Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Trup na easy star
PříspěvekNapsal: úte 03.08.2021 13:23 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 3.8.2021
Příspěvky: 6
Bydliště: Beroun / Mýto
Zdravím. Našel jsem na půdě letadlo easy star I Po bráchovi, ale má zničený trup. Chtěl bych ho zprovoznit, ale nový trup nemůžu nikde najít, jen novější verze 2 a 3. Chtěl bych se zeptat jestli půjde elektronika z verze 1 přeházet bez větších problémů do verze 2 nebo 3.
Děkuji za rady.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Trup na easy star
PříspěvekNapsal: úte 03.08.2021 13:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.1.2007
Příspěvky: 7851
Bydliště: Praha 8, ČR
Obrázky: 8
S velkou pravděpodobností to zabudovat půjde, možná s drobnými úpravami, to bys musel zkusit. A nebo se poohlednout po nějaké klonu ES, jako třeba Beta 1400 - https://www.peckamodel.cz/4st1480-a-bet ... a-nabijece, na trhu je takových klonů hafo.

_________________
Hitec Aurora 9X


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Trup na easy star
PříspěvekNapsal: úte 03.08.2021 13:43 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 3.8.2021
Příspěvky: 6
Bydliště: Beroun / Mýto
Moc děkuju za rychlou odpověď. Asi zkusím tu Betu a z ES použiju jen příjmač.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Trup na easy star
PříspěvekNapsal: stř 04.08.2021 15:32 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 15.6.2015
Příspěvky: 37
ještě jedno řešení:zničený trup prolít zvenčí i uvnitř 2l vařící vody z rychlovarné konvice.
Trup nabude původní tvar


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Trup na easy star
PříspěvekNapsal: stř 04.08.2021 17:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2020
Příspěvky: 595
Bydliště: Žilina, let.Hôrky-Brezovec , SK
Obrázky: 6
kaba píše:
ještě jedno řešení:zničený trup prolít zvenčí i uvnitř 2l vařící vody z rychlovarné konvice.
Trup nabude původní tvar

Podla toho v akom je stave , vriaca voda trup na 3 kusy dokopy neda :)
A nutnost rozrezat trup - kvoli elektronike (myslim ze je to cele lepene) a zas elektorniku nainstalovat ,zlepit trup, celkom dost roboty.

_________________
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Trup na easy star
PříspěvekNapsal: čtv 05.08.2021 8:17 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 3.8.2021
Příspěvky: 6
Bydliště: Beroun / Mýto
Mam v planu sehnat nejaky EPP material, vyriznout z kabiny poskozeny kus + neco okolo a domodelovat a vlepit tam novy kus. Jde o predek letadla - kabinu, kde je elektronika jen ulozena, nemusi se nic protahovat apod., s tim by problem byt nemel.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Trup na easy star
PříspěvekNapsal: čtv 05.08.2021 8:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.1.2010
Příspěvky: 1094
Bydliště: PN - SK
Munzi: daj sem foto toho trupu/poskodenia, podla toho ti lahsie poradia.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Trup na easy star
PříspěvekNapsal: čtv 05.08.2021 8:28 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 3.8.2021
Příspěvky: 6
Bydliště: Beroun / Mýto
Urcite dam, dneska si ho privezu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Trup na easy star
PříspěvekNapsal: čtv 05.08.2021 14:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.1.2007
Příspěvky: 7851
Bydliště: Praha 8, ČR
Obrázky: 8
Aby to nebylo víc práce, než pak užitku. Samozřejmě, že by to nejspíš šlo nějak dolepit. Ale jak to vypadá s elektronikou? Funguje, nebude tam problém? Pokud bude elektrika fachat, nechceš to opravdu jen přehodit? - třeba sem https://www.peckamodel.cz/4st1479-k-bet ... rid-motoru.
Nebo vezmi křídla a zajeď k Peckovi na Šestku, na Betu se prodává trup jako ND - https://www.peckamodel.cz/beta-nahradni-trup-nova-verze, tak zkus, jestli to nepůjde do sebe, nebo jak složité by byly úpravy. Ocasky, pokud nejsou výrazně poškozené, bys opatrně vykuchal a přelepil. Možná to bude rychlejší, a efektivnější, než shánět vhodné EPP, vysochávat z toho chybějící kusy a dolepovat je do trupu. Jak to po opravě bude vypadat s hmotností a přesností? Aby se zbytečně nezvýšila a trup aby nebyl nějak zkroucený (i malá odchylka může být při letu patrná).

_________________
Hitec Aurora 9X


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Trup na easy star
PříspěvekNapsal: čtv 05.08.2021 19:32 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 3.8.2021
Příspěvky: 6
Bydliště: Beroun / Mýto
Přidávám fotky poškození. Zkusím to srovnat teplem. Jinak elektronika funguje, jen tam něco divné vrčí.


Přílohy:
IMG_20210805_191942.jpg
IMG_20210805_191942.jpg
[ 45.06 KiB | Zobrazeno 857 krát ]

IMG_20210805_192007.jpg
IMG_20210805_192007.jpg
[ 43.89 KiB | Zobrazeno 857 krát ]

IMG_20210805_192040.jpg
IMG_20210805_192040.jpg
[ 32.88 KiB | Zobrazeno 857 krát ]

IMG_20210805_192048.jpg
IMG_20210805_192048.jpg
[ 30.96 KiB | Zobrazeno 857 krát ]

IMG_20210805_192126.jpg
IMG_20210805_192126.jpg
[ 43.46 KiB | Zobrazeno 857 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Trup na easy star
PříspěvekNapsal: čtv 05.08.2021 19:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.1.2007
Příspěvky: 7851
Bydliště: Praha 8, ČR
Obrázky: 8
Asi bych vzal křídla a dojel na Šestku a opruboval bych jak by to pasovalo do nového trupu. Pokud ti divně vrčí elektronika, také bych zvazoval její další používání. Abys nešetřil na nesprávném místě.

_________________
Hitec Aurora 9X


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Trup na easy star
PříspěvekNapsal: čtv 05.08.2021 20:04 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 3.8.2021
Příspěvky: 6
Bydliště: Beroun / Mýto
Tak bzučí serva jak drží pozici. Trošku se klepou.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Trup na easy star
PříspěvekNapsal: čtv 05.08.2021 23:35 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 8.8.2017
Příspěvky: 901
Bydliště: JABLONECKO
Myslím že modelařina je i tom jak a co opravit.Jinak jsem trochu prošťourával net a porovnával rozdíly mezi ES1 a ES 2 a i z recenzí jsem vyčetl že je to totožný model s rozdílem v motorech a v křidélkách u ES 2 takže trup z 2 by měl být použitelný na ES 1.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Trup na easy star
PříspěvekNapsal: pát 06.08.2021 5:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.1.2007
Příspěvky: 7851
Bydliště: Praha 8, ČR
Obrázky: 8
Máš pravdu, ale (asi původní) majitel už na něm své opravárenské schopnosti zcela zjevně prokázal. A evidentně už mockrát, tak aby tam potom nebylo víc lepidla, než původního materiálu.

_________________
Hitec Aurora 9X


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Trup na easy star
PříspěvekNapsal: pát 06.08.2021 10:02 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 19.8.2005
Příspěvky: 4644
Bydliště: Šternberk, ČR
Obrázky: 0
Když ty fotky vidím, tak se divím, že byl vůbec někdo kdysi schopen existovat s balzou. Tam skoro co rána to nový model, tady co rána to další lepidlo. Jo, je to dnes fakt jednodušší. :-)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz