Nafouklé li-po
Re: Nafouklé li-po
.... mi to pripadne, ze cim lepsi, tvrdsi, znackovitejsi baterky, tim jsou choulostivejsi a narocnejsi na vselijake spumprnakle a alchymie, aby prezily (v solidni kondici)....
ani ja neminim sve zauzivane postupy menit, kdyz mi celkem vyhovuji ;-)
ani ja neminim sve zauzivane postupy menit, kdyz mi celkem vyhovuji ;-)
jyrry.webnode.cz
Ze statistickeho hlediska prilis malo udaju, aby bylo mozne udelat verohodny zaver. Zalezi to tedy na uvazeni kazdeho z nas 
Osobne mi prijde velice usmevna predstava, ze po kazdem litani nabijim baterky ve storage rezimu a druhy den, kdyz to vypada, ze by to slo jit na chvilku politat, tak budu dobijet, misto abych sebral dve baterky nabite z minuleho vecera a 3/4 hodinky se zabavil. Mezitim se zhorsi pocasi, objevi se nejaka prace, nebo neco jineho, tak zase vybiju na skladovaci napeti, atd.
Osobne mi prijde velice usmevna predstava, ze po kazdem litani nabijim baterky ve storage rezimu a druhy den, kdyz to vypada, ze by to slo jit na chvilku politat, tak budu dobijet, misto abych sebral dve baterky nabite z minuleho vecera a 3/4 hodinky se zabavil. Mezitim se zhorsi pocasi, objevi se nejaka prace, nebo neco jineho, tak zase vybiju na skladovaci napeti, atd.
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Když vím že druhý den půjdu létat tak si nabiju večer. Když ten den to nevyjde a ještě k tomu vím, že nepůjdu ani zítra, vybiju je na 3,7 a doštouchám na 3,8V. To je vše. Pokud tohle někoho otravuje .... no proč ne.
Netřeba z toho dělat absurdno, ono se to vážně neposere, když Ti baterky budou tu a tam ležet dva dny nabitý. Jen jim to prostě nedělá dobře.
Chápu ale lidi, který maji povolání a časové možnosti značně odlišné a tak to prostě dělat nemohou a mají sady nabité pořád a jen čekají kdy budou mít příležitost jít létat. Pak to je ale holt uvědomění si, že to bude něco za něco.
Netřeba z toho dělat absurdno, ono se to vážně neposere, když Ti baterky budou tu a tam ležet dva dny nabitý. Jen jim to prostě nedělá dobře.
Jak uz jsem psal, nabijim zasadne po letani, v zime v lete, rano, vecer. Baterky lezi nabite klidne tyden, nez budu mit cas, a nepozoruju zadne snizeni vlastnosti, ktere by me nejak omezovalo.
no, tak nekoho treba bavi litani, jineho zas nabijeni a vybijeni baterek, nooo... ;-)
jyrry.webnode.cz
Není nad to se ráno vzbudit, zjistit, že doma ještě všechno spí a ještě dlouho bude, tak se potichoučku jak milenecký nocležník vyloudit ven do vycházejícího sluníčka, když nikde ještě nikdo není, je klid a jen v klídku si létat.
Klidně radši budu ty baterie mučit, než ráno nabíjet a čekat až se všichni vzbudí.
Klidně radši budu ty baterie mučit, než ráno nabíjet a čekat až se všichni vzbudí.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
Marena píše:Není nad to se ráno vzbudit, zjistit, že doma ještě všechno spí a ještě dlouho bude, ....
PRESNE tak to delam taky
Mam dve Zippy Compakt 5000 a moc jsem nelital. Pres zimu na storage a jedna se nafoukla druha dnes po dolitani taky nafoukla a to maji tak 15 cyklu
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
Marena píše:Není nad to se ráno vzbudit, zjistit, že doma ještě všechno spí a ještě dlouho bude, tak se potichoučku jak milenecký nocležník vyloudit ven do vycházejícího sluníčka, když nikde ještě nikdo není, je klid a jen v klídku si létat.
A to je polítání, co? Ještě "nezaprášený" den, na botách rosa, klid a jenom model, stojící vzduch a já. Taky to mám takhle rád. Ale nabíjet těsně před tímhle fakt nejde.
Jardah
jardah62 píše:A to je polítání, co? Ještě nezaprášený" den, na botách rosa, klid a jenom model, stojící vzduch a já. Taky to mám takhle rád. Ale nabíjet těsně před tímhle fakt nejde.
Ale v řadě případů lze nabít večer před tím pokud je předpověď počasí na ráno dobrá. Předpověď počasí na ráno dopředu obvykle sedí tj. jen málokdy to hned ráno bývá úplně jinak. Samozřejmě, že to nevyjde vždy a něco do toho třeba neočekávaně vleze, ale když se chce tak to večer předtím jde nabít a když do toho další den něco vleze tak to ten den může zůstat nabité, ale tak to nemusí být u každého a ani každý den tj. v řadě případů a u řady lidí čas být může a jen převažuje lenost a jak se říká "když se nechce takt je to horší než kdyby to opravdu nešlo".
... a co predpoved, jestli se mi bude chtit vstavat ... ??? To je casto ten zakladni faktor 
mhabr píše:... a co predpoved, jestli se mi bude chtit vstavat ... ??? To je casto ten zakladni faktor
Do jisté míry by měl každý mít obraz o úrovni své obecné lenosti a třeba aspoň podle toho co dělal předchozí den v kombinaci s tím jak je unavený večer se částečně pokusit zlepšit tuto část předpovědi. Někteří lidi zas třeba vstávají dost brzo i když vůbec nemusí a i čas by na to měli jen se jim zkrátka nechce. Pak už je to samozřejmě jen o tom co jsem zmínil tj. v takovém případě je sice čas a jen převažuje lenost a jak se říká "když se nechce tak je to horší než kdyby to opravdu nešlo".
Drondys píše:Ale v řadě případů lze nabít večer před tím pokud je předpověď počasí na ráno dobrá. Předpověď počasí na ráno dopředu obvykle sedí tj. jen málokdy to hned ráno bývá úplně jinak. Samozřejmě, že to nevyjde vždy a něco do toho třeba neočekávaně vleze, ale když se chce tak to večer předtím jde nabít a když do toho další den něco vleze tak to ten den může zůstat nabité, ale tak to nemusí být u každého a ani každý den tj. v řadě případů a u řady lidí čas být může a jen převažuje lenost a jak se říká "když se nechce takt je to horší než kdyby to opravdu nešlo".
Baterky jsou od toho, aby mi sloužily a ne abych jim otročil...
Nabíjím po příchodu z letiště a pořád leží naplno nabité. Třeba i přes zimu.
Kokamkám to absolutně nevadilo. Mám tu také ale i nějaké Aligny a ze třech packů byly dva nafouklé už když je přivezla pošta.
Je to loterie. Povedená baterka vydrží skoro všechno, nepovedená skoro nic. Tak proč se týrat?
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Drondys píše: Ale v řadě případů lze nabít večer před tím pokud je předpověď počasí na ráno dobrá. Předpověď počasí na ráno dopředu obvykle sedí tj. jen málokdy to hned ráno bývá úplně jinak. Samozřejmě, že to nevyjde vždy a něco do toho třeba neočekávaně vleze, ale když se chce tak to večer předtím jde nabít a když do toho další den něco vleze tak to ten den může zůstat nabité, .....
Děkuju za to vysvětlení, já už na to nechtěl reagovat. Taky mám rád připraveno, ale tohle mi příjde jako vícemnéně nenásliná forma péče o accu. Většinou už večer vím jestli to lítání je jen trošku možné.
Takové rýpání - Viz jyrry nechápu.
zdzd píše:Je to loterie. Povedená baterka vydrží skoro všechno, nepovedená skoro nic. Tak proč se týrat?
Třeba právě proto, že zatím stále není zcela vyloučeno to, že při určitém dobrém zacházení se pravděpodobnost v té loterii výrazněji přikloní na stranu lepší výdrže u většiny lipolek, ale tím, že takové postupy většina lidí není ochotna dělat se toho zřejmě nikdy ve většině případů nedosáhne.