|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 7 ] |
|
Autor |
Zpráva |
Kiwira
|
Napsal: úte 10.09.2024 12:22 |
|
Zkušený debatér
|
|
|
Registrován: 21.1.2012 Příspěvky: 467 Bydliště: Havířov Obrázky: 28
|
Zdravím, dělal jsem instruktora v letecko-modelářském kroužku ve středisku volného času Asterix v Havířově. Proč píšu dělal ? To proto , že letos se kroužek bohužel neotevře pro nezájem. Kritérium pro otevření kroužku je alespoň 5 účastníků. Nám se hlásí v tuto chvíli 4 ( všichni 4 chodili do kroužku už loni, 3 i předloni ). Je li zde někdo z Havířova a jeho okolí , kdo by věděl o nějakém zájemci o tento kroužek , dejte mu vědět. Pozor !!! Kroužek má nastaven věk účastníků od 10-ti do 99 let věku.Tak že je možná účast i dospělých , kteří by si rádi eroplán postavili a doma tuto možnost nemají a nebo mohou společně chodit do kroužku táta a syn. Máme velmi dobře vybavenou dílnu. Hlásit se můžete zde : https://www.asterix-havirov.cz/krouzky/ ... i-modelariMirek
_________________ Hrom do vrtule !!
|
|
Nahoru |
|
|
|
|
|
DAF
|
Napsal: čtv 12.09.2024 7:33 |
|
Mazák
|
|
|
Registrován: 9.1.2007 Příspěvky: 9305 Bydliště: Praha 8, ČR Obrázky: 9
|
Každé DDMko má webovky, kde jsou uvedeny všechny provozované kroužky a u každého je také stručný popis činnosti, co se na kroužku mohou děti naučit, něco k lektorovi a případně další podrobnosti. Já jsem třeba vytvořil album, kde prezentujeme modely, které jsme stavěli (až na jednu výjimku). A dělají se i nějaké předváděčky, dny otevřených dveří a podobné akce. Otázkou je, co kdo z dětí a rodičů preferuje. PC kroužky a hry na nich jsou dnes pro děti zajímavější. Navíc, bohužel pro náš obor, se prodávají ARF, BNP a nevím, jak všechny ty zkratky jsou, kdy si člověk může koupit model a jen nabít baterky. Zrovna jsme se bavili s kolegou, že stavěný model vyjde materiálově + vybavení na určitou částku, za kterou si ale může pořídit poměrně detailně zpracovanou maketu. Tak proč se zdržovat nějakým pižláním, čicháním smradů z lepidel a laků a celou zimu trávit někde v dílně místo na PS. Mirku, máš tam SZ.
_________________ Hitec Aurora 9X
|
|
Nahoru |
|
|
Sagitt62
|
Napsal: sob 14.09.2024 6:45 |
|
Zkušený debatér
|
|
|
Registrován: 2.7.2017 Příspěvky: 276 Bydliště: Olomouc Obrázky: 62
|
... a v Olc prý o takový kroužek není zájem ani náhodou. A to nemluvím o nebezpečí pořezaných prstů etc.,etc. Obdivuju vás,chlapi! S62
_________________ FunCub,Solius,Texas-"Rudý skřet", Middle Stick, Admirál II... + Graupner Mx-20 Hott
|
|
Nahoru |
|
|
DAF
|
Napsal: sob 14.09.2024 12:51 |
|
Mazák
|
|
|
|
Sagitt62 píše: ... a v Olc prý o takový kroužek není zájem ani náhodou. A to nemluvím o nebezpečí pořezaných prstů etc.,etc. Obdivuju vás,chlapi! S62 Právě proto začínáme jednoduchými stavebnicemi (rozsypy), kde prakticky není potřeba nástrojů. Když už tohle zvládnou, postupně přechází dál k používání nástrojů. Ty mám ale pod palcem já. Každý, kdo pracuje s nožem, pilkou předvede, že s nimi dokáže bezpečně pracovat. Kluci mají zakázáno si nosit vlastní nožíky a podobné věci. Zatím jsme bez větších úrazů, I když pár (velmi) drobných škrábanců bylo. Ale opravdu jen pár, všechny by se daly spočítat na prstech jedné ruky pracovníka pily po 25 letech praxe. I proto je počet účastníků omezen na 10, ten počet se ještě dá tak nějak rozumně uhlídat.
|
|
Nahoru |
|
|
vrato
|
Napsal: sob 14.09.2024 16:36 |
|
Nováček serveru
|
|
Registrován: 10.8.2011 Příspěvky: 37 Bydliště: Ružomberok - Slovensko
|
Manualna zrucnost dnesnu mlades nezaujima. Potom sa stava to, ze mi decko od susedov donesie zalepit defekt na kolese alebo dokonca len nafukat koleso. A vyrastaju nam projektanti a dizajneri, ktori navrhnu vicko od flase tak aby ti pri piti vypichlo oko.
|
|
Nahoru |
|
|
Bildy
|
Napsal: ned 15.09.2024 16:09 |
|
Mazák
|
|
Registrován: 28.9.2019 Příspěvky: 503 Bydliště: malý město nebo že by větší víska ?
|
svět se vyvíjí nějakým podivným, až by čék chtěl skoro říci, sebezničujícím směrem. Za nás v minulém tisíciletí, byl opačný problém...zásadně více zájemců než míst v kroužcích
|
|
Nahoru |
|
|
DAF
|
Napsal: ned 15.09.2024 19:14 |
|
Mazák
|
|
|
|
Ale tenhle trend se dal celkem předpokládat. Jednak je ten náš koníček vysoce komerciován, stačí se podívat na nabídku výrobců a prodejců, hotové modely včetně RC instalace a může se prakticky hned jít létat. Na druhou stranu hromada práce v kroužku po celý školní rok a model není tak dokonalý, jako ten z formy. Navíc nehledě na nabidku věcí, které v tom minulém století k dispozici nebyly PC hry a počítače vůbec, ale i mnohé další. A ještě jsem zapomněl zmínit, jaká je na trhu nabídka stavebnic, vhodných pro práci na kroužcích. A když se už něco najde, jaká je cena takové stavebnice. Házedlo, které je možné postavit za dvě až tři schůzky, stojí třeba 500,-Kč. Ne každý vedoucí má možnost si stavebnice doma vyrobit sám, nehledě že má i svou rodinu a jiné povinnosti.
|
|
Nahoru |
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 7 ] |
|