px




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Vysílač Aurora
PříspěvekNapsal: pát 19.02.2021 16:19 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 10.1.2019
Příspěvky: 15
Prosím o radu,
Včera jsem chtěl stihnout ještě jeden let a baterky v Auroře jsem měl vybite. Dal jsem na nabíječku a nastavil 1,5A,, mám objednaný nové batrrky'' po chvilce koukám na nabíječku a ta ukazovala 2V baterek a od té doby Auroru vůbec nezapnu. Baterky jsem vydělal a nabil na přímo a to nabíječ už ukazoval 7V Po nabití jsem je vrátil do autory a už nejde zapnout. Když připojím nabíjení přes Auroru, tak mi na nabíječe zase skáčí volty kolem 2V a baterky jsou nabité do plna.
Děkuji za radu


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač Aurora
PříspěvekNapsal: pát 19.02.2021 16:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.1.2007
Příspěvky: 7430
Bydliště: Praha 8, ČR
Obrázky: 8
Čím konkrétně jsi to nabíjel? Zřejmě jsi použil chytrou modelářskou nabíječku a nejspíš jsi v rádiu něco odpálil. Běžně tam jsou ochranné diody proti přepólování, které minimálně nejsou stavěné na takové proudy (tu svou jsem neme, důvod rozebírat a diodu hledat). Baterky vždycky nabíjím mimo (pokud nepoužiju adaptér). Mám tam 6 článek NiMH, co ta máš ty? Také NiMH, nebo LiPol?

_________________
Hitec Aurora 9X


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač Aurora
PříspěvekNapsal: pát 19.02.2021 16:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 1122
Bydliště: Lysice,Brno,Blansko.
Obrázky: 10
Pokud je to original baterka tak ta v sobě měla nadproudovou pojistku/nevratnou/.Je to už hodně let co můj kamarád stejným způsobem odpravil svoji Auroru.Musela do servisu/Čečotka/.Píšu po paměti ale snad ji mám dobrou.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač Aurora
PříspěvekNapsal: pát 19.02.2021 16:49 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 10.1.2019
Příspěvky: 15
Je to ještě originál baterka, ale když ji vydělám a měřím na konektoru multimetrem tak ukazuje dobře


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač Aurora
PříspěvekNapsal: pát 19.02.2021 16:51 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 10.1.2019
Příspěvky: 15
V pondělí mám zavolat do pelikán, pan Čicotka je už v důchodu :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač Aurora
PříspěvekNapsal: pát 19.02.2021 16:54 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 10.1.2019
Příspěvky: 15
Také myslím na nějakou diodu,vždy nabíjím max 0,5A
Ale včera jsem spěchal a budu měnit baterku, tak jsem si říkal, že nemohu nic pokazit


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač Aurora
PříspěvekNapsal: pát 19.02.2021 16:57 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 16.8.2018
Příspěvky: 47
Bydliště: Kladno
Koukni na tišťák u vstupu nabíjecího konektoru. Taky jsem jednou spěchal a pustil tam 1,5A, přehořela jedna dráha co se dala propojit cínem. Dodnes rádio funguje.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač Aurora
PříspěvekNapsal: pát 19.02.2021 16:57 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 10.1.2019
Příspěvky: 15
Štve mě to, nerad, když se bude rozdelávat vysílač, ale údajně jsou tam šikovní kluci.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač Aurora
PříspěvekNapsal: pát 19.02.2021 17:02 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 10.1.2019
Příspěvky: 15
Jde to dobře rozdělal, já bych se asi bál to jen spojit nějak cínem :-) bylo by mi líto rozbít letadlo za 10tisic špatnou mou opravou, ale tak to udělají i u pelikána, asi


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač Aurora
PříspěvekNapsal: pát 19.02.2021 17:07 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 10.1.2019
Příspěvky: 15
Když připojím teď nabíječku a dám nabíjet, tak mi chytrá :-) nabíječka ukazuje 1,24V
☹️


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač Aurora
PříspěvekNapsal: pát 19.02.2021 17:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 1122
Bydliště: Lysice,Brno,Blansko.
Obrázky: 10
Protože ta chytrá nabíječka tu baterku napřed otestuje a pak nabíjí.Jenže přes tu pojistku v baterce neteče proud.V návodu k tomu vysílači je myslím rychlonabíjení zakázané.Sundej bužírku z baterky a uvidí se.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač Aurora
PříspěvekNapsal: pát 19.02.2021 17:29 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 10.1.2019
Příspěvky: 15
Máte pravdu,to bylo poprvé co jsem přidal A. Taje sníh a chtěl jsem s lyžemi s Extrou ještě proletět a moje blbost.
Teď jsem rozdělal baterku a je to napojeno na přímo a má 7,06V


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač Aurora
PříspěvekNapsal: pát 19.02.2021 17:31 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 10.1.2019
Příspěvky: 15
Když ji nabíjím mimo Auroru, tak normálně funguje
Je něco přepálené ve vysílačce


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač Aurora
PříspěvekNapsal: pát 19.02.2021 17:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 1122
Bydliště: Lysice,Brno,Blansko.
Obrázky: 10
To co jsem psal bylo k orig. baterce Nimh 1300mAh.Ty máš možná už jinou.Ta pojistka byla někde mezi články tedy ne až na výstupu.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač Aurora
PříspěvekNapsal: pát 19.02.2021 17:42 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 10.1.2019
Příspěvky: 15
Já mám ještě tu originál, jak píšete 1,3 Mezi články jsem nic neviděl, ale na konektoru co zasunuji do autory napětí je


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Seznam.cz [Bot] a 12 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz