Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: ned 09.01.2022 10:47 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 18.7.2015
Příspěvky: 244
Ahoj,

mám 4 tyto serva Corona 22g napájím toSBEC od turnigy 5A
Když zapojím 2serva tak je to ok ale jak už dam 3 (rychle hýbu páčkama a serva připojná k ovládacím plochám) tak už se začne resetovat přijímač předpokladám, že padá napětí a hitec optima je na to zřejmě citlivý. Je to vidět i na ledce becu, že začíná poblikávat ledka která signalizuje napájení. Po chvilce kormidlování i trochu teplý..

Předpokládám, že to asi bude žrát ve špičkách víc než deklarovaných 0,4A
Beců mám víc a všechny dělaj to samé bohužel mám becy všechny typově shodné i to samé dělá bec v ESC... přijímačové aku, které by to daly bohužel nemám.

Nevím zda by pomohla nějaká kapacita na výstupu z BECU.. případně kolik? A mohu na zkoušku zapojit paralelně dva becy k sobě (jsou typově shodné)


Naposledy upravil Ing.Robinsson dne ned 09.01.2022 13:49, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: ned 09.01.2022 11:15 
Mazák
Mazák

Registrován: 24.11.2013
Příspěvky: 646
Bydliště: Praha 10, ČR
Obrázky: 9
SBECy paralelně spojit nelze (leda s nastaveným vyšším napětím, např. na 6V, a usměrňovacím obvodem ze dvou schotkyho diod a tuším snad i kapacitoru).


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 09.01.2022 11:42 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 14.6.2006
Příspěvky: 248
Bydliště: rožnovsko
Zkusil bych vyměnit serva. stalo se mi to dvakrát, že jsem spadl pro ztrátu signálu. Vada, jedno servo bylo nějaké načaté.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 09.01.2022 11:46 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 18.7.2015
Příspěvky: 244
No jako je pravda, že jsem se taky potýkal s rušením signálu na 2.4G pak jsem přešel na LRS system na 433MHz a tam to bylo celkem OK. Ted se to snažím po letech hodit z5 na 2,4G a tak se v tom nějak rýpu... Ale zkoušel jsem servo po servu pak dvě serva ruzně kombinovana ale vždy to šlo do té doby než připojím 3 servo.
Zajímalo by mě co to může dělat.. ještli ten obvod serva je schopen nějakého rušení 2.4G signalu proudových špiček asi věřím, že je


Naposledy upravil Ing.Robinsson dne ned 09.01.2022 11:49, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 09.01.2022 11:47 
Mazák
Mazák

Registrován: 23.1.2012
Příspěvky: 662
Zkusil bych kondenzátor 1000 uF low ESR
nebo napájení serv rozhodit na 2 Becy ale i tak bych tam dal kondenzátor.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 09.01.2022 11:57 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2734
Bydliště: Zavar, SK
STROHUR píše:
Zkusil bych kondenzátor 1000 uF low ESR ...

@Ing.Robinsson: STROHUR má pravdu. Daj tam nejaký elektrolyt + aj zopár 100nF keramických kondíkov.
Ak to nepomôže, daj iné servá. Niektorým servám je lepšie sa vyhnúť...

_________________
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 09.01.2022 11:58 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 14.6.2006
Příspěvky: 248
Bydliště: rožnovsko
Mně to nerušilo, ale zvýšilo odběr při rychlém páčkování všemi servy. Samozřejmě to nemusí být ono, záleží na osazení.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 09.01.2022 12:07 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 20.5.2021
Příspěvky: 70
Bydliště: Brno
Mně všechna 4 serva rušila telemetrie. Když jsem ji vypnul, byl klid, ale telemetrii potřebuji, tak jsem duchařil se stíněním serv ( většinou to pomohlo) a s feritovými kroužky.
Kondík bych volil raději s vyšší kapacitou (4700 mikro).


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 09.01.2022 13:09 
Mazák
Mazák

Registrován: 23.1.2012
Příspěvky: 662
Stejná serva mám připravená do Brigadýra . Zkusím nažhavit osciloskop , z něj vyhnat pavouky a podívám se kolik to servo skutečně ve špičkách žere.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 09.01.2022 13:46 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 18.7.2015
Příspěvky: 244
No našel jsem tu odpaleny esc tak sem z nej vytah kondy 2x330uF připojil je k prijimači a změna žádná... Telemetrii na optimě asi vypnout nemohu.. Netelemetricky přijímač bych asi někde našel ale ten má 100% nižší minimalní napětí takže tam to bude možná OK... ale to není řešení. Nvm tedy zda ty serva jsou nějaká vadná nebo mají přirozeně tak velký odběr.. Jsem zvědav jestli to napíchneš na osciloskop co naměříš. Příjímačovky co mam do káčka to taky neutáhnou a padá napětí, ale to jsou malinké baterky a už taky mají svoje nejlepší leta za sebou


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 09.01.2022 17:55 
Mazák
Mazák

Registrován: 23.1.2012
Příspěvky: 662
Můj starý osciloskop už moc ukazovat nechce ale , ukazuje špičkový odběr u 2 serv cca 3-4A .Víc serv corona nemám
Zkusím si půjčit mladší přístroj a oměřit to.
Průběh na odporu 0,2 ohm vloženého do + napájení,
pokud se pletu opravte mě .


Přílohy:
1641748675036.jpg
1641748675036.jpg
[ 46.39 KiB | Zobrazeno 1006 krát ]



Naposledy upravil STROHUR dne ned 09.01.2022 19:45, celkově upraveno 1
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 09.01.2022 19:22 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2734
Bydliště: Zavar, SK
STROHUR píše:
Můj starý osciloskop už moc ukazovat nechce ale , ukazuje špičkový odběr u 2 serv cca 3-4A .Víc serv corona nemám
Zkusím si půjčit mladší přístroj a oměřit to.
Průběh na odporu 0,22 ohm vloženého do + napájení,
pokud se pletu opravte mě .

Nooo... :roll:
Ak platí tých 0,2V/div, tak 0,22ohm*1A = 0.22V, ja tam vidím špička - špička cca 2,5 dielika, tož mi to vychádza tak cca 2A aj kúsok.
Ale na dve servá to nie je práve najmenej...

_________________
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 09.01.2022 19:38 
Mazák
Mazák

Registrován: 23.1.2012
Příspěvky: 662
Nedařilo se mi to vyfotit ale bylo to i 4 dílky na osciloskopu , odpor 4x 0,05 ohm v serii takže 0,2 ohm .


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 09.01.2022 19:59 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 18.7.2015
Příspěvky: 244
Noo... tak to je docela brutální. To by pak odpovídalo, že ten 5A BEC při 3tím servu nestíhá..


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 09.01.2022 23:02 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 28.6.2010
Příspěvky: 102
Bydliště: Praha 8
Hitec optima lze napájet po odstranění klemy přímo z baterky (tuším do 30V). Tím by se ulevilo SBEC.

_________________
Aurora,EasyGlider, Tetra Telink, MiniCorado, Stork 6, Mistral 4.0, Infinity Evo


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz