|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 8 ] |
|
Autor |
Zpráva |
kope
|
Napsal: ned 29.09.2024 16:02 |
|
Mazák
|
|
|
|
Před časem přišel kolega z letiště s tím, že bychom mohli postavit nějaké prvoválečné stíhačky z opačných stran fronty a občas lítat společně. Zadání bylo cca 1,6m rozpětí a jinak jsme si jen vybrali válčící stranu. Mimochodem - DAFE, jak jsi daleko s SE5a ? Původně jsem chtěl stavět Pfalz E V podle plánku z RCRevue, zvětšeného na 180%. Už jsem měl i nazvětšovaný plán, dokonce nakoupený materiál a vyřezané díly trupu, když jsem na modelbazaru objevil výřezy na Fokker E III. V tu chvíli zvítězila lenost, a změnil jsem předlohu . Objednal jsem a mezitím jsem hledal jaká bude kamufláž- nechtěl jsem tu nejobvyklejší jen v barvě plátna. V katalogu Eduard jsem našel zbarvení letounu E339/16, na kterém létal Lt. Josef Jacobs
Přílohy: |
camo.png [ 261.46 KiB | Zobrazeno 1116 krát ]
|
|
_________________ Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
|
|
Nahoru |
|
|
|
|
|
kope
|
Napsal: ned 29.09.2024 16:33 |
|
Mazák
|
|
|
|
Za cca týden doorazil plochý balíček, ve kterém bylo několik platíček topolové překližky s vypálenými díly a tři listy plánu.
vyrezy.jpg [ 110.4 KiB | Zobrazeno 1108 krát ]
|
|
|
|
Nahoru |
|
|
DAF
|
Napsal: ned 29.09.2024 16:35 |
|
Mazák
|
|
|
Registrován: 9.1.2007 Příspěvky: 9305 Bydliště: Praha 8, ČR Obrázky: 9
|
Daleko, hodně daleko . Mám šablony na žebra, ale dál jsem se bohužel nedostal. Mám doma nějakou rodinnou práci a k tomu nějakou, sice modelářskou práci, ale z jiné kategorie (až se uvidíme, snad bude hotovo a budu moct předvést).
_________________ Hitec Aurora 9X
|
|
Nahoru |
|
|
kope
|
Napsal: ned 29.09.2024 16:54 |
|
Mazák
|
|
|
|
Na plánu je uvedený motor Kavan 3548 a v trupu je prostor na 4S, s odřenýma ušima na 5S. No uvidíme, na jakou se dostanu hmotnost včetně dovažování, přijde mi ten pohon na hraně. Jinak bude to tak 1/2 - 1/4 maketa. Samozřejmě místo nakrucování křídel budou křidélka, výškovka není dělaná jako plovoucí a ostruha je zjednodušená. Výškovku nechám, jak je, ostruhu možná spájím z trubek.
|
|
Nahoru |
|
|
kope
|
Napsal: ned 29.09.2024 17:09 |
|
Mazák
|
|
|
|
Stejně tak křídla. Odtokovka je z balsy 1,5mm, vyřezaná žebra stačí navléknout na nosníky, přilepit k odtokovce. Přilepit falešnou náběžku, zavřít odtokovku, vlepit pouzdra na trubky, zalepit položebra a nalepit tuhý potah přes první tři žebra a je hotovo. Když si to člověk připraví, tak poskládání obou křídel je práce na jeden delší večer i se schnutím lepidla.
kridlo1.jpg [ 131.58 KiB | Zobrazeno 1085 krát ]
|
kridlo2.jpg [ 126.25 KiB | Zobrazeno 1085 krát ]
|
|
|
|
Nahoru |
|
|
kope
|
Napsal: ned 29.09.2024 17:48 |
|
Mazák
|
|
|
|
Když jde stavba takhle od ruky, začínám přemýšlet, čím budu potahovat. Rozhoduju se mezi ceconite light a oratexem. Oratex vychází o trochu hůř hmotnostně, ale ceconite budu muset stříkat, takže ta úspora hmotnosti zase taková nebude. A hlavně - stříkám na balkoně a vzhledem ke klesajícím teplotám bych asi nestihl nastříkat ještě letos...
|
|
Nahoru |
|
|
Celeron
|
Napsal: ned 06.10.2024 17:53 |
|
Mazák
|
|
|
Registrován: 23.4.2010 Příspěvky: 10706 Bydliště: Nový Bydžov ČR Obrázky: 14
|
Akrylátovky jsem z nouze stříkal když bylo venku 7 nad nulou a celkem sychravo. Nastříkáš a dáš domů do tepla. Nic to nedělalo. Smrděj minimálně.
|
|
Nahoru |
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 8 ] |
|