Delší dobu používám k (téměř) naprosté spokojenosti TX16S v kombinaci s přijímači nejrůznějších značek... co mi přijde pod ruku. A když teď nic nepřišlo, zkusil jsem za malý peníz nejrůznější taky přijímače samotného Radiomasteru. Poslední dva typy mi zamotaly hlavu. Oba dva - R88 a R81 - mi po 50-100m hlásí kritické RSSI a měl jsem i chvilkové výpadky signálu. Oba přijímače mají na rádiu manuálně doladěné frekvence, modul má poslední aktualizaci a eroplány jsou z balzy (u jednoho jsem nechal anténu čouhat ven). Nezaznamenal někdo z uživatelů RM něco podobného? Ď.
Obojí FrSky D8? Nepodařilo se náhodou zapnout "Low power mode"? Tuším pak vysílá něco jako 10mW pro testování dosahu... A podobné nepěknosti mi rádio dělalo, když nebyla OK vysílací anténa.
Přílohy:
screenshot_tx16s_24-09-06_16-02-01.png [ 16.47 KiB | Zobrazeno 918 krát ]
Přál bych si, aby to bylo tak easy… výkon snížený nemám a anténa je OK. S ostatníma přijímačema (Optimy, Minimy, X8R, X6R, Delta8) není problém. Jen tyhle V2 Radiomastery
Easy TO nemusí být, ale vyloučit "triviality" je dobré. Napadá mě: - nemohl mít RM nějakou vadnou sérii antén na Rx? Jako jestli nejsou podivné antény přímo na Rx... - zkusit "test dosahu" a v případě problémů zkusit "nějak" laborovat s Rx - nebyl problém s oběma Rx ve stejném místě? Jako třeba, že model prolétával nějakým silnějším signálem ("ne zcela homologované rádiové WifFi pojítko a pod...)
Dodatečně: Nevím u kterýho Rx to bylo že jsem musel oholit anténky ,neboť to tam bylo špatně . Druhá věc jestli to nebylo zakoupené v normě FCC. Že by jako mohl dělat paseku nesouhlas normy RX-TX
Ad R88: díky za feedback... přikláním se k vadnému kusu. V rámci testování jsem nahradil přijímač fungl novou R88 i použitou R86 a obě měly hned od počátku RSSI o 25-30 dBm vyšší... to je jářku o třetinu. Taky při range check se chovaly mnohem způsobněji. Na to, co to nakonecu dělá ve vzduchu, si budu muset počkat "až nás přejdou větry".
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru