Zlín Z-50 Šad model

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
blesk
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od blesk »

jak píše Abu mám Ultimate 1000 home-made s tím není porglém létat v tělocvičně o rozměrech volejbalového hřiště,točíš se s tím na místě,hlavně výškovka a směrovka je hodně účiná,prostě otočí se to jak chceš na místě a zase to letí dal,rychlost na plný céres a na půlku je podobna rozíl je minimální,dá si toho doně líbit.
Místo toho zlín od Šadu je rychlejší(měl jsem pučený od kolegy mám v tom 180W stříďáka) obratné to bylo dost a to tam mněl malé výchylky,sle to že by ses s tím točil na místě nad tím nepřemýšlej... ale oba stroje se mi líbí Ulti je super na vyblbnutí a zlín na rychlejší a větší obraty takové ve stylu F3A na vys to taky není nic moc. Ale líbí se mi moc tak už ho taky obědnávám...
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Marek71 »

OK, vďaka... chcel by som niečo na von, aby to bolo aj do mierneho vetru, takže podľa toho, čo ste napísali, by to mohol byť napr. Mustang od LM, alebo Toro 900 od Telinku. U toho Mustangu (a podobných stíhačiek) mám trochu obavy z pristávania na rýchlosti. Ale na druhú stranu, je to EPP... Toro som skúsil a pohoda.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Abu
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Abu »

EPP typu Mustang L.M. vydrzej pri pristani pomerne hodne, mam to vyzkouseny (hvezdy, zavetveni do keru, .... ), jediny co je choulostivejsi je vrtule. APC nebo Graupner CAM jsou sice vyborny ve vzduchu, ale pri tvrdsim pristani se lamou, takze bych u "outloukanka" doporucil aspon na zacatek vrtule GWS HD (!!!) , treba 8x6 nebo 9x5. Nemaj sice takovej vykon jako APC, ale jsou pruznejsi a vydrzej, lital jsem je driv na Mustangovi (ted tam je APC SF).
Jinak cim je tezsi a vic namotorovanej, tim min mu vadi vitr, ale zase jde nahoru minimalka a pri vic nez 450g zacina bejt trosku potvora citliva na vyskovku. Pri 400g je hodnej jako beranek, 500g uz to je tezkej stihac.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
vladimir32

#19 Příspěvek od vladimir32 »

RadimHnilica píše:Letadlo je na létání ne? :?: Nee uznávám že pokud si někdo neumí létat a s letadlem umí í prásknout tak si musí koupit něco kuličkoidního

Promiň, každej není dokonalej a myslím si že není modelář který by sněčim neprásknul :P . Dotyčný se ptá na vybavení konkrétního modelu :!: On nehledá model , ale optimální výbavu :P
havrous
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od havrous »

vladimir32 píše:
RadimHnilica píše:Letadlo je na létání ne? :?: Nee uznávám že pokud si někdo neumí létat a s letadlem umí í prásknout tak si musí koupit něco kuličkoidního

Promiň, každej není dokonalej a myslím si že není modelář který by sněčim neprásknul :P . Dotyčný se ptá na vybavení konkrétního modelu :!: On nehledá model , ale optimální výbavu :P

To je skoro zbytečný, na takovýhle reakce jsem kovanej. Když přijedeš na louku a první co uslyšíš je "Tak copak jsi přijel dneska rozbít" (i když jsem zatim rozbil jenom jednoho stařičkýho větroně na gumicuku) :lol: , tak tě nemohou takový věci rozhodit. Osobně jsem začal po letech lítat, abych se večer odreagoval a myslim si že takový hecování k tomu patří. :wink:

Jinak díky všem za rady. Až budu dávat zlína dohromady, určitě něco nafotim a umístim to sem.
Marwei

Z50 LS od SAD

#21 Příspěvek od Marwei »

Ahoj,

mam tuhle padesatku od lonskeho ModelHobby a jsem moc spokojenej. Oproti doporuceny konfiguraci jsem ho ale trochu premotoroval a je tezsi. Motor mam AXI 2808/24 a baterky LiPo 3S 1700 mAh. Bez problemu jde nahoru do nevidim i jen s vrtuli 9x6 APC.
Musel jsem dat do kridla ale vyztuhu a pri jednom nozaku jsem si skrtl o zem a utrhl mu hlavicku (pilot Venca ale statecne zustal v kokpitu :lol: ).
Pridal jsem nejakou vyztuhu do pod kabinu a Purex a lita zas o sto sest. Vahu mam cca 640 g. Ted naposledy jsem si predelal i smerovku a vyskovku dle originalu (predni vyvazovaci plosky).
Na minimalce je natazanej, ze se da chytit do ruky, ale po kridle nespadne (hrube zrno EPP nezklame...). Na zadech je jeste hodnejsi (dolnoplosnik) a ve slabem protivetru s malym plynem stoji ve vzduchu. Pak pri plnym plynu vystreli nahoru - velky rozsah rychlosti. Je to vdecny ero a lita bajecne - spokojenost 8) .
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od RadimHnilica »

havrous píše:
vladimir32 píše:

To je skoro zbytečný, na takovýhle reakce jsem kovanej. Když přijedeš na louku a první co uslyšíš je "Tak copak jsi přijel dneska rozbít" (i když jsem zatim rozbil jenom jednoho stařičkýho větroně na gumicuku) :lol: , tak tě nemohou takový věci rozhodit. Osobně jsem začal po letech lítat, abych se večer odreagoval a myslim si že takový hecování k tomu patří. :wink:

Jinak díky všem za rady. Až budu dávat zlína dohromady, určitě něco nafotim a umístim to sem.

