pozor, je fakt,že nemám originální přímače,ale od firmy orange a že mi to dělalo jen unich. Myslel jsem,že je to funkce vysílačky jen,ale tak že i přijimače
To apriori nemusí znamenta, že přijímač nemá smart/fail safe.
Používám taktéž Orange přijímače (do letadel). U těch, které mají fail safe, je to explicitně napsáno v popisu. U ostatních, kde to napsané není, je alespoň ten smart safe.
Ale je možné, že některé to prostě nemají vůbec.
Re: Fail Safe na Spektrum DX3c
No myslím,že natěch krabičkách nic napsáno nebylo nebo kde to máš psáno ty?
adam87 píše:No myslím,že natěch krabičkách nic napsáno nebylo nebo kde to máš psáno ty?
Přijímače Orange, které by měly mít nastavitelné pozice fail safe mají pojem fail safe uveden přímo v popisu konkrétního přijímače na příslušné stránce v eshopu Hobbykingu.
Orange GR300 má nastavitelné pozice fail safe.
Orange R410 nemá nastavitelné pozice fail safe.
Orange R415 nemá nastavitelné pozice fail safe.
Orange R615 nemá nastavitelné pozice fail safe.
Orange R620 má nastavitelné pozice fail safe.
Orange R710 má nastavitelné pozice fail safe.
Orange R910 má nastavitelné pozice fail safe.
V případě kdy se nejedná o nastavitelnou pozici fail-safe se u kanálu plynu někdy zaměňuje fail-safe s faktickým výpadkem/ztrátou PWM signálu na výstupu přijímače, který se používá pro plyn. Řada regulátorů totiž sama má fail-safe v tom smyslu, že jakmile ztratí PWM signal na svém řídícím vstupu tak automaticky odstaví motor. Některé přijímače, které nemají nastavitelné pozice fail safe to na příslušném kanálu pro plyn řeší jen odpojením PWM signálu zatímco na jiných kanálech třeba drží poslední pozici tzv. hold. Pokud na kanálu, kde při výpadku spojení není vůbec signál PWM je připojen regulátor, který funguje jinak tj. při ztrátě kupříkladu drží poslední pozici tzv. hold pak se taková forma fail-safe bude chovat jinak a podobně to může být rozdílné pokud by na takovém kanálu bylo kupříkladu připojeno servo. Analogové serva při ztrátě PWM signálu obvykle odpojí silovou část svého motoru a servo pak nemá tzv. přídrž a mechanicky pak může dojít vnějšími vlivy k pohybu zatímco digitální serva mohou například mít hold tj. přídrž posledního stavu před výpadkem nebo dokonce i vlastní v servu nastavitelnou pozici fail-safe.
Drondys píše:Přijímače Orange, které by měly mít nastavitelné pozice fail safe mají pojem fail safe uveden přímo v popisu konkrétního přijímače na příslušné stránce v eshopu Hobbykingu.
Orange GR300 má nastavitelné pozice fail safe.
Orange R410 nemá nastavitelné pozice fail safe.
Orange R415 nemá nastavitelné pozice fail safe.
Orange R615 nemá nastavitelné pozice fail safe.
Orange R620 má nastavitelné pozice fail safe.
Orange R710 má nastavitelné pozice fail safe.
Orange R910 má nastavitelné pozice fail safe.
V případě kdy se nejedná o nastavitelnou pozici fail-safe se u kanálu plynu někdy zaměňuje fail-safe s faktickým výpadkem/ztrátou PWM signálu na výstupu přijímače, který se používá pro plyn. Řada regulátorů totiž sama má fail-safe v tom smyslu, že jakmile ztratí PWM signal na svém řídícím vstupu tak automaticky odstaví motor. Některé přijímače, které nemají nastavitelné pozice fail safe to na příslušném kanálu pro plyn řeší jen odpojením PWM signálu zatímco na jiných kanálech třeba drží poslední pozici tzv. hold. Pokud na kanálu, kde při výpadku spojení není vůbec signál PWM je připojen regulátor, který funguje jinak tj. při ztrátě kupříkladu drží poslední pozici tzv. hold pak se taková forma fail-safe bude chovat jinak a podobně to může být rozdílné pokud by na takovém kanálu bylo kupříkladu připojeno servo. Analogové serva při ztrátě PWM signálu obvykle odpojí silovou část svého motoru a servo pak nemá tzv. přídrž a mechanicky pak může dojít vnějšími vlivy k pohybu zatímco digitální serva mohou například mít hold tj. přídrž posledního stavu před výpadkem nebo dokonce i vlastní v servu nastavitelnou pozici fail-safe.
Tak mám ty GR300 a jak se tedy unich nastavuje?
adam87 píše:Tak mám ty GR300 a jak se tedy unich nastavuje?
Pozice fail safe odpovídá pozicím ovládacích prvků na vysílačce v okamžiku párování tak jak je to v češtině krok za krokem popsáno v tom již odkazovaném návodu viz tento odkaz a tam viz na začátku stránky Párovací proces.
Zdravím modeláře,
měl bych dotaz ohledně párování.
Mám vysílač dx3s a příimač orange GR300 a nedaří se mi je spárovat. Jde tento příjmač vůbec použít pro dx3s?
Díky Pavel
měl bych dotaz ohledně párování.
Mám vysílač dx3s a příimač orange GR300 a nedaří se mi je spárovat. Jde tento příjmač vůbec použít pro dx3s?
Díky Pavel
DX6i, DX7 G2, Blade 200 SR X, Blade MCP X BL, Blade 330s
Už to asi mám, GR300 je modulace DSM2 a ja potřebuji pro dx3s přijmač modulace DSM, myslím.
DX6i, DX7 G2, Blade 200 SR X, Blade MCP X BL, Blade 330s