Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 38 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: ned 26.09.2021 8:11 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 8.4.2020
Příspěvky: 250
Bydliště: Valašské Meziříčí
Dobrý den,
některé FrSky přijímače mají uvedeno, že mají vestavěný RSSI výstup PWM (0–3,3V), 100 Hz, 1500±500μs . Jaký má tento signál praktický význam. Využíváte ho někdo ?
Děkuji za odpovědi.

_________________
Taranis QX7, Quattro, Wendy, Classic EP, Decathlon Super, Hotwing 1200, Z-50 ŠAD


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: ned 26.09.2021 8:46 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2698
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
RSSI používaly (používají?) některé flightconrollery, aby ti tento údaj mohly zobrazit v FPV obraze, možná i použily na něco jiného.
Viz třeba Ardupilot - RSSI_TYPE=1 (analog pin).
U s.bus nebo jinak sériových přijímačů se bude na tuto hodnotu asi spíš používat vyhrazený kanál např. u XM+ kanál 16 + patřičná konfigurace kontroleru - zase např ten Ardupilot RSSI_TYPE=2 + RSSI_CHANNEL=16.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 27.09.2021 10:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 5877
Bydliště: Praha ČR
Asi tak, je to spíš historie. Užívalo se to dříve hodně u copterů jako zdroj informace do řídící jednotky, ale dnes už naprosto dominuje přenos tého informace v rámci telemetrie (F.PORT).
Mám pocit, že jsem to viděl u nějaké řídící jednotky pro letadla, kdy to poskytovalo nezávislou informaci pro failsafe, ale jak píšu, je to spíš okrajová záležitost.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 27.09.2021 21:27 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 8.4.2020
Příspěvky: 250
Bydliště: Valašské Meziříčí
Děkuji za vysvětlení. Škoda, že tam nedali třeba analogový vstup, to by mělo velký význam. Možná to napadne někoho z vývojářů.

_________________
Taranis QX7, Quattro, Wendy, Classic EP, Decathlon Super, Hotwing 1200, Z-50 ŠAD


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 27.09.2021 22:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2005
Příspěvky: 6529
Bydliště: Vsetín
G-RX8 nebo jak se ta potvora jmenuje má ještě analogový vstup, jinak fajn jsou ještě 8k RX z Číny (motiveRC? nebo tak nějak) a ty mají analog do 30V + samozřejmě z pinu. Jen ale umí pouze D8 a nemají Sport ale starý telemetrický HUB, ale čidla dělá kolega, tak mě to netrápí.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 28.09.2021 9:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.9.2008
Příspěvky: 3017
Bydliště: Nové Mesto nad Váhom
blesk píše:
G-RX8 nebo jak se ta potvora jmenuje má ještě analogový vstup, jinak fajn jsou ještě 8k RX z Číny (motiveRC? nebo tak nějak) a ty mají analog do 30V + samozřejmě z pinu. Jen ale umí pouze D8 a nemají Sport ale starý telemetrický HUB, ale čidla dělá kolega, tak mě to netrápí.

Tu je o tom prijímači popísané viac:
https://www.rcmodelytt.sk/motive-rc-r8s ... e-sikovny/

_________________
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 28.09.2021 11:48 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 8.4.2020
Příspěvky: 250
Bydliště: Valašské Meziříčí
Děkuji všem za rady. Přijímače G-RX8 a RX6R používám i se zapojením analogového vstupu. Jen tady je mikrokonektor, ke kterému musím udělat ještě přídavnou destičku, kde připájím klasické piny pro servokonektor, aby se s tím dalo rozumně manipulovat. Na tu destičku dávám i dělič napětí a tak mám vstup do cca 13V. To celé připájím zezadu na kanálové konektory aby to mechanicky drželo. Tím pak hlídám napětí baterky 2-3 S. To mi právě u větších přijímačů schází. Tam musím použít buď baterku 2S a HV serva a napájet to bez BECu, nebo přidat FLVSS senzor, což je nejlepší, ale jsou to další prachy a musí to tam vejít. Někdy to nafotím, možná by se to někomu hodilo.
Igor

_________________
Taranis QX7, Quattro, Wendy, Classic EP, Decathlon Super, Hotwing 1200, Z-50 ŠAD


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 28.09.2021 12:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.2.2006
Příspěvky: 980
Bydliště: Praha, Sobín
Obrázky: 3
U FLVSS mi vadí ještě nutnost zapojovat ten balančák, pro rekreační lítání mi úplně stačí znát celkové napětí. To beru z ESC, na kterém mám napřímo na kontakty kabelů z baterky připàjený dělič ze dvou odporů a to vše zasmršrěné, pro propojení do přijímačů používám standardní mikrokonektor, dodávaný s ním.

_________________
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 03.10.2021 14:30 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 8.4.2020
Příspěvky: 250
Bydliště: Valašské Meziříčí
Nechci dělat nové vlákno, tak to přidám tady.
Koupil jsem nový přijímač RX6R a při pokusu o spárování se vůbec nerozbliká červená led a jen ledky probliknou a zůstane svítit červená a zelená. Po vypnutí a zapnutí jen červená pomalu bliká. Zkusil jsem párování starších přijímačů koupených v letech 2019 a 2020 a vše hned proběhlo naprosto normálně. Nepomohlo dát ani vysílač QX7 dál od přijímače, aby nebyl zahlcený. Je možné, že jsem koupil přijímač s nějakou zásadní změnou FW, kterou budu muset přehrát do stávajícího VF modulu a všech přijímačů, nebo jsem zase koupil vadný kus a mám jej reklamovat. Všechny čtyři starší přijímače normálně provozuji a žádné problémy nemám. Vše je koupeno v ČR. Díky za rady.
Igor

_________________
Taranis QX7, Quattro, Wendy, Classic EP, Decathlon Super, Hotwing 1200, Z-50 ŠAD


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 03.10.2021 16:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2020
Příspěvky: 647
Bydliště: Žilina, let.Hôrky-Brezovec , SK
Obrázky: 6
Starsie vysielace a prijimace bezali na ACCST v1.xx , novsie maju uz od vyroby 2.xx , a navzajom nie su kompatibilne.

Takze ak je funkcne v poriadku tak problem bude asi tam...
Skusil by som do toho noveho nahrat starsi (1.xx) FW a uvidis... ak ti to pojde naparovat,vies kde bol problem.

Mozes sa potom hrat dalej a dat do vysielacoveho modulu aj do vsetkych prijimacov 2.xx , alebo to nechat na tej 1.xx , uz podla chuti

_________________
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 03.10.2021 16:42 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 8.4.2020
Příspěvky: 250
Bydliště: Valašské Meziříčí
Nevím, jak zjistit, jestli mám verzi 1 nebo 2 poslední nákup přijímačů, které fungovaly byl cca před rokem. Nevíš, kdy se změna začala asi prodávat? Taranise QX7 a přijímač mám koupeno v RC Sudiu 6.2.2019 a všechno mi doposud fungovalo. Nyní jsem kupoval věci jinde i s RX6R a ten má problém. Vrtat do FW nechci, má to záruku.

_________________
Taranis QX7, Quattro, Wendy, Classic EP, Decathlon Super, Hotwing 1200, Z-50 ŠAD


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 03.10.2021 19:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 1263
Bydliště: Lysice,Brno.
Obrázky: 10
Myslím že ten RX6R bude Acces takže nej řešení je přehrát firmware jak Tx modulu tak všechny Rx.Prostě pro jistotu.Změnou firmware nepřicházíš o záruku a na RcStudio jsou k tomu videa.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 03.10.2021 22:47 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 8.4.2020
Příspěvky: 250
Bydliště: Valašské Meziříčí
Do přehrávání FW se mi moc nechtělo, dokud nenarazím na problém. Právě jsem narazil, tak mi nic jiného nezbude a vykuchám 4 přijímače a celé to přehraju. Vlastně asi krom toho nového, ten se pak snad chytí při bindování. Asi to nechám na příští měsíc, kdy už nebudu tolik chodit lítat. Nyní chodím alespoň s Hotwingem i 5x týdně, když vyjde počasí a zdraví dovolí. Taky chci ještě pořádně zalítnout Z-50 od Šadu, do které jsem přikoupil lepší baterky 2200/3S/65C. To by mělo být dost živější polítání. Hlavně to nerozbít. Bude dost těžká a tím i rychlá.
Děkuji za radu, trochu jsem tušil, že by problém nemusel být v novém přijímači, proto jsem tady dal dotaz. Nerad bych se blamoval se zbytečnou reklamací, to je až to poslední. Pak napíšu, jak to dopadlo.
Ať se všem daří přeje Igor

_________________
Taranis QX7, Quattro, Wendy, Classic EP, Decathlon Super, Hotwing 1200, Z-50 ŠAD


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 04.10.2021 11:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 1263
Bydliště: Lysice,Brno.
Obrázky: 10
Trochu Tě poupravím.Problem není v přijímači ani ve vysílači.Prostě doba je dnes taková že se firmware v čase vyvíjí a někdy je potřeba udělat upgrade.Není moc výrobců kteří zachovávají tzv. zpětnou kompatibilitu.Myslím že je to jen Jeti a Futaba.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 04.10.2021 22:36 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 8.4.2020
Příspěvky: 250
Bydliště: Valašské Meziříčí
blembondo, je mi jasné, že mám starou verzi ve vysílacím modulu. Stejně ale musím přehrát i staré přijímače na verzi 2, nebo si myslíš, že by TX V2 komunikoval s RX V1. Krom toho nového mám jen 4 starší RX, tak to nebude až taková hrůza. Jen to musím vykuchat z modelů, tam se k tomu nedostanu.
Igor

_________________
Taranis QX7, Quattro, Wendy, Classic EP, Decathlon Super, Hotwing 1200, Z-50 ŠAD


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 38 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz