Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Kvalita Lilo baterky
PříspěvekNapsal: úte 15.10.2024 16:28 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Ahoj, prosím radu, nová baterka Lilo 21700-4500mAh má deklarovaný vnútorný DC odpor menší ako 15mOhm. Na novo kúpených som nameral na 2ks...22mOhm a 2ks 25mOhm. Chcem vytvoriť akupak pre vrtačku
Čo hovorí o baterke zvýšený odpor ako mohol vzniknúť ?
Ako budú spolupracovať ?
Ako sa to prejaví na životnosti?
Ďakujem za Vašu ochotu

Předmět příspěvku: Re: Kvalita Lilo baterky
PříspěvekNapsal: úte 15.10.2024 17:26 
Mazák
Mazák

Je veľmi pravdepodobné, že po pár prvých nabití ten odpor klesne. Aspoň takto je to u LiPo. Ako nové, nič moc, po nabití malým prúdom 1C rapídne zlepšenie, blízke udávaným hodnotám.
Treba však počítať s tým, že údaje deklarované rôznymi výrobcami bývajú veľmi nadhodnotené...

Profil {RCalbum.cz}  

PříspěvekNapsal: úte 15.10.2024 18:17 
Mazák
Mazák

Obrázky: 14
Čím si ten vnitřní odpor měřil? Nabíječkou? Pořídil jsem si fabrickej měřák YR1035+ což je vnitřní odpor baterek a miliohmmetr na přechodový odpory a závěr je, že třeba nabíječky Hota měří naprostý kraviny. Tu YR1035+ umím zkontrolovat podle kalibračního měřáku a určitě měří 10 x přesnějc, než ty nabíječky Hota.

Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  

PříspěvekNapsal: úte 15.10.2024 18:28 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Obrázky: 0
Na vrtačku to vůbec neřeš :D .

Profil Soukromé album  

PříspěvekNapsal: stř 16.10.2024 4:27 
Mazák
Mazák

Obrázky: 10
● DC Ri jsem počítal ze dvou proudů I1 a I2 Ri(DC) bývá o něco větší než ten, co je měřený AC metodou.
● Spíš než jedna hodnota má smysl hodnocení časové řady, měřené za stejných podmínek.
● Můj záměr bylo z Ri odvozovat zbývající dobu reálné použitelnosti - odhad časového vývoje jakosti článků v baterii.
● Na konec (nevím proč) se ukázalo, že použitelnost se spíš dala hodnotit z chování při použití než z Ri. Navíc její chování se měnilo spíš skokem, než plynule - spojitě. Prostě dobrá, dobrá, BUM - Nevyhovující (pro obvyklý proud). Nějaký čas šla používat pro zapojení s menší proudovou náročností. A tam, kde selhání nehrozilo průšvihem - škodou, nebo značnými problémy.

● U "baterka Lilo 21700-4500mAh" Jde o jaký typ (specifikace nejlépe odkazem)? Od jakého prodejce byla baterka pořízena?
● Molicel z vlákna "Rok výroby baterky"?
● Zkusil bych pro porovnání pořídit Samsung INR21700-30T speciální akumulátor 21700 Flat-Top Li-Ion 3.6 V 3000 mAh Pokud to chceš řešit jako "výzkum/pokusy". Pokud jen "uživatel" "Chcem vytvoriť akupak pre vrtačku" Tak bych akupak pre vrtačku spájel a používal. Pak více či méně podrobněji sledoval. Používání ukáže jaká bude životnost baterky. A zda budou/nebudou nějaké potíže.
Až podezřele dobře vypadají parametry srovnatelného VOLTCRAFT speciální akumulátor 21700 Flat-Top Li-Ion akumulátor 3.6 V 4900 mAh https://www.conrad.cz/cs/p/voltcraft-specialni-akumulator-21700-flat-top-li-ion-akumulator-3-6-v-4900-mah-2866609.html

● Osobně bych (pokud bych začínal bez omezení) šel za vyzkoušeným dodavatelem Samsung INR21700-50E 5000mAh - 9.8A
V testu namísto 5 000 dala jen 4 700mAh Což by pro moje účely bohatě vyhovovalo ale je nejen pod typickou 5000 ale i pod minimální zaručovanou 4900mAh. Pozoruhodný je i uváděný Ri(AC, 1kHz) méně než 35 mΩ Tedy dost nad Impedance 8 mOhm, které uvádí Kronium pro články typu MOLICEL. O jevu se hovoří jako o ČÍNSKÉ mAh, případně mΩ. Dle hesla: Papír snese všechno.

Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz
https://eshop.fulgurbattman.cz/priloha.php?ak=1761539

Profil Soukromé album  

PříspěvekNapsal: stř 16.10.2024 6:48 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

RI som meral V-A metodou, poklesom napätia pri zaradenom odpore. Meraky sú s presnosčou na 3 desatiné miesta. Baterka je z vlákna "rok baterky" a kúpená z Nkom. Som v spore s dodavateľom, pravdepodobne mi dodal neznačkovú.
Objednal som Moliceli INR-21700-P45B-109-2M612 04 a dodal INR-21700P45B-3031001 v hodnote 34€. Moje argumenty neorginálna baterka, zvyšený odpor 2ks 22 a 25MOhm a nevhodnosť do akupaku neakceptuje.
Prosím poradte.

PříspěvekNapsal: stř 16.10.2024 9:20 
Mazák
Mazák

Obrázky: 10
● Kupovával jsem přes internetové eshopy. Abych se vyhnul diskusi o prokazování vady, tak jsem využíval časový termín pro: vrácení bez udání důvodů. Z Nkon jsem (hodně roků zpět) pár baterek bral. A naprostá spokojenost.
● Ostatně pročti si pasáže z MyPower LiFePo z NKON
● A pokud se přihlásíš/zaregistruješ "Obsah určený pouze pro členy Staňte se členem tohoto kanálu"
https://www.youtube.com/watch?v=jHEs481Tk5A
● Umíš rozklíčovat význam specifikací za "P45B-": 1) "109-2M612 04" / 2) "3031001"
● Pokud někdo nekomunikuje: Pak je každá rada drahá.

Profil Soukromé album  

PříspěvekNapsal: stř 16.10.2024 10:27 
Mazák
Mazák

qwido píše:
RI som meral V-A metodou, poklesom napätia pri zaradenom odpore. Meraky sú s presnosčou na 3 desatiné miesta. Baterka je z vlákna "rok baterky" a kúpená z Nkom. Som v spore s dodavateľom, pravdepodobne mi dodal neznačkovú.
Objednal som Moliceli INR-21700-P45B-109-2M612 04 a dodal INR-21700P45B-3031001 v hodnote 34€. Moje argumenty neorginálna baterka, zvyšený odpor 2ks 22 a 25MOhm a nevhodnosť do akupaku neakceptuje.
Prosím poradte.

nekupovat baterky (obecně cokoli) u každého kdo má otvor
Pokud byl typ a výrobce v objednávce jasně specifikovaný a přišlo něco úplně jinýho :roll: , tak opět nechápu co se řeší.