Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon 09.09.2024 13:48 
Mazák
Mazák

Ahoj kluci.Míchám si palivo pro dvoutakní letecké motory sám.Používal jsem olej Tornado P 2000 a naprostá spokojenost.Ale došly mi zásoby a dodavateli(Budweisserhobbies) zřejmě taky.Jakou značku používáte?Prosím někoho s praktickou zkušeností.A nějaký olej který jde běžně koupit u nás.Děkuju předem za tip.

PříspěvekNapsal: pon 09.09.2024 15:14 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Obrázky: 15
No já taky pořád žiju z těch zásob P 2000 (to jsme kdysi s Blembondem koupili společně napůl 20l kanystr) a k tomu přidávám 1/3 ricínového oleje od LovoOil.
Když mi zásoby jak metylu i jiných ingrediencí dojdou, tak se už asi na vlastní míchání vykašlu a budu kupovat palivo hotové, ač drahé. Pokud člověk nemá přísun alespoň levného metylu, tak to postrádá smysl. Jenže já už jsem vybral všechny zásoby od starších kamarádů, co měli doma a kupovat nový nehodlám. Ale kdo ví jestli palivo pro žhavíky ještě vůbec bude k dostání? :roll: Pokud ne, tak ho nakonec budeme nuceni dál míchat sami. Třeba s detonačním palivem to už dnes ani jinak nejde. :(
Jinak. kdybych poslední roky lítal tak intensivně jako před 5 a víc lety (>400 letových hodin za rok), tak bych to už taky dávno taky řešil, jenže v současnosti jsem velmi zvolnil, a proto mi moje zásoby pořád ještě drží.

Takže já Ti s tím olejem bohužel asi neporadím. :|
Ale budu se zájmem sledovat, co poradí jiní. :wink:

Edit: Možná přece jen tip, před nákupem P 2000 jsem používal syntetický olej MolSyn. Pokud vím, ten se vyráběl pro mazání klimatizačních jednotek a je předpoklad, že se pořád vyrábí. Já tehdy dostal 5 l kanystr od IgoraB a ten jsem úspěšně do poslední kapky vylétal. Ale ten jsem taky mixoval s ricínem. :wink:

Profil Soukromé album  

PříspěvekNapsal: pon 09.09.2024 15:37 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Zdravím a posílám odkaz. Bral jsem komponenty - syntetika ADDINOL RS 220A od Macomodel.
Addinol má zastoupení v Táboře, ale balení je 25 l.
Bral jsem olej po litru od :
http://www.macomodel.cz/index.php?page= ... komponenty

Majitel jezdí soutěže rychlostních člunů a vždy, když se konala soutěž blízko, tak jsem si pro komponenty jezdil. Neposílal. Má v nabídce i hotové palivo a.j.
Zajímavé počtení je i článek na jeho webu o mazání hžavíků.

Profil {RCalbum.cz}  

PříspěvekNapsal: pon 09.09.2024 18:13 
Mazák
Mazák

Obrázky: 14
Koukám, že jsme na tom všichni stejně. Já jsem před 10 lety koupil ve Fusch galon Aerosynth 2 a už mě taky pomalu dochází. Dával jsem toho 6% a 3% rycinu. Motory 2T od 3,5 do 20 ccm a 4T 2 x 12,5 ccm. Nic na něj neodešlo.

Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  

PříspěvekNapsal: pon 09.09.2024 21:34 
Mazák
Mazák

No kluci to jste mě nepotěšili :D
Macomodel neposílá.
Aerosynth 2 se myslím už nedá sehnat a Aerosynth 3 sice zbytek mám,ale není dobrý.
A Olej Molsyn jak píše Vlado nevím kde sehnat.
To Tornado P 2000 bylo super.Míchal jsem s troškou ricinu z Lovooilu a nikdy žádnej problém.A olej čirý
bezbarvý.Zkrátka super.
No třeba se to tady ještě nějak vyvrbí.Nepovedlo se mi sehnat to 20 l balení.Klidně bych ho s někým napůl vzal.Nitrometanu mám zatím dostatek a nechce se mi kupovat drahý palivo.

Naposledy upravil Mosquito dne úte 10.09.2024 7:20, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: úte 10.09.2024 0:37 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Obrázky: 15
Aerosynth 2 - to bylo to nejlepší co kdy bylo. Perfektní složení obsahující přisady proti tvorbě karbonu. Pak ho přestali vyrábět a nahradili trojkou, která byla prý mnohem horší (řikal IgorB a tomu věřím). Já měl sice i s MolSynem dobré zkušenosti, ale IgorB mi tvrdil, že AS2 se nevyrovnal, a proto mu ho tolik zbylo když definitivně přešel na elektro. Ale to už je snad 15 let co se AS2 neprodává, takže dost pochybuji, že ještě někde zůstaly nějaké jeho větší zásoby (mimo nějakých zbytků u modelářŮ po garážích a dílnách).

Profil Soukromé album  

PříspěvekNapsal: stř 11.09.2024 12:23 
Mazák
Mazák

Tak chlapi nestyďte se :mrgreen: .Nějakej vhodnej olej na světě určitě existuje a koupit se dá taky neee?Určitě je tady víc soudruhů :lol: co si míchá palivo doma.A každej nemá zásoby oleje na 20 let.

PříspěvekNapsal: stř 11.09.2024 13:57 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Je to out of topic ale kdyby se vám hodil letitý technický ricin mám 3 l možná více teď nevím jestli to je 3 nebo 5l láhev.

PříspěvekNapsal: stř 11.09.2024 14:44 
Mazák
Mazák

To Louda:Jj.Díky za nabídku,ale ricinu je dost a dá se koupit v pohodě.

PříspěvekNapsal: stř 11.09.2024 14:48 
Mazák
Mazák

Ahoj kluci.Dostal jsem typ na olej Klotz.Ale nevím přesný typ.Možná by to mohl být olej:Klotz techniplate KL-200.
Oleje Klotz byly součástí paliv Optifuel.
Teď ještě zjistit kde nejblíž to sehnat za nejrozumnější cenu.Tak kdyby někdo chtěl pomoct s hledáním nebo ho to taky zajímalo :wink: .

PříspěvekNapsal: stř 11.09.2024 16:04 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Stačí kliknout na Google:
https://www.rcmodelyshop.cz/rcmodelysho ... niplate-KL

Profil {RCalbum.cz}  

PříspěvekNapsal: stř 11.09.2024 16:08 
Mazák
Mazák

Nebo kliknout hned vedle.
https://www.autodily-pema.cz/motorovy-o ... l-2t-946ml

PříspěvekNapsal: stř 11.09.2024 18:37 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Myslím, že ten Amsoil nebude mísitelný do alkoholového paliva. Tomáš

Profil {RCalbum.cz}  

PříspěvekNapsal: stř 11.09.2024 18:59 
Mazák
Mazák

Obrázky: 12
Tu už radši tohle... https://www.denicol.cz/produkt/motorovy ... -racing-1l
nebo
https://www.primadilna.cz/Oleje-Castor- ... _518_3.htm
Jinak ty syntetické oleje pro žhavíky byly v podstatě všechno PAG oleje stejně jako P 2000 který navíc byl čirý takže to byl jen přebal bez příměsí.Nikdy jsem se nedostal k tomu abych něco z toho vyzkoušel ale nebál bych se toho.Nicméně doba se změnila a dnes jen tak odrovnat motor bolí mnohem více než před lety.
Jen namátkou co jsem chtěl zkoušet...
https://www.prodejoleju.cz/iso-vg-220-2
Olej ještě mám ale kam chodíte na čistý metyl?Skoro každý den se dívám na nádraží na plné cisterny metylu ale fyzické osobě neprodají nic.

Profil Soukromé album  

PříspěvekNapsal: stř 11.09.2024 19:52 
Mazák
Mazák

Obrázky: 14
Před Covidem jsem bral 3 desetilitrový plech kanystry v Eurošarmu Slatiňany. Před 10 lety dokonce dvoustovák. Už nevím, kterej vvádní blb tenkrát vyhrožoval z důvodu metylový aféry, že na metyl dají stejnou spotřební daň jako na konzumák. Tak jsme se předzásobili. Žádnej problém, u těch 10 l ani nechtěli IČO. Možná kvůli tomu, že jsem tam už registrován od toho dvoustováku. Ten dvoustovák byl zálohovanej a tak jsme to za rohem přečerpali do dvacítek kanystrů a za hodinu ho vrátili. Jinak 200l se vejde ještě do ADR, takže není problém ho převážet na vozejku.
Jak je to teď nevím. Buď to někdo koupil, nebo se přejmenovali, nyní to je OQEMA.

edit: jo a Denicol 2T syntetiku (trochu jinej) leju do benzíňáků. Sice hnusně smrdí (olej, spaliny ne) ale i při poměru 1:40 jsem zatím žádnej od 20 ccm do 120 ccm neodpravil.

Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další