Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Robotické servo-vysílač DC-16
PříspěvekNapsal: stř 18.05.2022 21:42 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 29.5.2007
Příspěvky: 26
Zdravím,
chtěl bych ovládat vysouvání motoru robotickým servem PDI-HV5932MG-360 napojený na vysílač DC-16. Chtěl bych to na dvoupolohový přepínač. Motor vysunut, zasunut.
Dá se na vysílači naprogramovat doba chodu, počet otáček serva? Po třeba pěti, 6; 6,8 otáčkách aby se servo zastavilo a po přepnutí se rozjelo na druhou stranu. Aby šla nastavit dráha nebo čas otáčení.
Servo po připojení se pořád točí na jednu nebo druhou stranu (u přepínače). U proporcionálního kanálu se točí pomalu a se zvětšující výchylkou se zrychluje. V neutrálu stojí.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Robotické servo-vysílač DC-16
PříspěvekNapsal: stř 18.05.2022 22:15 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 13.3.2009
Příspěvky: 396
Bydliště: Strakonice, ČR
Zkus použít sekvencer.
http://support.jetimodel.cz/cs/Otazka-t ... podvozku-/

_________________
Jeti DC-24, Element F5J, Enjoy3, Piper 2,8
lodě Tito Neri, Smit Japan, Parat, Ragazza, Genesis.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Robotické servo-vysílač DC-16
PříspěvekNapsal: pát 20.05.2022 11:01 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 10420
Bydliště: Praha Hloubětín ČR
Obrázky: 289
Blog: Zobrazit blog (3)
Tohle půjde, ale pouze podle času. Šel bych cestou dorazových spínačů a překlenovacích diod.

Případně vyměnit servo a upravit u nového serva potenciometr.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Robotické servo-vysílač DC-16
PříspěvekNapsal: pát 20.05.2022 17:10 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 20564
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Co vím, tak třeba místní kolega to má jednoduše a blbuvzdorně klasickým silným servem, kdy polohy motoru na pylonu jsou dané koncovými polohami serva a víc to prostě nejde. Rychlost serva programuje ve vysílači. Koncákem má blokovaný servosignál z přijímače, takže signál z "motorového" kanálu tam jde jen když je pylon úplně venku.
Jakékoli elektronické vymyšlenosti zvyšují pravděpodobnost i nechtěné chyby nebo poruchy.

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz