Turnigy 9x

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Odpovědět
Zpráva
Autor
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

Re: Turnigy 9x

#76 Příspěvek od Ancistrus01 »

otompotom píše:Ahoj, mám na Vás prosbu. Koupil jsem T9X a udělal HW úpravy dle rimrova super videa, ale po složení vysílačky mi stále hlásí SWITCH error. Všechny přepínače jsem zkontroloval měřákem a jsou OK a mám je ve správných polohách. Konektory taky. Už nevím co by mohlo být špatně. Zkrat po úpravách taky nikde není.

Nemáte někdo podobnou zkušenost?

Děkuji za pomoc.

Zkus nahrát jinou verzi softwaru, nevím jestli si tam dal open9x ale u nejnovější verze mi to dělalo taky
Taky nesmíš přepínače při flashování mačkat...
mirekp
Kontaktovat uživatele:

#77 Příspěvek od mirekp »

Jaké přesně hw úpravy? Může se stát pokud uděláš upravu na telemetrii a nepřehraješ fw
otompotom
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od otompotom »

OK, s flešováním musím ještě počkat až mi dorazí programátor. Ve vysílačce je zatím originál SW.
Úpravy:
Přerušil jsem dvě cesty k odporům první 2 zleva a propojil s piny na procesoru na horní straně (piny 7 a 8). a přiletoval kabel pro programátor.

Tak to bude ono s tou úpravou pro telemetrii.

Takže by měl stačit flešnout open9x.

Dělal jsem to dle TOHOTOvidea.
SIG Piper Clipped Wing - RIP Z-37A ve výstavběMeridian 10ccE-Flite TimberPrcek F3KOrca F3K
mirekp
Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od mirekp »

Tak to je ono. Touto úpravou se přepojí 2 přepínače na jiné piny procesoru, je třeba přehrát fw.
Marena
Kontaktovat uživatele:

#80 Příspěvek od Marena »

Čau, tak nakonec taky dodám jeden dotaz.

V poslední době se mi stává jedna věc. Létám s prvním érem, dolítám všechny baterky. Odpojím baterku, přepnu v OpenTx na letadlo druhé, osadím baterku do druhého letadla a serva fungují, ale motor netočí a jen rychle pípá. Když vypnu Tx, motor přepne do módu pípání při ztrátě signálu. Zapnu Tx a motor začne opět rychle pípat. Po čase sám přestane a nevím jestli je to tím nebo náhoda, tak když dám plný plyn a nechám ho chvilku tak a pak ho stáhnu, pípání se začne zpomalovat až přestane úplně a pak funguje naprosto bezchybně. Toto se stává i při přechodu z letadla druhého na první. A nestává se mi to vždy, ale tak z 40%.

Možná je to nějaká ochrana? Možná se to dříve neprojevilo, protože doma létám 30m od auta a baterku odpojím na place a něž dojdu k autu, tak je tam časová pauza. A na chatě jsem dřív měl jen jedno letadlo a pořídil jsem druhé a tam mam vše jen okolo sebe na jednom plácku 2x2 metry a tak je odpojení a zapojení druhého letadla otázka pár vteřin... Ještě můžu zkusit dělat mezi přepnutím úmyslně pauzu 2 minuty jestli se to taky projeví......

Díky moc
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
Marena
Kontaktovat uživatele:

#81 Příspěvek od Marena »

Ještě dodám, že se jedná o různé regulátory a jeden Rx je 3 kanál a druhý 6ti kanál. Modul v Tx je originál a Rx jsou klasické HK-xxx V2
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
otompotom
Kontaktovat uživatele:

#82 Příspěvek od otompotom »

smazáno, už mám programátor
SIG Piper Clipped Wing - RIP Z-37A ve výstavběMeridian 10ccE-Flite TimberPrcek F3KOrca F3K
otompotom
Kontaktovat uživatele:

#83 Příspěvek od otompotom »

Zdarvím příznivce T9X. Mám na Vás dotaz, už jsem toho přečetl tolik, že nevím kde je pravda a informace se mi začínají motat. Potřeboval bych jednoznačnou odpověď jestli je možné po upgradu T9X pro zobrazování telemetrie (používám DJT), možné připojit i jiný modul než frsky. Jde mi hlavně o Spektrum DSM.

Děkuji moc
Drondys

#84 Příspěvek od Drondys »

otompotom píše:Zdarvím příznivce T9X. Mám na Vás dotaz, už jsem toho přečetl tolik, že nevím kde je pravda a informace se mi začínají motat. Potřeboval bych jednoznačnou odpověď jestli je možné po upgradu T9X pro zobrazování telemetrie (používám DJT), možné připojit i jiný modul než frsky. Jde mi hlavně o Spektrum DSM.

Možné to je, ale v případě použití jiného modulu než DJT nebudou k dispozici žádná data telemetrie.
otompotom
Kontaktovat uživatele:

#85 Příspěvek od otompotom »

S tou telemetrií je mi to jasné, jde mi hlavně o to abych si ten DSM modul neodpálil kvůli úpravám pro frsky.
Drondys

#86 Příspěvek od Drondys »

otompotom píše:S tou telemetrií je mi to jasné, jde mi hlavně o to abych si ten DSM modul neodpálil kvůli úpravám pro frsky.

Při úpravě pro Frsky doporučuji vést data telemetrie z DJT modulu do T9X vnějškem tj. nezasahovat do DJT modulu a nedávat to na ty piny ve slotu jak to někteří dělají, protože pak by to mohlo kolidovat s něčím co by na těch pinech mohlo být u některého jiného modulu.

Pokud povedeš data telemetrie vnějškem tak před vyjmutím Frsky modulu odpojíš konektor, kterým bude telemetrie napojena a jiný modul zasuneš do slotu, ale ten konektor pro data telemetrie zůstane nezapojený.
otompotom
Kontaktovat uživatele:

#87 Příspěvek od otompotom »

No tak to ho jsem se bál. :( Já jsem už upravil vše pro modul frsky, takže na desce, kde jsou piny pro modul mám přerušené cesty na pinu 2 (+ odpor 470ohm) a udělanou propojku (servokabelem) na základní desku na MOSI s MISO. Sakryš to jsem nedomyslel. Tam jde stejně hlavně o to propojení MISO a MOSI takže by se to dalo vrátit a zapojit to venkem možná. Jsou to ale jen 2 dráty a v modulu jsou 3 tuším.
Drondys

#88 Příspěvek od Drondys »

otompotom píše:No tak to ho jsem se bál. :( Já jsem už upravil vše pro modul frsky, takže na desce, kde jsou piny pro modul mám přerušené cesty na pinu 2 (+ odpor 470ohm) a udělanou propojku (servokabelem) na základní desku na MOSI s MISO. Sakryš to jsem nedomyslel. Tam jde stejně hlavně o to propojení MISO a MOSI takže by se to dalo vrátit a zapojit to venkem možná. Jsou to ale jen 2 dráty a v modulu jsou 3 tuším.

Stačí to propojení MISO a MOSI vést mimo piny ve slotu vnějškem přes nějaký konektor. Nic víc propojovat vnějškem nemusíš.

Přes piny ve slotu by standardně mělo jít do modulu jen PPM, + napájení a GND (zem). Nic jiného.
otompotom
Kontaktovat uživatele:

#89 Příspěvek od otompotom »

Tak to kdyžtak předělám. A ještě jedna věc když to povedu venkem a nebudu upravovat modul, není pak potřeba tam mít ten malý převodník rs232? Děkuji moc za informace.
mhotar

#90 Příspěvek od mhotar »

Pokud už máš ten konektor v rádiu upravený, přidal bych rezistor 4k7 mezi TX Atmegy a pin slotu modulu a nechal to tak.
www.opentx.cz
Odpovědět

Zpět na „Turnigy T9x“