Řezací plotr

Pokrok se nedá zastavit. Nástroje řízené pomocí počítače ulehčují výrazně práci. Výroba strojů, příprava podkladů výkresů. I poptávky a nabídky mezi rcmaniaky.
Zpráva
Autor
Snek
Kontaktovat uživatele:

Re: Řezací plotr

#16 Příspěvek od Snek »

jyrry píše: ... Hm, tos mi dal. Teď to potřebuju (plotr) :lol: :lol: :lol:

Trochu téma bokem, CNC máš? Máš ;) A co udělat vlečený nůž? Myslím že mechanika nože by šla i 3D tisknout, chci to zkusit na své CNC frézce, ale nejsou lidi :)
dudaj

#17 Příspěvek od dudaj »

tomashr píše:Poznámka na okraj - dost věcí řešených vyřezávacími plottery lze v reálu nahradit klasickou laserovou tiskárnou ve spojení s "plošnými fóliemi". Tohle dost lidí neví, ale kromě dobře známých "samolepek na obálky" se dá koupit i čirá (nebo bílá) lesklá polyesterová fólie

Ano, ale na tý průhledný to moc dobře nekryje . Bílá je lepší, ale záleží na motivu .
Myslím , že pokud se plotrem člověk nechce živit, nebo dělat tisíce nýtů , je lepší to zadat.
Lepící folie jsou i pro inkoustový tiskárny. A myslím, že tisk drží líp než z laserovky.
Z laserovky to jde oškrábat.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od jyrry »

Snek píše:... CNC máš? Máš...

To jsem už zkoušel. Není to zdaleka ono. A nejsou lidi. :mrgreen:
Jinak - zavedu výměnný obchod; mám frézku a nemám plotr - najdu někoho kdo má plotr a nemá frézku. 8)
jyrry.webnode.cz
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od jozefbb »

Ploter je sice pekna vec v podstate cenove dostupna. Ale nastava tu novy problem, folie , resp. ich kvalita. Niektore sa na slnku deformuju , odliepajua a co ste kupili zbadate az ked to zacnete pouzivat. Konkretne ja uz nelepim ,pouzijem ich len ako sablonu a radsej to hned streknem.
Michal Matějka
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Michal Matějka »

Tak plotr asi vyřešený.
Můžete ještě kdo máte plotr dát nějaký typ na dobré folie aby se nestalo o čem píše v předchozím příspěvku jozefbb
a popřípadě na jaké folie tisknout, když budu chtít vícebarevný vzor něž to vyříznu
Lark

#21 Příspěvek od Lark »

Maskovací a přenášecí fólie používám tyhle a samolepicí mám zbytky z reklamky, takže označení ani nevím :D + nějaké přímo od FORARTu.
igorb

#22 Příspěvek od igorb »

Folie maju svoje parametre, staci citat ... a samozrejme prislusne pouzit, ak na model vycapis lacnu foliu na vnutorne pouzitie a nechas to na slnku, nemozes sa divit :- ))

... to iste plati na maskovacie folie (nie, niesu to tie iste folie ako vrchne farebne), aj tie maju rozne vlastnosti

vsadil by som predsa len na tu sluzbu, poradia ti aj vo vybere vhodnej folie
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od jozefbb »

Som sa zasmial, pretoze ja doma ploter na lepky nemam. To krcenie je skusenost prave s lepkami vyhotovenych sluzbou .
pby

#24 Příspěvek od pby »

Ahoj, mám dotaz na majitele plotrů Silhouette. Jak "dobře" funguje import z Corelu. Přiložený soft jsem si lehce ošahal a nejsem úplně nadšený. Rád bych vše řešil Corelem a importoval a bohužel mám špatné zkušenosti s převodem formátů u jiných softů. Tedy, Corel - převod do .dxf a import do silhouette studia funguje OK, nebo je nutné použít ten jejich Connect Plug-in ?
Díky pby.
Odpovědět

Zpět na „CNC dílna“