Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: stř 28.10.2020 11:24 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 31.8.2009
Příspěvky: 197
Bydliště: Znojmo
Odešla mi ve vysílačce 8 článková baterie NiMh . A chtěl bych jí nahradit nějakou lithiovou baterii. Dle napětí by odpovídal 3článek LiFe, ale chtěl jsem se nejdřív zeptat jestli to někdo už neřešil. Jestli ano tak kde a jakou koupit?
Předem moc díky.


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: stř 28.10.2020 13:21 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.6.2004
Příspěvky: 448
Bydliště: Olomouc
ahoj,prosím jak jsi měl dlouho aku ktery ti ted zahynul?Jak byl nabíjen?rezp.čím..


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 28.10.2020 13:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 8489
Bydliště: Nový Bydžov ČR
Obrázky: 14
Já bych dal zase NiMh, Eneloopy. Nejstarší mám asi 8 let a stále mají 75% původní kapacity. Nemusíš pak řešit nějaký úpravy na hlídání malýho a velkýho napětí a budeš moct nabíjet přímo v rádiu původní nabíječkou.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 28.10.2020 18:18 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 31.8.2009
Příspěvky: 197
Bydliště: Znojmo
bida píše:
ahoj,prosím jak jsi měl dlouho aku ktery ti ted zahynul?Jak byl nabíjen?rezp.čím..


Ahoj koupil jsem vysílačku použitou i s originální baterii. Mě vydržela asi tři roky, ale nevím jak jí měl dlouho předchozí majitel. Nabíjel jsem je nabíječkou BC6 a vždy na 0,2 A.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 28.10.2020 18:31 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 31.8.2009
Příspěvky: 197
Bydliště: Znojmo
Celeron píše:
Já bych dal zase NiMh, Eneloopy. Nejstarší mám asi 8 let a stále mají 75% původní kapacity. Nemusíš pak řešit nějaký úpravy na hlídání malýho a velkýho napětí a budeš moct nabíjet přímo v rádiu původní nabíječkou.


Napětí je napsané na displeji, tak jsem si říkal že by to snad nebyl problém. Musel bych ho kontrolovat, ale to stejně dělám i s NiMH. A myslíš že nabíjení Li... baterii by nešlo přes origo konektor?

Asi to stejně dopadne na Eneloopy a budu mít klid.:-) Ale chci si ověřit možnosti kolega má za 6článek NiMH náhradu 2článek LiPO a je s tím spokojenej. Jenže za 8článek NiMH mě to nevychází napětím.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 28.10.2020 19:30 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.6.2004
Příspěvky: 448
Bydliště: Olomouc
vencavw píše:

Ahoj koupil jsem vysílačku použitou i s originální baterii. Mě vydržela asi tři roky, ale nevím jak jí měl dlouho předchozí majitel. Nabíjel jsem je nabíječkou BC6 a vždy na 0,2 A.

aha,jasné,dej sadu eneloop 2.0,sežeň nabíječ(zdroj proudu cca 80-100ma) a pokud bude udělána z čerstvých aku vydrží déle než 3 roky...sadu umím,nabíječ také...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 29.10.2020 20:22 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 15.10.2020
Příspěvky: 3
Do vysílačů používám už dávno baterie z Hobbykingu určené pro Tx/Rx (třeba 2S1P 2650 mAh, LiPo nebo LiFePo)). Cenově to vyjde na polovinu oproti Eneloopům. Nic proti Eneloopům nemám, jsou to dobré aku, ve Futabě FF9 mi vydržely dlouho. Mám víc vysílačů. Nabíjím taky pomocí BC6, ve vysílači jsem nikdy baterky nenabíjel, prostě stará škola.

_________________
Ariane V6, Spitfire 1500 mm, Gama 2100, Mustang


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 29.10.2020 22:50 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 11.10.2017
Příspěvky: 91
Obrázky: 4
V T10 používám již dlouho 3s life z HK. Konektor již baterka má. Nabíjím normálně v TX přes původní zdířku. Na nabíječi nastaveno life 3s bez balancování. Po sezoně jen zkontroluji s balancí, žádný problém.
Koli


Přílohy:
IMG_20201029_162516.jpg
IMG_20201029_162516.jpg
[ 56.73 KiB | Zobrazeno 691 krát ]

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 30.10.2020 7:48 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 31.8.2009
Příspěvky: 197
Bydliště: Znojmo
Taky jsem nakonec objednal 3s LiFe do TX. Uvidím jak to bude fungovat. Když by se mi to nezdálo tak tam pak dám Eneloopy.
Díky všem za rady.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz