Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Přijímač k Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: ned 25.10.2020 19:59 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 25.10.2020
Příspěvky: 3
Zdravím, mám vysílač Taranis Q X7, koupil jsem elektro větroň a potřebuji ještě koupit přijímač.

Prosím o radu zda bude tento přijímač https://emotors.cz/cs/prijimace-frsky/6931-frsky-g-rx6-s-variem.html s mým vysílačem fungovat.

Tady je kdyžtak návod, http://mivo.wz.cz/Download/TARANIS%20Q%20X7_v2.2.pdf na straně 10 jsou asi ty informace, ale já jim nerozumím.

Případně doporučit správný :)

Pak mám druhý problém, pokud by fungoval, tak ho lze napájet max. 10V, regulátor motoru je ale na 3S lipol, tedy 11.1V, tak toto řešit?

Přijímač na víc než 10V jsem neobjevil...


Díky


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Přijímač k Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: ned 25.10.2020 21:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.1.2009
Příspěvky: 1006
Bylo by dobré doplnit info ohledně vysílače zda jde o ACCESS nebo starší verzi ACCST,
pak můžeme poradit ohledně přijímače.

A regulátor také napiš jaký máš, ale předpokládám, že bude mít BEC, který upravuje napětí z baterie
na napětí 5V (nebo podle typu), kterým už můžeš bez poškození napájet palubní elektroniku.

Pokud nemá BEC, nejspíš se bude jednat o provedeni OPTO, tam pak budeš muset mít vlastní napájecí baterii pro palubní elektroniku.

_________________
FX-30 2,4GHz,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109
www.lmkchotebor.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přijímač k Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: ned 25.10.2020 22:26 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 25.10.2020
Příspěvky: 3
Je na něm napsáno ACCST, takže je to tedy asi ten starší. Mám ho už 3 roky.

Regulátor mám Hobbywing Skywalker 20a, je na něm poznámka BEC 2A@5V.

Kouká z něj 3 pinový kabel, jestli jsem to pochopil správně, tak tím je možné
napájet přijímač a ten kabel je také použit pro ovládání otáček motoru?

Zdravím, díky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přijímač k Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: ned 25.10.2020 22:54 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1922
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Přijímač fungovat bude. Akorát je dobré dát pozor na správné firmwary ve vysílacím modulu a v přijímači. Musí si odpovídat. Viz https://frsky-forum.cz/viewtopic.php?f=40&t=303
Zkráceně ACCST fw (pro D16) existují 4 -> v1, v1 LBT (EU), v2 a v2 LBT. Do přijímače a modulu nahrát stejný. Optimálně v2.1.0 LBT.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přijímač k Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: pon 26.10.2020 11:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.1.2009
Příspěvky: 1006
belzebubak píše:

Regulátor mám Hobbywing Skywalker 20a, je na něm poznámka BEC 2A@5V.

Kouká z něj 3 pinový kabel, jestli jsem to pochopil správně, tak tím je možné
napájet přijímač a ten kabel je také použit pro ovládání otáček motoru?

Zdravím, díky


Ano přesně jak píšete, tímto třížilovým kabelem zakončeným servokonektorem, řídíte otáčky a zároveň napájíte přijímač a serva má BEC 5V/2A asi lineární. Zvládne tedy zátěž do 2A.

Přijímač přesně jak píče prikrylm, hlavně pohlídat verze fw.
Případně podle videí nakonfigurovat přes S-port.

_________________
FX-30 2,4GHz,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109
www.lmkchotebor.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přijímač k Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: pon 26.10.2020 11:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1585
Bydliště: Vysočina, ČR
Nemyslím, že je užitečný radit flashování někomu, kdo je zřejmě úplný začátečník v problematice (i když pilot může být dobrý). Asi by to chtělo trochu nastudovt, nebo požádat kamaráda...
Ale za ACCST 2.1 se taky určitě přimlouvám (vysílač i přijímač) a poslední verzi OpenTX.

edit: Radši jsem to skoro nezdvořilé spojení vymazal. Asi bys to měl (sramy) alespoň opravit taky :)


Naposledy upravil ellet dne pon 26.10.2020 17:23, celkově upraveno 3

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přijímač k Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: pon 26.10.2020 12:45 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1922
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Spíš jsem myslel to, že přijímač s rádiem spolupracovat bude a kdyby náhodou ne, je to firmwarem.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přijímač k Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: pon 26.10.2020 13:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.1.2009
Příspěvky: 1006
ellet píše:
Cože? :lol:
Ale k věci. Nemyslím, že je uzitežný radit flashování někomu, kdo je zřejmě úplný začátečník v problematice (i když pilot může být dobrý). Asi by to chtělo trochu nastudovt, nebo požádat kamaráda...
Ale za ACCST 2.1 se taky určitě přimlouvám (vysílaš i přijímač) a poslední verzi OpenTX.

Jasně mělo být píše :wink: :lol:

_________________
FX-30 2,4GHz,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109
www.lmkchotebor.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přijímač k Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: stř 28.10.2020 18:49 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 25.10.2020
Příspěvky: 3
Ahoj, jsem koupil ten přijímač (g-rx6), nahrál jsem nový firmware do Taranise (2.3.10), do XJT rf modulu jsem nahrál verzi ACCST D16 v2.1.0 LBT.

Do přijímače jsem zatím firmware nenahrával, musel bych připájet ten minikonektůrek, na to jsem zatím nesebral odvahu.

Přijímač mi nejde spárovat s vysílačem, myslím, že to dělám dobře, projel jsem několik videí na youtube.

Mohl by být problém ve firmware? Říkal jsem si, že by v tom přijímači mohl být firmware celkem nový, jelikož je
to koupené nyní. Vím jen, že je také LBT.

Díky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přijímač k Taranis Q X7
PříspěvekNapsal: stř 28.10.2020 19:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.1.2009
Příspěvky: 1006
Zkusil bych přehrát fw,
já konektor pájel,
ale někteří ho jen nasunou a zpříčí, aby byl kontakt + zajistí,
pak takto i přehrávají fw.

_________________
FX-30 2,4GHz,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109
www.lmkchotebor.cz


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot], leon_cz a 9 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz