Rosta2 píše:
Taky mám tento motor, zcela nový a já ho koupil na bazoši ruského fóra.
Dostal jsem ho před rokem a hned se začal zajímat a hledat informace k nĕmu. O tom příspĕvku na akroforu vím, hned jsem mu napsal, ale rok se sešel s rokem bez odpovĕdi

, tak nevím jestli dotyčný ještĕ žije.
Taky na RCmanii se to řešilo zde
http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?p=67568#p67568. Abych se dovĕdĕl víc tak jsem poslal SZ uživateli Max před víc jak rokem a dodnes mi ta zpráva visí v odeslaných/nepřečtených.
Vzhledem k tomu, že letos mám jakýsi modelářský útlum, tak motor leží v krabici a jen čeká až přijde jeho chvíle.
Zajimavé však je, že o té potřebĕ přižhavování v tĕch starých vláknech ani na RCmánii, ani na akrofóru, není vůbec žádná zmínka, tohle tam nikdo neřešil.

Možna že při použití nitrovaného paliva s tím zhasínáním jednoho válce takové problémy nejsou.

Co tam vlastnĕ oni řešili tedy nevím.
Já mĕl podezření, že by to mohli být časem nĕjaké problémy s Walbrem.
Jde o to, že Walbra jsou stavĕna primárnĕ na benzín a metyl jeho membránám nemusí prospívat. Tak jsem si pro jistotu objednal v MVVS nahradní sadu membrán.
Ale já mám vĕtši problém s tim jak přizpůsobit výfuky. Ty původní se už nevyrábĕjí a jak starší, tak i novĕjší desítkové tlumiče pro jednoválce se použít nedají právĕ kvůli tomu rozmĕrnému Walbru. Tedy snad kdybych oba válce otočil výfuky na druhou stranu, nebo dozadu, jejich použití by možné bylo.
Každopádnĕ současné osazenstvo MVVS nemá ani nejmenší zájem řešit problémy tĕchto motorů, pro nĕ je to dávná minulost.

V souvislosti s nestejným plnĕním válců mě napadlo, že by tomu mohlo pomoci otočení válců výfuky vzad, co myslíte? Jen pak může být problém s jejich vyvedením z trupu.