Pravidla fóra
Toto je nové fórum, pokud víte o nějakém vláknu, které by se mělo přesunout do EDF, tak napište SZ na TomasC. Díky
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 5 ] |
|
Autor |
Zpráva |
JirkaA
|
Napsal: stř 31.07.2024 12:22 |
|
Moderátor serveru
|
|
|
Registrován: 17.8.2008 Příspěvky: 6929 Bydliště: Moravský kras ČR
|
Tak jsem se zdravě nasral. Taft hobby Viper Jet 90mm, funglovka a číňan zas*anej neumí utáhnout unašeč tak, aby při přidání plynu (ani ne naplno, jen jsem si vrkl při pojíždění a trimování příďového kola) nevypochodoval rotor ven. Naštěstí se to seklo do drátů od reglu a z výjimkou jedné lopatky zaseklé do trupu to nic dalšího nepomlelo. Bohužel Pelikán nemá náhradní díly skladem, jak jinak.. Takže lessons learned - nevěřit ničemu z výroby a rozebrat i komplet stavebnice a tyhle věci prostě kontrolovat. BTW neválí se někomu vhodné EDF v šuplíku?
_________________ OK2WY
|
|
Nahoru |
|
|
|
|
|
zdzd
|
Napsal: stř 31.07.2024 13:07 |
|
Moderátor serveru
|
|
|
|
Od Číňana jsem už pár EDF koupil, některá i odjinud, nicméně stejně přišly s potiskem Made in China.
Se zajištěním dmychadla na unašeči je to různé. U některých je zub, kterým se to na sebe chytne nikdy neprotočí.
Některé nic takového nemají a je to hladký unašeč do hladké díry, jen přimáčknuté středovým šroubem. Ten se ještě vtipně dotahuje přes dutý středový kužel, tudíž to ani pořádně dotáhnout nejde... Při prvním přidání plynu se dmychadlo na unašeči protočilo a vymalováno. Dotáhnout to nešlo, odšroubovat a přilepit taky ne. Protože ten středový šroub tam byl narvaný či zalepený natolik, že nešel vyšroubovat. Nakonec jsem dmychadlo rozštípal s tím, že zachráním aspoň motor s unašečem. Ani náhodou. Ani ohřívání nepomohlo a skončilo to tím, že se šroub ukroutil a zůstal v unašeči.
Všechno vyhodit, ani motor jsem z unašeče nedostal. Co mělo držet nedrželo, co mělo být rozebíratelné nebylo...
V každém případě teď každé nové dmychadlo kontroluji silou na protočení, protože pojistný zub není moc vidět. Když tam je, nic se neprotočí. Pokud se to protočí je všechno špatně, nicméně je jakási možnost to zajistit. A i kdyby to zajistit nešlo, je lépe dmychadlo zničit testem, než aby se pak zničilo samo a ještě k tomu pobořilo model.
Toť má EDF zkušenost.
|
|
Nahoru |
|
|
JirkaA
|
Napsal: stř 31.07.2024 13:09 |
|
Moderátor serveru
|
|
|
|
Tohle má docela solidní kleštinový unašeč. Akorát prostě málo utaženej
_________________ OK2WY
|
|
Nahoru |
|
|
dudaj
|
Napsal: stř 31.07.2024 15:45 |
|
Platící zákazník RCManie
|
|
Registrován: 22.7.2012 Příspěvky: 4571 Bydliště: Zvole u Prahy Obrázky: 0
|
Kleštinové unašeče jsou vždy problém. Po důkladném dotažení buď nedrží, a nebo se kousnou a nejdou už sundat. Mnohem lepší je přesný unašeč s bočním červíkem a pro ten navíc udělat zahloubení na hřídeli motoru.
|
|
Nahoru |
|
|
JirkaA
|
Napsal: stř 31.07.2024 20:02 |
|
Moderátor serveru
|
|
|
|
Příště ho tam přilepím na zelenej Loctite.
_________________ OK2WY
|
|
Nahoru |
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 5 ] |
|