Ahoj, prosím radu, nová baterka Lilo 21700-4500mAh má deklarovaný vnútorný DC odpor menší ako 15mOhm. Na novo kúpených som nameral na 2ks...22mOhm a 2ks 25mOhm. Chcem vytvoriť akupak pre vrtačku Čo hovorí o baterke zvýšený odpor ako mohol vzniknúť ? Ako budú spolupracovať ? Ako sa to prejaví na životnosti? Ďakujem za Vašu ochotu
Registrován: 21.9.2008 Příspěvky: 3237 Bydliště: Nové Mesto nad Váhom, SK
Je veľmi pravdepodobné, že po pár prvých nabití ten odpor klesne. Aspoň takto je to u LiPo. Ako nové, nič moc, po nabití malým prúdom 1C rapídne zlepšenie, blízke udávaným hodnotám. Treba však počítať s tým, že údaje deklarované rôznymi výrobcami bývajú veľmi nadhodnotené...
Registrován: 22.4.2010 Příspěvky: 10767 Bydliště: Nový Bydžov ČR Obrázky:14
Čím si ten vnitřní odpor měřil? Nabíječkou? Pořídil jsem si fabrickej měřák YR1035+ což je vnitřní odpor baterek a miliohmmetr na přechodový odpory a závěr je, že třeba nabíječky Hota měří naprostý kraviny. Tu YR1035+ umím zkontrolovat podle kalibračního měřáku a určitě měří 10 x přesnějc, než ty nabíječky Hota.
● DC Ri jsem počítal ze dvou proudů I1 a I2 Ri(DC) bývá o něco větší než ten, co je měřený AC metodou. ● Spíš než jedna hodnota má smysl hodnocení časové řady, měřené za stejných podmínek. ● Můj záměr bylo z Ri odvozovat zbývající dobu reálné použitelnosti - odhad časového vývoje jakosti článků v baterii. ● Na konec (nevím proč) se ukázalo, že použitelnost se spíš dala hodnotit z chování při použití než z Ri. Navíc její chování se měnilo spíš skokem, než plynule - spojitě. Prostě dobrá, dobrá, BUM - Nevyhovující (pro obvyklý proud). Nějaký čas šla používat pro zapojení s menší proudovou náročností. A tam, kde selhání nehrozilo průšvihem - škodou, nebo značnými problémy.
● Osobně bych (pokud bych začínal bez omezení) šel za vyzkoušeným dodavatelem Samsung INR21700-50E 5000mAh - 9.8A V testu namísto 5 000 dala jen 4 700mAh Což by pro moje účely bohatě vyhovovalo ale je nejen pod typickou 5000 ale i pod minimální zaručovanou 4900mAh. Pozoruhodný je i uváděný Ri(AC, 1kHz) méně než 35 mΩ Tedy dost nad Impedance 8 mOhm, které uvádí Kronium pro články typu MOLICEL. O jevu se hovoří jako o ČÍNSKÉ mAh, případně mΩ. Dle hesla: Papír snese všechno.
RI som meral V-A metodou, poklesom napätia pri zaradenom odpore. Meraky sú s presnosčou na 3 desatiné miesta. Baterka je z vlákna "rok baterky" a kúpená z Nkom. Som v spore s dodavateľom, pravdepodobne mi dodal neznačkovú. Objednal som Moliceli INR-21700-P45B-109-2M612 04 a dodal INR-21700P45B-3031001 v hodnote 34€. Moje argumenty neorginálna baterka, zvyšený odpor 2ks 22 a 25MOhm a nevhodnosť do akupaku neakceptuje. Prosím poradte.
● Kupovával jsem přes internetové eshopy. Abych se vyhnul diskusi o prokazování vady, tak jsem využíval časový termín pro: vrácení bez udání důvodů. Z Nkon jsem (hodně roků zpět) pár baterek bral. A naprostá spokojenost. ● Ostatně pročti si pasáže z MyPower LiFePo z NKON ● A pokud se přihlásíš/zaregistruješ "Obsah určený pouze pro členy Staňte se členem tohoto kanálu" https://www.youtube.com/watch?v=jHEs481Tk5A ● Umíš rozklíčovat význam specifikací za "P45B-": 1) "109-2M612 04" / 2) "3031001" ● Pokud někdo nekomunikuje: Pak je každá rada drahá.
RI som meral V-A metodou, poklesom napätia pri zaradenom odpore. Meraky sú s presnosčou na 3 desatiné miesta. Baterka je z vlákna "rok baterky" a kúpená z Nkom. Som v spore s dodavateľom, pravdepodobne mi dodal neznačkovú. Objednal som Moliceli INR-21700-P45B-109-2M612 04 a dodal INR-21700P45B-3031001 v hodnote 34€. Moje argumenty neorginálna baterka, zvyšený odpor 2ks 22 a 25MOhm a nevhodnosť do akupaku neakceptuje. Prosím poradte.
nekupovat baterky (obecně cokoli) u každého kdo má otvor Pokud byl typ a výrobce v objednávce jasně specifikovaný a přišlo něco úplně jinýho , tak opět nechápu co se řeší.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru