px




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: čtv 21.11.2019 9:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.12.2009
Příspěvky: 1137
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (4)
Nevěděl byste někdo jestli lze spojit Jeti s Flysky FS-I6 jako učitel a žák?

_________________
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
PříspěvekNapsal: čtv 21.11.2019 11:45 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.8.2008
Příspěvky: 6981
Bydliště: Moravský kras
musel bys do flysky dat vysilaci modul Jeti, potom to jde..

_________________
OK2WY


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 21.11.2019 11:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.12.2009
Příspěvky: 1137
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (4)
To je docela drahé. Kolega by si ho asi pořídit nechtěl.
A pomocí kabelu by to nešlo?

_________________
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 21.11.2019 12:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2320
Bydliště: Zavar, SK
Neviem, ku ktorej vysielačke má byť model nabindovaný, ale tu máš inšpiráciu učiteľ - žiak, pričom model je nabindovaný k učiteľovi:
https://www.rcmodelytt.sk/bezdrotove-sp ... e-taranis/
a tu je učiteľ - žiak a model je nabindovaný k žiakovi:
https://www.rcmodelytt.sk/wireless-trai ... is-naopak/
Ale nepoznám programové schopnost JETI ani FlySky. Z hardwaru potrebuješ k tomu prijímač s CPPM výstupom.

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 21.11.2019 12:37 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1141
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Jestli má JETI PPM vstup (jako že asi jo), tak FS-I6 má ppm výstup. Takže vhodný kabel. Ještě bych pro jistotu přeměřil napětí, aby se nedostalo 5V někam, kde má být 3.3V případně přidal aspoň odpor.

FlySky FS-I6 konektor.
https://ftforumx2.s3.amazonaws.com/2018 ... 50910e.jpg

Nebo, jak píše ddano007, přes přijímač. Možná stačí obyč. přijímač + převodník PWM-CPPM* (resp s.bus, pokud JETI umí přijímat s.bus z žákovského vysílače)

---
* tenhle mám doma a funguje pěkně

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 21.11.2019 13:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.12.2009
Příspěvky: 1137
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (4)
ddano007 píše:
Neviem, ku ktorej vysielačke má byť model nabindovaný, ale tu máš inšpiráciu učiteľ - žiak, pričom model je nabindovaný k učiteľovi:
https://www.rcmodelytt.sk/bezdrotove-sp ... e-taranis/
a tu je učiteľ - žiak a model je nabindovaný k žiakovi:
https://www.rcmodelytt.sk/wireless-trai ... is-naopak/
Ale nepoznám programové schopnost JETI ani FlySky. Z hardwaru potrebuješ k tomu prijímač s CPPM výstupom.


Jestli jsem to dobře pochopil z varinty 1:
já jako učitel mám DS-14 ( + žákovo letadlo s mým přijímačem), jestli tam je PPM výstup, tak němu připojím přijimač Flysky, který je spárovaný s žákem ?

_________________
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 21.11.2019 13:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2320
Bydliště: Zavar, SK
semi píše:
Jestli jsem to dobře pochopil z varinty 1:
já jako učitel mám DS-14 ( + žákovo letadlo s mým přijímačem), jestli tam je PPM výstup, tak němu připojím přijimač Flysky, který je spárovaný s žákem ?

Ty, ako učiteľ s JETI, si dáš do šachty FlySky prijímač, ktorý má CPPM výstup ( ak taký existuje ) ktorý je nabindovaný na žiakovu TX FlySky. Ten CPPM výstup u teba v šachte bude čítať tvoja vysielajda na CPPM vstupe. A potom už len prepínaš, či do tvojho vysielacieho modulu ide to, čo robíš ty, alebo alebo signál od žiaka z CPPM.

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 21.11.2019 14:08 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 1.12.2017
Příspěvky: 4
Dobrý den. Nebylo by lepší, kdyby radili jen majitelé Jeti vysílačů? Zdá se mi, že se tu píšou dost zavádějící rady. Tonda


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 21.11.2019 14:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.12.2009
Příspěvky: 1137
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (4)
Jeti DS/DC má jen PPM out :

http://www.jetimodel.com/cs/katalog/Vysilace/Prislusenstvi-vysilacu/@produkt/Propojka-PPM-na-Jack-Red/

+ nějaký takovýto kabel

https://www.jino.cz/kabel-instruktor-zak-hitec--8321_1241

dá se to nějak použít?

_________________
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 21.11.2019 18:03 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 25.3.2008
Příspěvky: 391
Bydliště: Plzeň, CZ
semi píše:


Ano.
Navíc jde to i z Jeti bezdrátově, každý novější přijímač řady REX nebo RSAT může mít na výstupu pinů PPM. Tím tě odpadá ten kablík montovat do Jeti a vrtat např. dírku na samici jacka 3,5mm.

http://www.jetimodel.com/cs/Bezdratove-propojeni-dvou-vysilacu-ve-funkci-ucitel-zak/

_________________
Spirit System Heli & Aero
JETI DS Duplex
http://www.habada.cz


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 21.11.2019 18:15 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2003
Příspěvky: 9111
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 295
Blog: Zobrazit blog (3)
To je ale dobře použitelné, pokud má žák JETI. Já jsem pro výcvik syna pořídil staré JETI radio s DU modulem, když . To funguje na s mojí DC-16 perfektně.
Mohu si vybrat co syn ovládá. Jen VOP a SOP. Motor mám vždy já, atd....


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 21.11.2019 18:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.12.2009
Příspěvky: 1137
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (4)
habasek píše:
Ano.
Navíc jde to i z Jeti bezdrátově, každý novější přijímač řady REX nebo RSAT může mít na výstupu pinů PPM. Tím tě odpadá ten kablík montovat do Jeti a vrtat např. dírku na samici jacka 3,5mm.

http://www.jetimodel.com/cs/Bezdratove-propojeni-dvou-vysilacu-ve-funkci-ucitel-zak/


To by mohlo být ono, ale musím říct žákovi, že je sice podle schématu učitel, ale jinak je žák :)
RSAT mám, jen udělat propojení podle Flysky.

Zatím dík všem za nápady.

_________________
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 21.11.2019 18:25 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.8.2008
Příspěvky: 6981
Bydliště: Moravský kras
ovšem to, co popisujete všichni přede mnou předpokládá, že DS je žákovský TX a učitelský je ten čínský krám. Většinou ale učitel je ten, co má lepší TX. A tady není jiná cesta jak dostat PPM signál z žáka do DS, než vzduchem Jeti protokolem.

_________________
OK2WY


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 21.11.2019 18:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.12.2009
Příspěvky: 1137
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (4)
prikrylm píše:

Díky za obrázek, nějaký konektor ze simulátoru mám, tak vyzkouším jestli to sedí.

_________________
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 21.11.2019 18:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.9.2005
Příspěvky: 1378
Bydliště: Doma
TomasC píše:
To je ale dobře použitelné, pokud má žák JETI. Já jsem pro výcvik syna pořídil staré JETI radio s DU modulem, když . To funguje na s mojí DC-16 perfektně.
Mohu si vybrat co syn ovládá. Jen VOP a SOP. Motor mám vždy já, atd....


Mistr sveta leta jen s obycejnou starou DC-16? hanba jeti, takhle zanedbat marketing :-)
kazdopadne, tvuj setup me zaujal.. mam doma DS-12 a mx24s TGs modulem. takze mladej by mohl klidne s tim mx24 takto litat?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot] a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz