Dnes jsem málem zrušil svoji stařičkou Extru na Roto35. Při posledním letu se začala hlavně na křidýlka tak nějak kolíbat ze strany na stranu, ovládání tak nějak zlenivělo a při přistání už reakce výškovky tak nějak skoro žádná
.
Doma jsem šel po baterkách, je ještě na 5S NiCd 1800 SC Panasonic asi 4 roky starý. Vybíjením na 4V (5 x 0,8V) jsem z nich dostal jen necelých 500mAh a to jsem je včera před lítáním nabíjel a vzaly si 1200mAh.
Vypadá to na jeden článek a nebo celá, že je měkota. Dříve po nabití a 3-4 10 minut letech jsem nabíjel cca 450 mAh, nyní dvojnásobek.
Nojo, ale co tam dát místo ní, NiMH nechci a NiCd už nemaj ani na repase bateriovýho nářadí?
Takže zbývá jedině 2S1P 2,2-2,6 Ah LiPolka a nebo 2S2P 2Ah Lionka. To je asi tak tvarově a váhou podobný. No a k tomu externí SBEC. Jenže jakej?
V Extře je 4 ks HS625MG (7 kg), 1x HS985MG (12 kg) a po jednom HS5485 a HS422). Sice krom jednoho analogy ale silný a něco si vemou. Maximálně snesou 6V.
Máte někdo podobný osazení a kolik ampér BEC na to používáte? Jeti MAX BEC 5A trvale, 12A špička to určitě nezvládne, MAX BEC2 12A trvale a 20 špičkově už snad jo.
Nebo co jinýho okamžitě sehnatelnýho? Na Emotors vidím 20A Maytech. Jejich regly mě zatím držej.
Díky!