Licence na malých modelech

Modely od vypuštění neřízené. Házedla, gumáky i volné motoráky. Jak soutěžní, tak rekreační
Zpráva
Autor
Golfista

Re: Licence na malých modelech

#31 Příspěvek od Golfista »

zz píše:A co vodní obtisky? Na laserovce natiskneš a je... používám bez problémů...

Perfektní. Moooc děkuji za typ.

popisky1.jpg

popisky2.jpg
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od TomasC »

Osobně popisuji závodní modely podle vytištěné šablony. Používám tekutý permanentní popisovač MAXIFLO. A šablonu nazvětšuji tak, aby se hrot přesně vešel.

Není to dokonalé, ale na přejímce to prochází....
Lark

#33 Příspěvek od Lark »

Když mě Celeron vyzval, tak se tedy ozývám :lol: Ale myslím že o plotru Silhouette i maskovací fólii Oramask810 už tu bylo vše řečeno. Jen bych dodal, že současná cena plotru je víc než o 1000Kč vyšší, než za kolik jsem ho já pořizoval. Ten Oramask810 lepí tak akorát, aby dobře přilnul a nedostala se barva pod masku. Nenechává žádné stopy po lepidle, ale nesmí být starý. Jinak plotr dokáže řezat i ostré rohy a záleží na nastavení v programu. K té maskovačce je potřeba ještě přenášcí fólie, aby se to po vyloupání nerozpadlo.
tomashr

#34 Příspěvek od tomashr »

Pokud jsem to dobře pochopil v nějaké kitařské diskusi, tak v jisté chvíli zdražil český distributor. Dřív to bylo proti Německu nepatrně dražší, ale rozdíl by za možná lepší podporu stál. Jenže pak u nás cena šla nahoru, zatímco venku zůstala stejná (či dokonce nepatrně klesla). Prostě člověk musí být pořád ve střehu, situace se občas mění docela záhadně...
Lark

#35 Příspěvek od Lark »

V době když jsem ho kupoval, to byla novinka na našem trhu, takže asi byly ty ceny tzv. zaváděcí a postupně to šlo nahoru.
Golfista

#36 Příspěvek od Golfista »

8O :cry:
Nelze takto vyrobený popis přelakovat. Lak na potahování modelů to úplně rozpustí a rozmaže. Co se s tím dá dělat? Bez lakování je problém při lítání v dešti, nebo sněhu.Odpadává to.
Popisky sice perfektní, ale jak je na letadlech udržet?
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.
jio

#37 Příspěvek od jio »

Nemám to vyzkoušené, ale vzpomněl jsem si, že kdysi na stejný účel existoval ochranný lak Pragosorb, který už na trhu není a google jako náhradu našel toto. Jen ta cena není zrovna ideální.
Vit.Hladil

#38 Příspěvek od Vit.Hladil »

Zdravím. Nejlepší řešení...na běžnou A4 napepit papirovou páskou Vlies či Modelspan a vytisknout licenci i popisy na tiskárně.Dělal jsem to tak roky,bez problémů se jen přilakuje. S pozdravem Vita Hladil,trenér ČR H,A3,P30
Golfista

#39 Příspěvek od Golfista »

Vit.Hladil píše:Zdravím. Nejlepší řešení...na běžnou A4 napepit papirovou páskou Vlies či Modelspan a vytisknout licenci i popisy na tiskárně.Dělal jsem to tak roky,bez problémů se jen přilakuje. S pozdravem Vita Hladil,trenér ČR H,A3,P30

Zkoušel jsem, nepovedlo se a zničil jsem přitom spoustu papírů. Nejlepší zatím vypadá "vodolepka", problém je s odolností ve vlhku, na sněhu a v dešti. :cry:
Steve

#40 Příspěvek od Steve »

Kup si čilý akrylátový lak ve spreji a lehce přestříkni.
Jen lehce a můžeš víckrát.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od DAF »

Kdysi jsem si popisky dělal pomocí propisotu. Jen nevím, jestli je ještě k sehnání. Na hnědou lepici pásku (na lep) jsem nanesl vrstvu nitrolaku, na něj jsem přenesl písmenka a opět přetřel nitrolakem (stačí 2 vrstvy dolů a 2 nahoru). Dál se s tím pracovalo jako s klasickými obtisky. Hmotnost nula nula nic, nejdéle trvalo schnutí laku. Jen první vrstvu na písmenka jsem musel "naťupkovat ", aby se nerozmazala.
Asi by k sehnani být mohl - https://karafiatek.cz/samolepka-abc-806 ... m8QAvD_BwE .
Hitec Aurora 9X
Golfista

#42 Příspěvek od Golfista »

Vyzkouším.
Hledal jsem a našel způsob popisu na fóliový povrch u malých letadel. Je to "sice" samolepka, ale má jenom 0,05 mm a ne jako většina 0,1 a víc. Je vhodná do inkoustové tiskárny a je čirá. Takže si může člověk udělat popis, nápis, grafiku jaká ho napadne. Až na tu cenu. Prodávají se jenom po 50 kusech velikosti A4. Kolik jich asi spotřebujeme? Jistě jenom několik. A cena je přes 1300,-. https://officemaster.cz/sticky-jet-clear-samol-cira-a4/
Ale možná to někomu pomůže.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od DAF »

Kdybys nebyl tak daleko, řekl bych, že si část vezmu (odkoupím). Ale i tak by se nás muselo dohodnout vic. Osobně by mi stačilo 10 listů (a to na hodně dlouho.).
Hitec Aurora 9X
Golfista

#44 Příspěvek od Golfista »

Přesně, 10 listů musí stačit. Škoda že jsou po 50-ti.
Naposledy upravil(a) Golfista dne sob 17.10.2020 20:53, celkem upraveno 1 x.
Golfista

#45 Příspěvek od Golfista »

Tak odzkoušeno. Samolepící průhledná folie do inkoustové tiskárny funguje dobře. Perfektně se na ní tiskne, tmavé odstíny jsou syté a dobře jsou viditelné na světlých modelech. Světle tištěné samolepky jsou slabší, málo barviva a proto nejsou tak dobře čitelné, ale přesto použitelné.
Problém je, že házedlo které lítá ve vlhku, nebo dešti přijde o nápis a to na 100%. Zůstane jenom čirá fólie. Tak jsem hledal způsob jak nato, ale přitom nic dalšího nekupovat. Stačí lak na potahování. Nemaže se tisk a odolné je to dostatečně i ve vodě.
Je to drahé a já jsem vděčný vedení kroužku, že nám ty samolepící folie zakoupili. Už si děti můžou polepit letadla čím budou chtít. Teda až nám zase povolí scházení.
Odpovědět

Zpět na „Volný let“