Ok omlouvám se já to nemyslel nijak špatně. jen jsem dal tip že existuje hezší propracovanější padesátka.Ujasnili jsme si že to není to co hledáš OK beru.
Radim
Vosy
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Vosy »

Marek 71 a Abu: Mustanga od LM mám už asi 3 měsíce a až teď jsem "objevil" kouzlo negativů :wink:
Stačí křidélka lehce zvednout nahoru (1-2 mm) a vůbec nepadá na minimálce. Teď můžu při přistání vytratit rychlost podle libosti a po křídle to už nepadá. Jestli ho budeš stavět, dej si tam dvě serva na křidýlka.

Koukni kdyžtak na rcserver na hezkej článek Vzduchoplavce. U nás taky najdeš mnou sesmolený popis stavby a záletu.
Hlavně bacha na těžiště!!!
Sea Bee, 2T 8,5 ccm
Mustang P51B (LM), Dualsky 2826/12
Accipiter Badius - Night Flyer, osvětlení
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Marek71 »

Vosy:
Tvojho Mustanga som videl, samozrejme, v letu, na Točnej :-) Práve tam ma zaujal, tým ako vypadá, ale aj tým, ako lieta. No a preto premýšľam o nejakom druhom modeli k Easystaru. Len ešte asi potrénujem s ES a potom do niečoho podobného pojdem.

PS: Inak škoda toho akropyloňáka, lietal úžasne a budil rešpekt...
Vosy
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Vosy »

Marek71: tak jestli do Mustanga (nebo FW či Jaka) od LM budeš vybavovat, můžeme se na to kouknout.
Je to v pohodě i pro leváky jako já :lol:

Akropyloňáka je mi taky líto :cry: . Nízký průlet byl ... trochu moc nízký.
Sea Bee, 2T 8,5 ccm
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Marek71 »

Vosy:
Ak myslíš "levák" v zmysle "obe ruky ľavé", tak to na mňa platí :-)

Mustanga robí napr. aj Freeair, ale mňa nejako neláka ten plochý trup, od ŠADu sa mi už zase zdá moc veľký. No uvidím, niečo pozriem na Model Hobby a rozhodnem sa.
runner111
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od runner111 »

Marek71: Ten Mustang od Freeairu má sice plochý trup, ale broušený dokulata vypadá fakt hezky. Taky jsem měl zálusk na LM Mustanga, ale pak jsem zahlídl toho Freeairáckýho a nemohl jsem odolat. Navíc ho ted dělají v krásným barevným provedení a nad hlavou vypadá úžasně. Nijak toho nelituju že sem do něj šel. Koukni u mě na fotky, ve vzduchu je jedno jestli má trup širší nebo ne. Pokud by jsi ale chtěl zkusit kombat, tak tam to ten prostorový trup bude chtít. Je pevnější a přežije víc killů :wink:
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Marek71 »

runner111:
Videl som. A možno aj naživo, už sa presne nepamatám, na tej lúke u Dehtár. Máš pravdu v tom, že to farebné prevedenie je super. Chce to vidieť oba modely naživo a človek má hneď jasnejšiu predstavu.

BTW, je to tento ?

http://www.freeair.cz/P-51%20D%20Mustang.html

Pretože sa mi zdá, že vypadá inak ako ten tvoj.
Vosy
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Vosy »

No, já viděl oba naživo a jednoznačně zvítězil LM. I přes to, že je dražší a že na něj budeš čekat skoro měsíc. Ale všechno máš schované, nekoukají dráty, baterky, regl atd.
U EPP to zní blbě ale LM éra jsou výrazně "maketovější" :wink:

Nemusíš se mnou ale samozřejmě souhlasit.
Sea Bee, 2T 8,5 ccm
runner111
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od runner111 »

To marek71:je to on,ale ted uz ho delaji v jinych barvách,nutno říct že daleko hezčích :) To současný zbarvení je na jejich stránkách u toho malýho mikro mustanga nebo na mojich fotkách.Jinak možná žes ho na louce viděl,při prvních letech.BeeFree tam měl ještě mustanga od šadu,taky nevypadá zle. Je sice pravda,že některý díly jsou vidět,ale mě to nevadí :D Navíc aspon se motor a regl hezky chladí.
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“