Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Jetibox
PříspěvekNapsal: stř 25.11.2020 17:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 16.8.2006
Příspěvky: 569
Bydliště: Praha 8
Ahoj, některá serva mi nereagují na Jetibox, jako na servo tester, ani se nehnou. Přitom druhé servo, úplně stejný typ, normálně jede. Na přijímači jedou všechna serva v pořádku. Nesetkal jste se s tím někdo?


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Jetibox
PříspěvekNapsal: stř 25.11.2020 17:28 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 5080
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
Nějaká zrada (drobná odlišnost) v připojení 1. a 2. serva Konektory napružení,
jinak povystrčený/pozastrčený PIN, ... Zkus pořádně prohlédnout Případně kontrola měřákem
Když jsem zcela v koncích pořídím si kontrolní měřicí body do vodičů serva. Když nejsou
kroucené kablíky, nezbývá než něco rozebrat, nebo kousek společné vrchní kulaté kulaté bužírky odstranit


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jetibox
PříspěvekNapsal: stř 25.11.2020 17:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 16.8.2006
Příspěvky: 569
Bydliště: Praha 8
Těžko říct, zkoušel jsem připojit servo přes prodlužovak a pořád stejný. V konektoru to nebude, spíš něco s pwm z jetiboxu bych tipoval.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jetibox
PříspěvekNapsal: stř 25.11.2020 18:25 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 12.6.2020
Příspěvky: 100
Tipuju to na napájení serv. Některá serva asi jetibox už "neutáhne".


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jetibox
PříspěvekNapsal: stř 25.11.2020 18:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 16.8.2006
Příspěvky: 569
Bydliště: Praha 8
Helísek píše:
Tipuju to na napájení serv. Některá serva asi jetibox už "neutáhne".
Aha, to mě nenapadlo, jsou to 5 gramove digitaly, takže odběr nevím, spíš asi ne úplně velký ne?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jetibox
PříspěvekNapsal: stř 25.11.2020 20:11 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 8.7.2011
Příspěvky: 6913
Bydliště: Písek, ČR
Nechci tě strašit, ale mě začal Jetibox podobně blbnout (občas některá serva nešla), a zakrátko vypvěděl službu úplně. Mrzelo mě to, protože je to šikovná věcička - používal jsem ho při oživování modelů, kdy jsem nemusel nastavovat přijímač a serva jsem nainstaloval jen s Jetiboxem.

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jetibox
PříspěvekNapsal: stř 25.11.2020 21:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 16.8.2006
Příspěvky: 569
Bydliště: Praha 8
Aha, tak snad ne, přesně to nastavování mi přijde supr.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jetibox
PříspěvekNapsal: čtv 26.11.2020 0:54 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 5080
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
Pokud to není připojením, ale přímo Jetiboxem (vypíná nadproud?) mělo by jít zkusit z něj brát jen řídící pulzy.
A napájení pro serva brát z nějakého vhodného accu. (Risknout to bez jištění
Pro následnou identifikaci potíží by to chtělo snímací odpor pro osciloskop v přívodu napájení (/proudovou sondu).


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 16 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz