Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: sob 06.03.2021 23:28 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 30.9.2011
Příspěvky: 4
Bydliště: Kladno
Dobrý den,
po velmi, velmi dlouhé době (10let), bych se rád vrátil k modelařině. Akce před lety s Betou 1400 nikdy nebyla dotažena do konce a moc toho po všem nezůstalo, vlastně jen Turnigy T9X V2 soft ( SVN: trunk-r443, VERS: V1.4691-erez DATE: 18.8.2011). Po všem co jsem načetl a nadíval, jsem se rozhodl pro EasyStar3. Tak mám pár otázek: Má ještě cenu si Turnigy T9x nechávat - jak jsem se dozvěděl, doba zásadně pokročila a tahle vysílačka neumí telemetrii jestli jsem to dobře pochopil (pro nerozbití letadla důležité), dále - přijímač co byl originál jsem už nenašel - jaký koupit - spousta odkazů je starých a nefunknčích :-( . Někde jsem četl, že při použití k simulátoru se nemusí vyndavat Wifi modul, ale samotnou úpravu jsem nenašel :-( Díky za každou radu :roll:


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: ned 07.03.2021 8:56 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.10.2005
Příspěvky: 208
Bydliště: Kostelec u Jihlavy
czjawa píše:
Dobrý den,
po velmi, velmi dlouhé době (10let), bych se rád vrátil k modelařině. Akce před lety s Betou 1400 nikdy nebyla dotažena do konce a moc toho po všem nezůstalo, vlastně jen Turnigy T9X V2 soft ( SVN: trunk-r443, VERS: V1.4691-erez DATE: 18.8.2011). Po všem co jsem načetl a nadíval, jsem se rozhodl pro EasyStar3. Tak mám pár otázek: Má ještě cenu si Turnigy T9x nechávat - jak jsem se dozvěděl, doba zásadně pokročila a tahle vysílačka neumí telemetrii jestli jsem to dobře pochopil (pro nerozbití letadla důležité), dále - přijímač co byl originál jsem už nenašel - jaký koupit - spousta odkazů je starých a nefunknčích :-( . Někde jsem četl, že při použití k simulátoru se nemusí vyndavat Wifi modul, ale samotnou úpravu jsem nenašel :-( Díky za každou radu :roll:


Dnes už je na trhu plno levných a spolehlivých vysílačů. Za mně určitě bych kupoval nový.Záleží jen kolik jste ochoten investovat.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 07.03.2021 9:34 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2020
Příspěvky: 24
Bydliště: Praha 8 - Karolinenthal
Ahoj, já bych to zprovoznil. Na rozlétání s houbolety je to super. Mezitím si zjistíte co potřebujete a využijete. Určitě ho po generační výměně užijete třeba na loď, nebo auto.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 07.03.2021 10:30 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 3952
Bydliště: Zvole u Prahy
Obrázky: 0
Nihilák píše:
Ahoj, já bych to zprovoznil. Na rozlétání s houbolety je to super. Mezitím si zjistíte co potřebujete a využijete. Určitě ho po generační výměně užijete třeba na loď, nebo auto.


Jednoznačně. Na houby opravdu není potřeba cokoli jiného řešit, jenom se naučit lítat.
Je dost času na to pořídit cokoli jiného na lepší stroj.

_________________
www.3dfrezovani.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 07.03.2021 10:43 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 2.6.2019
Příspěvky: 44
Obrázky: 0
Pořiď si přijímač a lítej. A neřeš hlouposti nebo to zase brzy na deset let pověsíš na hřebík.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 07.03.2021 12:30 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2288
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Pokud vím, tak se tato rádia ještě prodávají, takže nevidím důvod ho nepoužít. Telemetrie je sice prima, ale rozhodně není nezbytná.
Akorát je potřeba trochu dávat pozor na přijímače, pořizovat ty AFHDS 2, AFHDS 2A s ním nejspíš fungovat nebudou.
Prověřit podle vysílacího modulu.
Podle mě tyto přijímače fungovat budou:
- šestikanál FS-R6B
- osmikanál FS-R9B

Mívají je i na https://www.bighobby.cz/rc-prijimace/

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 07.03.2021 13:21 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.3.2014
Příspěvky: 1553
Bydliště: Letovice,ČR
czjawa píše:
tahle vysílačka neumí telemetrii jestli jsem to dobře pochopil (pro nerozbití letadla důležité),


Tak nějak nevím, čím by telemetrie zabránila rozbití letadla. Léta jsem ji používal a když něco spadlo, tak jedině na telemetrii mezi hlavou a rukama. Na stav baterií stačí nastavit poměrovej čas k plynu.
Na houbu to stačí.

_________________
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 07.03.2021 16:13 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2288
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Shorty píše:
...Na stav baterií stačí nastavit poměrovej čas k plynu.
Na houbu to stačí.

(Nejen na "houbu", on je to poměrně přesný údaj a poměrně dobře souhlasí s údaji z telemetrie.)

Problém je v tom, že poměrový čas vůči plynu umí OpenTX (a er9x...) a Futaba (snad jen) T16IZ. O žádné další vysílačce mi tato funkčnost známa není.

OpenTX pro T9x existuje (prakticky na T9X vyrostl) několik jsem jich dokonce tvořil, ale je otázka jestli by OpenTX nebyl v tomto případě spíš odrazující. Jednodušší asi bude na baterku do letadla připojit pípátko, které bude v případě klesající ho napětí upozorňovat pilota zvukem..

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 07.03.2021 17:52 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.3.2014
Příspěvky: 1553
Bydliště: Letovice,ČR
Já tam open mám. Ani mě nenapadlo, že to ještě někdo nemá.
Dost mě mrzí, že zrovna tuhle funkci jinde nenabízejí. Uvažuju o přejití na Jeti a tohle mi tam chybí.

_________________
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 07.03.2021 19:55 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2288
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
JETI umí LUA (minimálně v některých konfiguracích), tam se dá nějaká taková funkcionalita případně dopsat. Zase s telemetrií nejsou proporcionální stopky úplně nutné.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 07.03.2021 20:11 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.3.2014
Příspěvky: 1553
Bydliště: Letovice,ČR
To vím. Mám na Taranisu, ale je to taková jistota k hlášení stavu baterií.
Tyhle věci moc neumím. Kolegovi by se to na Jetinu hodilo. Prodal jsem mu Delfína a nemá tel. čidlo. A tam zrovna je dobrý baterku hlídat. Dojde šťáva-neletíš. A pípák není slyšet.

_________________
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 08.03.2021 14:08 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 3.4.2008
Příspěvky: 219
Někdo tu hezky napsal neřeš to ....

Tak já přídám, poměrové stopiky jsou fajn ale když nejsou normální stopky na plyn taky postačí a když tak stačí přidat pro jistotu pípák třeba tenhle
https://modelbazar.cz/meric-napeti-pipak/984831

Pokud se nelítá zrovna u dálnice tak to přesvědčivě z nebe ohlásí..


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 08.03.2021 14:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2013
Příspěvky: 1458
Bydliště: Brno
Na několika modelech měřím spotřebu telemetricky, na ostatních mám klasické stopky na plynu. Čas mám nastavený tak, abych při běžném létání přistával cca s 30% energie v aku. Pokud začnu používat plyn agresivněji, zkrátím čas. Svůj odhad spotřeby koriguji při nabíjení. Zatím se mi nestalo, že bych zásadněji vybil aku níže než na 30 %. Za mě nejsou poměrové stopky potřeba.

_________________
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 09.03.2021 9:47 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 3952
Bydliště: Zvole u Prahy
Obrázky: 0
BoŠ píše:
Za mě nejsou poměrové stopky potřeba.

Já lítám na doraz baterek a jsou na tom vždy stejně, ať lítám stále na plný, nebo na půl plynu.
Na poměrové stopky nedám dopustit. U normálních stopek jsem musel nechávat rezervu.

_________________
www.3dfrezovani.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 09.03.2021 10:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2013
Příspěvky: 1458
Bydliště: Brno
dudaj píše:
Já lítám na doraz baterek a jsou na tom vždy stejně, ať lítám stále na plný, nebo na půl plynu.
Na poměrové stopky nedám dopustit. U normálních stopek jsem musel nechávat rezervu.

Já na doraz nelétám nikdy, vždy s rezervou. Člověk nikdy neví, co se může přihodit při plánovaném přistání, jako třeba pes na dráze a podobně. Já mám většinou bezpečnou rezervu kolem dvou minut letu po okruhu letiště.

_________________
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz