Hobbyking, sledování zásilek, spory PayPal a tak podobně
Re: Hobbyking
Diky za rychlou odpověď.
Můj progress s objednávkama:
Kluci, tak HongKong post fakt chválím:
Destination - Czech Republic
The item (RC862555130HK) will leave Hong Kong for its destination on 14-Jul-2013
A zítra letí letadlo TPE - PRG (China Airlines Cargo), takže to opravdu sedí. Že by doručení trvalo jen týden?
Druhá zásilka přes SingPost:
RQ199431015SG - 12-07-2013 INFORMATION RECEIVED
(This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article)
Kluci, tak HongKong post fakt chválím:
Destination - Czech Republic
The item (RC862555130HK) will leave Hong Kong for its destination on 14-Jul-2013
A zítra letí letadlo TPE - PRG (China Airlines Cargo), takže to opravdu sedí. Že by doručení trvalo jen týden?
Druhá zásilka přes SingPost:
RQ199431015SG - 12-07-2013 INFORMATION RECEIVED
(This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article)
Swift II | T9X(OpenTX)
Kuba5 píše:Trackovací čísla mám, ale zatím ani jedno není v evidenci.
Ještě ty čísla:
RQ199431015SG
RC862555130HK
Takže to zatím vypadá, že ta zásilka jdoucí přes Hongkong post bude rychlejší:
RC862555130HK
To znamená, že balík už je připraven k odletu v nejbližším termínu tj. zítra 14.
RQ199431015SG
INFORMATION RECEIVED (This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article)
To znamená, že balík ještě fyzicky nedorazil na poštu, ale elektronickou cestou už přišly od odesílatele data o podání zásilky.
Takže jsem to pochopil správně, ale díky za upřesnění stavu SingPost.
Znamená to tedy, že osvětlení budu mít už v týdnu a zásilka přes SingPost ještě ani není na poště. Jinak osvětlení (HKpost) bylo odesláno o den déle (11.7.2013).
Znamená to tedy, že osvětlení budu mít už v týdnu a zásilka přes SingPost ještě ani není na poště. Jinak osvětlení (HKpost) bylo odesláno o den déle (11.7.2013).
Swift II | T9X(OpenTX)
Tak jedna zásilka (osvětlení na letadlo) je už na LKPR (v Praze na letišti). Dnes ve tři odpoledne s ní přiletěl China Airlines Cargo.
Jako důkaz
:
The item left Hong Kong for its destination, Destination - Czech Republic 14.7.2013
Teď už je to jen na České poště, doufám, že to stihnou poslat co nejdřív, mělo by to být bez cla i bez daně.
Celková doba dodání do ČR přes HongKong post tedy 3 dny od odeslání z Hobbykingu!!
- nevím, jestli jsem měl jen štěstí, ale všem doporučuji objednávat věci tak, aby letěli nedělním letem z TPE. Mně z Hobbykingu balíček odeslali ve čtvrtek 11.7. a pošta ho rychle připravila (právě tam jsem možná měl štěstí jen náhodně), takže akorát na nedělení let TPE - AUH - PRG.
Druhá zásilka přes SingPost s lipolkou je na tom o dost hůř. Ještě není fyzicky ani na poště.
Ještě dodám, že hmotnost balíčku, který byl za 3 dny od odeslání z HobbyK. v Praze byla těsně pod 100g a cena cca 7$ + poštovné.
Jako důkaz
The item left Hong Kong for its destination, Destination - Czech Republic 14.7.2013
Teď už je to jen na České poště, doufám, že to stihnou poslat co nejdřív, mělo by to být bez cla i bez daně.
Celková doba dodání do ČR přes HongKong post tedy 3 dny od odeslání z Hobbykingu!!
- nevím, jestli jsem měl jen štěstí, ale všem doporučuji objednávat věci tak, aby letěli nedělním letem z TPE. Mně z Hobbykingu balíček odeslali ve čtvrtek 11.7. a pošta ho rychle připravila (právě tam jsem možná měl štěstí jen náhodně), takže akorát na nedělení let TPE - AUH - PRG.
Druhá zásilka přes SingPost s lipolkou je na tom o dost hůř. Ještě není fyzicky ani na poště.
Ještě dodám, že hmotnost balíčku, který byl za 3 dny od odeslání z HobbyK. v Praze byla těsně pod 100g a cena cca 7$ + poštovné.
Swift II | T9X(OpenTX)
Tak ten muj byl zrejme opravdu nahoda. Singpost si zrejme vyzvedava jednou za cas a ja se trefil do terminu. Jinak ja mam taky v nedelnim letu zasilku.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
Jinak ono je to jedno kdy to leti, kdyz to potrebujes tak to stejne objednas. Cekat nebudes a den predtim uz to bez stroje casu stejne neatihnes.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
Asi jsi měl štěstí no.
U mě zatím žádná změna, pořád INFORMATION RECEIVED, ale naštěstí na tu zásilku vůbec nespěchám, protože je v ní baterka do T9X, kterou budu mít nakonec o dost déle, doufám, že aspoň začátkem srpna
.
Ta, co už je v Česku, taky nic moc, od neděle se válí v Praze na letišti, takže zatím není ani v evidenci u České pošty.
U mě zatím žádná změna, pořád INFORMATION RECEIVED, ale naštěstí na tu zásilku vůbec nespěchám, protože je v ní baterka do T9X, kterou budu mít nakonec o dost déle, doufám, že aspoň začátkem srpna
Ta, co už je v Česku, taky nic moc, od neděle se válí v Praze na letišti, takže zatím není ani v evidenci u České pošty.
Swift II | T9X(OpenTX)
Ja jsem na tom podobne. Jsou prazdniny, obdobi dovolenych tak asi nestihaji. Naopak jak mi prisla pres ten singpost tak se vysvihla i ceska posta, tak ze to vyridili jeste ten den kdy jim to dorazilo.
Zdravim mám jen takový dotaz. Vzhledem k tomu, že jsem si ještě nikdy nic neobjednal v zahraničí tak když jsem si vyhlédl model na Hkingu ze skladu v EU jeho cena v přepočtu byla cca,26OO,-Kč. obrátil jsem se na kolegu který si již v zahraničí objednával a ten mi řekl, že i s poštovným mě model vyjde na 6000,-Kč. Je možné takové navíšení za poštovné? 
NL Sklad HK chce do 50kg 10dolaru a kvuli EU zadne clo a dane
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
skarab píše:Zdravim mám jen takový dotaz. Vzhledem k tomu, že jsem si ještě nikdy nic neobjednal v zahraničí tak když jsem si vyhlédl model na Hkingu ze skladu v EU jeho cena v přepočtu byla cca,26OO,-Kč. obrátil jsem se na kolegu který si již v zahraničí objednával a ten mi řekl, že i s poštovným mě model vyjde na 6000,-Kč. Je možné takové navíšení za poštovné?
Není to rozhodně pravda. Konkrétně z EU skladu by poštovné za letadlo mělo vyjít na cca 16$.
Swift II | T9X(OpenTX)
skarab píše:Zdravim mám jen takový dotaz. Vzhledem k tomu, že jsem si ještě nikdy nic neobjednal v zahraničí tak když jsem si vyhlédl model na Hkingu ze skladu v EU jeho cena v přepočtu byla cca,26OO,-Kč. obrátil jsem se na kolegu který si již v zahraničí objednával a ten mi řekl, že i s poštovným mě model vyjde na 6000,-Kč. Je možné takové navýšení za poštovné?
Uveď pro kontrolu odkaz, o který model konkrétně se jedná. Podobně vysoký nárůst nákladů za poštovné je možný u zásilek s poštovným EMS Express z Hongkongu do ČR jako například 164.51 USD za poštovné EMS Express pro zásilky o hmotnosti 3 až 4 kg obsahující mimo jiné i lipolky, ale sklady v EU (tj. DE a NL) mají do ČR podstatně levnější poštovné jak již bylo zmíněno.
Není vyloučeno, že se tvůj kolega na Hobbykingu moc nevyzná a tak se přehlédl a při testování ceny možná omylem vložil do košíku model z Hongkongu namísto z EU skladu a pak patrně počítal z tabulky viz tento odkaz některou z těch drahých variant poštovného EMS Express z Hongkongu do ČR. Pokud chceš nakoupit model z EU skladu ať už z holandského nebo německého pak musí mít v názvu na konci v závorce uvedeno buď (NL Warehouse) nebo (DE Warehouse) a pak bude poštovné levné jak zde již bylo zmíněno.
Může se stát, že některé položky zboží v tom či onom skladě nebudou vůbec k dispozici a budou dostupné jen z Hongkongu. Je to dáno tím, že v holandském ani v německém skladu nejsou dostupné všechny položky zboží, ale jen cca 20% ze sortimentu, který je dostupný z Hongkongu.
Na kolegu se vyprdni. Postovne v prepoctu 200kc. Pokud je skladem tak k dodani cca za tyden.
Teď koukám, že HobbyKing nám nabídnul nový vzhled.
Jsem zvědav. Hlavně někdy tu rychlost bych uvítal. Ale na první pohled vypadá přehledněji.
Jsem zvědav. Hlavně někdy tu rychlost bych uvítal. Ale na první pohled vypadá přehledněji.