Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: sob 04.09.2021 10:34 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 3.9.2016
Příspěvky: 77
Bydliště: Brno
Zdravím přátelé,
protože nemám kde létat, (mám jen omezený prostor), objednal jsem si E-flite convergence mini VTOL, verze PNP. Vysílač mám Spektrum DX8e, což o to ale potřeboval bych poradit s přijímačem pro tuto "poletuchu". Mate ,mě u některých přijímačů protokol SRXL2. Našel jsem toto : https://www.astramodel.cz/cz/katalog/sp ... 72211.html. Myslíte, že by to mohlo fungovat v kombinaci s vysílačem Spektrum DX8e, a tou poletuchou?
Předem děkuji za rady a odpovědi.
Karel Brno


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: sob 04.09.2021 11:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2020
Příspěvky: 600
Bydliště: Žilina, let.Hôrky-Brezovec , SK
Obrázky: 6
TiroP3s píše:
Zdravím přátelé,
protože nemám kde létat, (mám jen omezený prostor), objednal jsem si E-flite convergence mini VTOL, verze PNP. Vysílač mám Spektrum DX8e, což o to ale potřeboval bych poradit s přijímačem pro tuto "poletuchu". Mate ,mě u některých přijímačů protokol SRXL2. Našel jsem toto : https://www.astramodel.cz/cz/katalog/sp ... 72211.html. Myslíte, že by to mohlo fungovat v kombinaci s vysílačem Spektrum DX8e, a tou poletuchou?
Předem děkuji za rady a odpovědi.
Karel Brno

Ten prijimac by mal s DX8e spolupracovat , otazka je ake mas v modeli vybavenie - tento prijimac bez dalsich pridavnych sucasti (napr.riadiaca jednotka ci rozne prevodniky) k beznym pwm servam nepripojis.

ALE - myslim ze PNP verzia riadiacu jednotku obsahuje a vtedy by to malo vsetko fungovat.
Mas objednanu asi 0.4m verziu ak som to dobre pochopil...

Urcite si to pozri v dokumentacii k tvojej verzii modelu (Na strankach E-flite ( k nim patria aj firmy Hobbyzone/Hangar 9/Spektrum) by sa to malo dat najst/stiahnut ) ci riadiaca jednotka bezi na protokole SRXL2, to iste v dokumentacii k vybratemu prijimacu)
Prinajhorsom skus telefonicky kontaktovat fy.Astra , mohli by poradit (Astra je dovozcom Spektrum a pod.)

_________________
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 04.09.2021 11:37 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 3.9.2016
Příspěvky: 77
Bydliště: Brno
Miro_V
děkuji za odpověď a rady. Ano, řídící jednotka je zabudovaná. Budu bádat.
Karel Brno


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 04.09.2021 12:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2020
Příspěvky: 600
Bydliště: Žilina, let.Hôrky-Brezovec , SK
Obrázky: 6
Este toto som si vsimol v popise , to by ti mohlo pomoct vo vybere prijimaca:

"Velmi jednoduché nastavení verze PNP
Verze PNP je určena pro spárování s vaším 6+ kanálovým vysílačem kompatibilním se Spektrum DSMX® a vaším přijímačem Spektrum™ Serial, který se připojí k řídicí jednotce. Není nutné žádné složité nastavení vysílače nebo programování. Přepínač "GEAR" slouží k výběru letového režimu Stabilita nebo Akro a přepínač "AUX 1" se používá k přechodu do visení nebo letu jako letadlo."

Ale stale zostava otazka ci riadiaca jednodna bezi na starsom SRXL alebo novom SRXL2.

_________________
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 04.09.2021 12:09 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 3.9.2016
Příspěvky: 77
Bydliště: Brno
Miro_V

ano, ano, ale "muribundus" je pro mě právě ten přijímač.

Karel brno


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 04.09.2021 12:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2013
Příspěvky: 1525
Bydliště: Brno
U těchto vtolů si před každým letem kontroluj dotažení vrtulí

_________________
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 04.09.2021 20:12 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2605
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Jestli správně čtu, tak Spektrum SRXL2 je nějaké jejich (nové?) sériové rozhraní, které používají satelity (std satelit ale s oboustrannou komunikací kvůli telemetrii?) k std přijímačům, případně řídící jednotky, jako tato. A pokud požadují přijímač, co tohle SRXL2 umí, tak ten linkovaný by měl vyhovět. Podle mě. Při nejhorším se dá vrátit.

Pak čtu, že PNP je verze právě bez přijímače - moc nechápu proč, pokud je SRXL2 nějaká Spektrácká vymyšlenost, tedy musím si koupit spektrácký přijímač - verze s nainstalovaným přijímačem je BNF...

Takže za mě koupit přijímač a vyzkoušet.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 05.09.2021 10:20 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 3.9.2016
Příspěvky: 77
Bydliště: Brno
BoŠ
děkuji za radu, opatrnosti není nikdy dost, pravda.

prikrylm

děkuji za odpověď a rady, ta verze BNF už asi není k mání. Našel jsem tu verzi PNP no a tam jsem tedy narazil na ten protokol SRXL2. Jde mi o to, co na to řekne TX. Já se musím přiznat, že nejsem vůbec znalec těchto záležitostí. Jsem jen ten, který nemá možnost lítat na velkých otevřených prostranstvích a tak chci zkusit tohle to jen pro potěchu. Takže koupím a uvidíme (už jsem toho rozbil dost, tak co s tím).

Děkuji přátelé.

Karel Brno


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 05.09.2021 10:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 1234
Bydliště: Lysice,Brno,Blansko.
Obrázky: 10
Spektrum SRXL/SRXL2 není nic nového a v podstatě to je komunikační protokol od Multiplexu.Takže v tomto případě vyhoví každý přijímač který umí DSMX/SRXL2.
http://www.spektrumrc.com/ProdInfo/File ... ations.pdf
https://ardupilot.org/copter/docs/commo ... ivers.html


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 06.09.2021 9:40 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 3.9.2016
Příspěvky: 77
Bydliště: Brno
blembondo
děkuji za příspěvek.
Karel Brno


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 10.09.2021 18:56 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 3.9.2016
Příspěvky: 77
Bydliště: Brno
Zdravím přátelé,
dovoluji si vás ještě požádat o radu jak připojit přijímač ke E-flite convergence VTOL PNP. I koupil jsem přijímač SPM 4650, připájím tam podle návodu 4pin "bazmek" viz obrázky) abych nemusel pájet přímo vodiče. Ale jak je na snímcích vidět tak přijímač má 4pin připojení ale na desce letadla jsou dvě možnosti připojení, jedno 3pin a jedno 4pin. Pokud čtu návod (viz snímek), tak přijímač má obsazení + a - a "nějaký" signální pin a jeden je neobsazen. Tak a teď kam ten přijímač připojit. Logicky se nabízí ten 4pin konektor ale na co je tam tedy ten 3pin?
Předem děkuji za vaše rady a shovívavost.
Karel Brno


Přílohy:
IMG_1569.JPEG
IMG_1569.JPEG
[ 191.58 KiB | Zobrazeno 354 krát ]

IMG_1570.JPEG
IMG_1570.JPEG
[ 131.41 KiB | Zobrazeno 354 krát ]

IMG_1571.JPEG
IMG_1571.JPEG
[ 140 KiB | Zobrazeno 354 krát ]

IMG_1572.JPEG
IMG_1572.JPEG
[ 160.59 KiB | Zobrazeno 354 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 10.09.2021 20:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 1234
Bydliště: Lysice,Brno,Blansko.
Obrázky: 10
Mělo by to být tak že pro SRXL/2 Rx je to 4pin.Pro klasiku serial DSMX/SPM4648/ Rx to je 3pin.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 10.09.2021 21:22 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 3.9.2016
Příspěvky: 77
Bydliště: Brno
blembondo,
zdravím a děkuji za odpověď. Ono to bude skutečně tak jak píšeš. Já jsem ještě hledal na youtube a našel jsem videjko od jednoho klučiny : https://www.youtube.com/watch?v=dDpwVz2GV2c a on ten přijímač (není poznat typ) připojuje do toho 3pinu. No zítra se do toho pustím a uvidíme.
Ještě jednou dík.
Karel Brno


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 11.09.2021 10:45 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 3.9.2016
Příspěvky: 77
Bydliště: Brno
Zdravím přátelé,
tak se nezadařilo, přijímač jsem osadil 4pin konektorem, připojil do 4pin na základní desce. Bind proběhl bez problémů ale éro nereaguje na žádný povel.
Mate mě tedy ta červená diodka co svítí na zákl. desce éra. Tak jsem bezradný. Pokud by vás něco napadlo poprosil bych o radu.
Dík Karel Brno


Přílohy:
IMG_1573.JPEG
IMG_1573.JPEG
[ 144.96 KiB | Zobrazeno 265 krát ]

IMG_1574.JPEG
IMG_1574.JPEG
[ 144.38 KiB | Zobrazeno 265 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz