Registrován: 5.1.2010 Příspěvky: 1179 Bydliště: Praha Obrázky: 0
Ahoj, prosím o pomoc s vyvážením lodě.
Zdědil jsem loď se samozaplavovací komorou, která by měla v případě převrácení vrátit loď zpátky. Bohužel se mi toho nedaří dosáhnout - když dám lehkou baterii, komora se ani nenaplní. Když dám těžkou baterii, loď zůstane plavat "bokem". Zkouším měnit těžiště - závaží na stranu komory, závaží co nejníže - stále bez úspěchu. Nevěřím, že je to konstrukční vada - musím dělat něco špatně.
● @Fenius: "když dám lehkou baterii, komora se ani nenaplní" — Změnit umístění napouštěcích otvorů. (Přidat další otvory.) ● 1. V komoře zůstává vzduch 2. Vzhledem k výbavě je komora 2a. Komora je malá 2b. Komora je nevhodně umístěná. Pokračuj v provádění pokusů když komoru nahradíš závažím různé velikosti v různých místech. ● Některé RC čluny (např. řada FT0mn) pro funkci "flips back on to its right position" využívají reakční moment lodního šroubu RCMan: Sped boat FT009 ● Postup pro "vrátit zpět z polohy na zádech" "NA BŘICHO" říkal ("(Self-)righting function")) "if fliped over - get zero throtlle - get full throtlle and - flips back on to its right position" . Některá demo odchylně = když se (člun) převrátí - (stáhnu plyn až na zpátečku) - prudce dáme plný plyn - a člun se obrátí dnem dolů
● Dvakrát Youtube: Vestavba zaplavovací komory (Flood Chamber)
" Když dám těžkou baterii, loď zůstane plavat "bokem"."
za jízdy anebo když ji jen položíš na vodu? Čluny se zaplavovací komoriu v klidu jsou na vodě nahnuté na bok, některé dokonce moc. Když se rozjedeš, voda vyteče a loď se srovná.
Registrován: 12.6.2006 Příspěvky: 92 Bydliště: Nepomucko u Plzně
Fenius píše:
Ahoj, prosím o pomoc s vyvážením lodě.. Nevěřím, že je to konstrukční vada - musím dělat něco špatně.
Možná blbej dotaz ,ale máš díru/odtok vody v zádi lodi? Někudy ten vzduch z komory při převrácení musí utýct a pak i voda,při převracení zpátky.Je to vidět ve videích i na odkazu od vladacr ,když se posunuješ mezi fotkama jetu.
Registrován: 5.1.2010 Příspěvky: 1179 Bydliště: Praha Obrázky: 0
Díky za odpovědě. Díru mám v zádi lodi, můžu odfotiť detaily, jestli pomůže.
Když dám těžkou baterii, loď se nakloní - myslím to tak, že se v klidu nakloní, ale nepřevrátí se zpátky. Čím dám víc závaží na stranu komory, tím se loď v klidu nakloní více (až je skoro 90°), ale není tam ten reakční moment, co by ji převrátil zpátky. Když jezdím, voda se vyleje a krásně klouže po hladině.
Reakční účinek jsem zkoušel (znám to třeba z proboat), ale ESC na to není nastaven.
Díky za youtube, i když jsem to už viděl, ale stále si nevím rady. Všechno je na straně komory krom serva (to by asi dát jinde nešlo).
Ještě nevím, jestli netřeba spíše dát těžiště co nejníž (mohl bych posunout příjmač.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru