px




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: jaký výškoměr?
PříspěvekNapsal: úte 12.11.2019 13:52 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 19.6.2018
Příspěvky: 24
Mám vysílač Flash 7,přijímač Optima 7 a chtěl bych do větroně pořídit nějaký jednoduchý výškoměr,kdy bych mohl na display vysílače vidět v jaké výšce zrovna létám.K modelařině jsem se vrátil po 35 letech a současné technologie jsou pro mě dost vzdálené,ale sekce začátečnických dotazů ten můj snad unese.Prosím popř.nějaký tip a jestli potřebuji mimo výškoměru k tomu ještě něco jiného.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: jaký výškoměr?
PříspěvekNapsal: úte 12.11.2019 17:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.2.2011
Příspěvky: 714
Bydliště: Slavkov u Brna
Obrázky: 0
Pokud potřebuješ vědět, v jaké výšce létáš, tak jedině hlasovou telemetrii, než se koukneš na displej, v jaké výšce jsi, tak už můžeš model ztratit z dohledu. Takže RC souprava musí být vybavená telemetrii, a na to měření výšky a hlášení stoupá - klesá, musíš mít v modelu vario modul.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: jaký výškoměr?
PříspěvekNapsal: úte 12.11.2019 18:19 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 21.1.2019
Příspěvky: 5
Flash 7 aj prijimač Optima 7 podporujú prenos telemetrických dát,
teda Ti postačuje kúpiť vario senzor, ktorý pripojíš k prijímaču a nastavíš vo vysielači
napr. HTS-VM
alebo Unisens (SM modellbau), ktorý Ti zmeria viacero veličín


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: jaký výškoměr?
PříspěvekNapsal: stř 13.11.2019 13:37 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 31.3.2015
Příspěvky: 361
Bydliště: Košice, SR
Ahoj, ak je prijímač rady Optima a novší napájaný cez SPC, tak prenáša hodnotu napájacieho napätia (povolené max. 35V pre napájanie): http://www.4k.sk/rc/rc-tech-telemhitec.htm.
Pre prenos ostatných (aj pre napätie vyššie ako 35V) telemetrických dát systémom Hitec potrebuješ telemetrickú ústredňu (je ich viac druhov) a príslušný snímač.
Ako uvádza výrobca, modul HTS-VM vyžaduje ústredňu: https://hitecrcd.com/products/aircraft- ... r-/product
Na to, aby si počul signál varia, alebo iné hlášky, potrebuješ: https://www.tatramodel.sk/zakladna-ponu ... elemetrie/

Ujovia z SM Modelbau uvádzajú pre Unisens podporu pre: "Volle Unterstützung für die Telemetrie von Jeti Duplex, Multiplex M-Link, Graupner HoTT, Futaba, JR DMSS, FrSky und Spektrum (über Spektrum-Adapter).
https://www.sm-modellbau.de/UniSens-E-und-Zubehoer". Neviem tu nájsť Hitec.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: jaký výškoměr?
PříspěvekNapsal: čtv 14.11.2019 11:23 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 21.1.2019
Příspěvky: 5
moja chyba s tym Unisensom, bol som v tom, že to podporuje všetky telemetrie a fakt, že Hitec tam nieje :roll:

ujovko má pravdu aj s tou ústredňou,na tú som zabudol


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: jaký výškoměr?
PříspěvekNapsal: čtv 14.11.2019 14:08 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 19.6.2018
Příspěvky: 24
Díky, myslím že jsem to pochopil :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: jaký výškoměr?
PříspěvekNapsal: čtv 14.11.2019 15:08 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 19.2.2017
Příspěvky: 113
Bydliště: Ruda nad Moravou
Jestli ještě můžu za sebe, coby více či méně aktivního uživatele...

- ano, mám též Hitec Flash 8, a používám jejich telemetrii HTS-SS.
Co potřebuješ je ústředna 5858 HTS-SS Advance + 5860 HTS-VM Vario (což jde ale blbě sehnat - v obchodech není - nebo nebylo? k mání, čekal jsem též dlouho - a nakonec se přeci jen občas objeví v inzercích - buď samostatně, nebo celý set věcí COMBO a tak jsem skoupil).
Zbytek máš - Flash a Optima 7.

Co se týče hlasového výstupu - ano, vysílač ji umí jen "vypípávat" a údaj na poměrně malém displeji nestíháš sledovat (ale Auroru jsem nechtěl).

Možnost A je jak píšou kolegové - hlasový modul HTS-VOICE. Leze z toho ale sterilní hlas a v angličtině, je hmotný a další krám do chalupy, mě prostě nezaujal.

Já jsem šel cestou B - na radu a dle zkušeností kolegů zde na fóru: Jataya RCDroidBox - přenos telemetrických dat pro androidí mobil (který stejně mám pořád u sebe). Verze pro Hitec.
Jednak si navolíš co vidět chceš, a druhak umí i hlasový výstup z mobilu - nahlas nebo do sluchátka, a česky! Smyčku si nastavíš, co chceš poslouchat... A také máš průběh letu zaznamenaný.

Více o tom třeba zde viewtopic.php?f=40&t=61089
Odkaz na výrobce https://www.jataya.net/cs/catalog/44 (ale mám pocit, že ve skladu prý vyškrábli poslední kus právě pro mě, nicméně nedávno tu byl jeden v inzerci)

Jako držák pro mobil jsem na Ali.....s koupil držák mobilu pro tuším Flysky FS-i6.

Jo, a kdyby jsi měl telefon s jablkem - máš problém vyřešený, výstup telemetrie pro tuto značku nabízí přímo Hitec (a myslím že i s hlasovým výstupem).

Bayeux

PS: moji výbavu uvidíš zde https://photos.app.goo.gl/DgL88LNixvEf5rdv5 (mno ještě jsem toho od doby focení "nasyslil o dost víc", tohle je začátek a F8 jsem si koupil v lednu tohoto roku...)

_________________
EXminimaketář & El & CO2 maniac dezertující ke kořenům - KHMM.cz; Hitec FLASHman 4 až 8, HTS


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz