Shell Motorsport BlueTooth car collection bez telefonu.

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
prikrylm

Shell Motorsport BlueTooth car collection bez telefonu.

#1 Příspěvek od prikrylm »

Existuje sada autíček, prodávaných na Shell čerpačkách, co se ovládá přes BT a telefonní aplikaci. Autíčka jsou hezká a ovládání přes telefon je minimálně nešikovné.
Tak nějakou dobu pátrám, jak je ovládat něčím "rozumnějším".

Zatím jsem vyzkoumal:
- autíčka jsou ovládána prakticky digitálně
- autíčko samotné je poměrně "hloupé" - zespodu je "chytrá" baterka napojená na ~4 kontakty, které jdou přímo na motor pohonu a motor, který otočí řízením
- veškerá inteligence je v "baterce" - to je krabička, kde je baterka + elektronika (dál budu mluvit o baterce)
- baterka je připojitelná přes BlueTooth do telefonní aplikace, kterou se autíčko řídí - z baterky jsou přímo kontakty, které se "nakontaktují" na kontakty k motorkům (viz výš)

Možnost ovládání něčím jiným jsou tak buď se tvářit jako telefon a přes BT se spojit s autem, vyměnit "baterku" za něco svého nebo kompletně vyměnit elektroniku (videonávod je třeba tu).

"Hrubý" zásah do autíčka z videa se mi moc nelíbí, takže buď stvořit vlastní "baterku" nebo simulovat telefon.

Vlastní "baterka" by se dala poskládat třeba z ELRS PWM v3.3.x ER4(?) + 2x H můstek (třeba zrovna ER4 umí přímo z PWM pinu regulaci jednoduchého motorku střídou + z druhého PWM on/off pro směr) - to by se do původní velikosti "baterky" mohlo i vlézt. Bude to ale chtít trochu zmenšování...

K "emulaci" telefonu jsem našel řešení s vlastním tlačítkovým ovladačem: https://github.com/jenkings/BLE-RC-Car- ... ellcar.ino -odtud je už jen krůček k tomu číst místo tlačítek třeba s.bus z "normálního" rádia a "analogovost" vytvořit nějakou tou střídou.

Za dlouhých zimních večerů zkusím něco ve směru "vlastní baterky", či "emulaci telefonu" stvořit. O případném pokroku budu určitě informovat.

Možná, abych nevymýšlel kolo, nemáte někdo už něco do těchto autíček hotové?
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Odpovědět

Zpět na „Auta“