letadla od LMmodel nebo ŠAD

Naše nejmilejší kategorie - jsme totiž trošku závislí na adrenalinu. Jak svahový, tak Open i Airkombat.

Jaký výrobce EPP je lepší

LM-model
24
67%
ŠAD-model
12
33%

Celkem hlasů: 36

Zpráva
Autor
miran50

Re: letadla od LMmodel nebo ŠAD

#31 Příspěvek od miran50 »

blesk: díky za info
Uvažuji o P-51 od Šadu. Pročetl jsem zde vlákno o tomto modelu a asi to dám bez podvozku.
Myslíte že z hlediska životnosti vrtule(přistání) by se dala upevnit na gumičku ?? (nevím zda se to při motoru 270W ještě dá)
blesk

#32 Příspěvek od blesk »

Dá se. Na jednom jsem to měl, na druhém ne. (10 a 9") Myslím že tam odhadem za 100 startů zařvala max jedna.
Sagitt62

#33 Příspěvek od Sagitt62 »

No,řekl bych,že komunikace s LM vázne silně. O termínech dodání (měsíc)raději nemluvit,navíc sada-Hurricane XL- přišla nekompletní a chybějící díly jsem "mámil" další 3 týdny. Že by části ,konkrétně trupu, na sebe seděly tak to ani náhodou. Tři mm "odskok" žádná míra,navíc mi připadá,že každá část je řezána z jiného materiálu,tedy alespoň opticky:jemný/hrubý povrch. Éro teprve zalétávám,zatím o let. vlastnostech těžko mluvit - určitě budou jiné,než u pův. verze - mám dodělané vztlak. klapky,zatah. podvozek a řízenou směrovku. Po dovážení cca1500g. Každopádně od LM už model brát nebudu-už jen kvůli komunikaci...
S62
Přílohy
20240314_153417.jpg
20240314_153320.jpg
FunCub,Solius,Texas-"Rudý skřet", Middle Stick, Admirál II... + Graupner Mx-20 Hott
HONZIK 22

#34 Příspěvek od HONZIK 22 »

Ja zadneho vyrobce omlouvat nechci. Ale jakmile je v procesu vyroba a nejenom obchod ,proste neni cas na vykecavani se.
Nekompletnost je jina vec. Ta by nemela byt.
Je treba chapat,ze to u mnohych neni predmetem obzivy ale o konicku, ktery ve vyrobu jen presel. A v legalni praci se asi nebudou bavit o bokovce. To by s nima zamestnavatel rychle vybehl na ulici.
Ja toto chapu mnozi ne.
miran50

#35 Příspěvek od miran50 »

Moje zkušenost ŠAD:
- komunikace dobrá, o víkendu odpověď ještě v den dotazu
- objednal jsem v neděli
- připraveno k odeslání v úterý (asi je mustang nejvíce objednáván a mají ho skladem)
- dorazilo dnes ve čtvrtek
- zkušenosti ze stavby dám do vlákna "P51-Mustang od ŠADu"

LMmodel:
do budoucna bych měl zájem o Čmeláka, ale děsí mě zkušenosti od Sagitt62.
Na internetu ve fórech je někdo spokojený, ale dost lidí mělo problémy jako Sagitt62.
Locker

#36 Příspěvek od Locker »

Ahoj,
od ŠAD mám jedno éro a pohoda. Dodání, komunikace, stavebnice ok

LM je na dloooohé povídání. Nekompletnost stavebnice, žádné vysvětlení nekompletnosti objednávky, velmi špatná komunikace. Urgence mailem, telefonem, sms-kou.
Stavebnice pěkná (FW190) a vše pasuje. Ale po zkušenostech už nikdy více. Dokonce jsem na poslední model čekal více jak půl roku (urgence atd.) a nakonec si nechal poslat peníze zpět. Honza
http://www.rcalbum.cz/profil/Locker
blesk

#37 Příspěvek od blesk »

A přitom je to škoda, Libor dělá hezké letadla a materiál je pro mě výhodnější, je sice tvrdší, ale mnohem pevnější a povrch hladší. Ale pravda že jsem naposled od něj něco kupoval skoro 4 roky zpět.
Janek2

#38 Příspěvek od Janek2 »

mirane a který s těch Mustangů jsi koupil?
Šad má dva typy. P51-EPA s rozpětím 840 mm, a P51-D s rozpětím 1100 mm.
miran50

#39 Příspěvek od miran50 »

Koupil jsem ten větší 1,1m.
Stavbu jsem ještě nezačal, křídlo je dělené a tak jsem zvažoval zda neudělat klapky (jestli to má cenu).
Ještě zvažuji zda neudělat nějaké vyztužení pro případnou "čumákovku".
Napadá mě prostor baterie (1800 40/80C od Kavana) + předek zespoda až ke křídlu (obojí překližka 1,5mm).
Nemám s tím žádné zkušenosti a tak jsou to zatím jen úvahy, koukal jsem že se u letadel láme buď samotný předek nebo u náběžné křídla. Křídlo budu mít zalepené a kabinu shora asi na magnety.
Pokud má někdo zkušenosti budu rád.
blesk

#40 Příspěvek od blesk »

První dva jsem měl s vyztuženým křídlem, u třetího jsem výztuhy nedával, to křídlo je tak tlusté a letadlo tak lehké že to v pohodě litá i bez něj. Trup jsem nikdy vyztužený neměl. Baterku dávám zhora před kabinou - odklápěcí dvířka. Letadlo umí letět tak pomalu, že klapky by byly jen pro vizuální efekt. Bavím se ale o rozumné motorizaci, cca 150W, motor cca 50g a 3S LiPol 1800-2200mAh.
Janek2

#41 Příspěvek od Janek2 »

miran50 píše: Koupil jsem ten větší 1,1m.
To jsi udělal dobře. Určitě to jako začátečník budeš mít v letu stabilnější, než ten menší. Já tento model nemám, takže nemám s ním žádnou zkušenost. Ale Ty si určitě poradíš. Něco už Ti nastínil blesk a možná se ještě nějaký majitel onoho modelu ozve a poradí na co si dát pozor, případně co a jak vylepšit.
Takže Ti přeju úspěšnou stavbu a taky zálet. A dej pak vědět, jak jsi dopadl.
Pěkný den.
miran50

#42 Příspěvek od miran50 »

Díky všem za podporu.
Zatím jsem létal pouze se StepOne. Na bazaru jsem koupil PhoenixS (1600mm) na kterém se chci naučit ovládání letadla s křidélky a pak teprve přijde na řadu živější mustang až ho postavím (předpoklad léto).
Doufám že moje volba letadel je správná a budu se zdokonalovat (baví mě to).
blesk

#43 Příspěvek od blesk »

Litá bez problémů, skoro bych přehodnotil volbu pořadí pokračováních modelů :-D
Janek2

#44 Příspěvek od Janek2 »

miran50 píše:
" Na bazaru jsem koupil PhoenixS (1600mm)"
Díval jsem se o jaký model se přesně jedná. Jo to je dobrá volba. Já mám něco podobného. Mám Robin 2 a ten má rozpětí 187 cm. Mě připadá ten Phoenix 1600, jako menší zmenšenina toho mého Robina 2. Co si budeme vykládat, vždyť ty modely jsou si podobné jako vejce vejci. Liší se akorát velikostí a nějakými drobnostmi.
Robin 2 létá prakticky sám, když je dobře zalétnutý. Mě létal hned napoprvé, jak se říká přímo z krabice. Určitě s tím Phoenixem budeš spokojený.
blesk píše:
"Litá bez problémů, skoro bych přehodnotil volbu pořadí pokračováních modelů".
Já na rozdíl od bleska Ti schvaluji to pořadí co jsi zvolil.
A zde vidíš, jak dva lidi "já a blesk" máme na stejnou věc trochu různý názor. Hold, jak se říká "sto lidí, sto názorů". :lol:
Doufám blesku, že jsem se Tě nijak nedotkl.
blesk

#45 Příspěvek od blesk »

V pohodě, jak jsi psal, 100 lidí 100 názoru, ještě horší je to u právníků :-D
Odpovědět

Zpět na „Kombat“