EasyStar II

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

Re: EasyStar II

#241 Příspěvek od juraj.jurej »

vladivostok píše:Vzhledem k tomu, že se na něj nemůžu dočkat, sem tam když mám na počítačio práci se kouknu na internet a zadám easystar ii do vyhledávače. Narazil jsem na tuto stránku: http://www.wattflyer.com/forums/showthread.php?t=66551
Co to je za srandu, že umí přenášet kompletní telemetrii a vkládat ji do videosignálu, navíc ten dosah je také velmi dobrý. Není to až tak dotaz k letadlu, ale připadá mi to zajímavé.
Díky.

Na to zatiaľ vykašli a nauč sa najskôr lietať.(Ja to do teraz neviem) Na experimenty s FPV ešte budeš mať čas. (nič v zlom!)
Naposledy upravil(a) juraj.jurej dne čtv 11.07.2013 12:29, celkem upraveno 1 x.
FrSky Tandem X20
kroxigor

#242 Příspěvek od kroxigor »

Nevím jestli se tady o tom už nepsalo, ale pokud neseženete EasyStar II, tak naprosto stejný je Hitec SkyScout. Dneska jsem ho donesl domů kit.

SkyScouta se dělají celkem 4 verze:

SkyScout Ready 2GO Lite 4 (MODE 1 nebo 2) - to je komplet vč rádia Hitec Lite 4
SkyScout Hirec 2GO - to je verze kde schází pouze rádio jinak to má všechno vč baterie nabíječky a přijímače Optima 6
SkyScout plug in 2GO - to je kompletní éro vč motoru serv a regulátoru
SkyScout kit - jen stavebnice letadla bez elektroniky
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#243 Příspěvek od juraj.jurej »

Aký motor plánuješ? Ja som tam dal tento (je to po skúsenosti moc silné, ale ubrať sa vždy dá): http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _438W.html
a pevnú vrtuľu 7x5 ESC 40A
FrSky Tandem X20
kroxigor

#244 Příspěvek od kroxigor »

Dal jsem do toho co jsem našel po šuplíkách.
4x HS-55
Ray C2830/09 + RAY 20A
setová sklopka
3s1p 2200 mAh Ray G3

letová hmotnost: 750g

pár fotek ze stavby

Jo a narozdíl od EasyStaru II má SkyScout i v základním kitu už nabarvenou kabinku na černo.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#245 Příspěvek od juraj.jurej »

kroxigor píše:Dal jsem do toho co jsem našel po šuplíkách.
4x HS-55
Ray C2830/09 + RAY 20A
setová sklopka
3s1p 2200 mAh Ray G3

letová hmotnost: 750g

pár fotek ze stavby

Jo a narozdíl od EasyStaru II má SkyScout i v základním kitu už nabarvenou kabinku na černo.

Mám tam tiež 2200mAh s tou bat. sa to nedá vylitať teraz by som volil ľahšiu akolo 1500mAh inak by so to mal mať OK.
FrSky Tandem X20
kroxigor

#246 Příspěvek od kroxigor »

Objevil jsem chybu v návodu u SkyScouta:
Ač jsou obrázky převzaté z návodu EasyStara II tak text někdo přepisoval a je tam špatně uvedené těžiště na 85mm od náběžky což je hooodně vzadu.
EasyStar II má uvedeno těžiště na 78mm a při záletu jsem posouval až na cca 70mm.
kroxigor

#247 Příspěvek od kroxigor »

Tak lítá SkyScout:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=u3NP-7z6bE4[/youtube]
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#248 Příspěvek od RiMr »

Prosím tě ta SOny Action Cam - to máš stabilizovanou plošinu (asi ne :) ) nebo je tak účinná ta stabilizace ve foťáku?
Připomíná mi to stabilizaci ze SOny HX9V, tam fungovala neuvěřitělně, nikdy jsem nic lepšího (ohledně stabilizace) neviděl a že mi těch přístrojů rukama prošlo opravdu moc (ani pětiosá stabilizace od Olympusu - třeba OMD - na toto zdaleka nemá).
Žádné kmitání čipem ani skly. Video se snímá "větším čipem" a z něho se bere výřez, který se posunuje podle vibrací. U vělkých přístrojů to použít ve většině případů nejde, ale tady u těch menších foťáků/kamer se to dá.
Je to vidět na tom, jak čumák éra "tancuje" vůči záběru.

#249 Příspěvek od kroxigor »

Je to čistě jen stabilizace Sony. Kamera je napevno přidělaná do kabinky.
Taky mě to "vyděsilo", když jsem viděl první video, kdy byla kamera na Toru900 a já myslel, že se mi tam tak klinkala, ale né to byla stabilizace.
Co na té kameře miluju je SlowMotion to je úžasný. Proti GoPro má velikou výhodu v aerodinamičtějším uspořádání a lepším obrazu za zhoršených světelných podmínek.

Nechtěně jsem vyzkoušel i její odolnost - je úžasná (přichycená sucháčem na Toru bez outdoorového obalu)
viz.: http://www.youtube.com/watch?v=Xuq-xH9f_2Y
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#250 Příspěvek od RiMr »

Taky jsem o ní přemýšlel a dostala se do nejužšího výběru. Nakonec jsem díky bohatému příslušenství a protože ve velkém éru ta "krabička" tak nevadí koupil Magicam SD-21.
Tak blahopřeju, ať to léce :)

#251 Příspěvek od kroxigor »

Jo příslušenství není nic moc, většina se musí dokupovat zvlášť.
Díky nápodobně.
Vratan

EasyStar starší elektronika

#252 Příspěvek od Vratan »

Po několikaleté RC pauze se chci k létání opět vrátit a pořídit EasyStara. Mám starší Tornado s dvěma servy HS-55, regulátorem Supra 8, Optica 6 a nabíječku Ultramat 14. Baterky už budou asi kaput. A chtěl bych toho co nejvíc použít na ES. Jestli je má domněnka správná, tak je použitelné prakticky všechno, jenom na motor bude třeba přiletovat diodu, která je přiložena k Supře. Takže dokoupit by bylo třeba jen novej akumulátorovej pack. Může mi tohle někdo potvrdit? :lol: Díky.
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#253 Příspěvek od juraj.jurej »

Malo by to byť OK. Kúp bat. LiPo 2S 7,4v 2200mAh. Len si v zlej sekcii tu sa píše o novej ES II.
FrSky Tandem X20
Vratan

#254 Příspěvek od Vratan »

Díky za radu. No můj post byl sloučen administrátorem, takže já jsem v tom nevinně, měl jsem to původně samostatně, právě proto, že píšu o "jedničce".
Jaryn87

#255 Příspěvek od Jaryn87 »

Ahoj, potřebuju radu prosím. je to správně když chytím letadlo za trup a motor dam na plno, tak letadlo jde dolu? Směrovku a vyškovku mam v neutrálu a strašne to táhne dolu.

Edit: těžiště mam v pořádku

Edit2: vyřešeno :-) těžiště nebylo v pořádku :-)
Naposledy upravil(a) Jaryn87 dne pon 12.08.2013 20:59, celkem upraveno 1 x.
EasyStar (osazení Emax), vysílač: Lite4
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“