Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: čtv 22.08.2019 20:05 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 15.5.2008
Příspěvky: 446
Bydliště: Praha
Potřeboval bych nastavit dva volnoběhy u spalováku se čtyřtaktem.Přistávací( nižší otáčky) a letový( spolehlivější s vyššími otáčkami).Poradíte někdo jak na to.Nejsem zrovna IT specialista.Takže prosím poněkud polopaticky.Díky za pomoc.


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: pát 23.08.2019 6:46 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 23.7.2019
Příspěvky: 8
Spolehlivý volnoběh u 4T motorů se řeší přižhavováním. Optic6 má dvě funkce na křížovém ovladači plynu (3 kanál) a to T.CUT (zhasnutí motoru) a STCK (volba ovladače plynu), kde si zvolíš zda bude motor ovládán křížovým ovladačem, nebo přepínačem SW-1 (Elev Rudd D/R) to jest plyn zapnutý, nebo vypnutý. Kup a instaluj přižhavování https://www.kostkamodelcentrum.cz/obchod.aspx?kategorie=220&polozka=5545&stranka=0&polozek=144 a máš po problému.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 23.08.2019 9:09 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 15.5.2008
Příspěvky: 446
Bydliště: Praha
Jj.dík.Přižhavování znám.A asi ho nakonec opravdu z nouze použiju.Ten Optic je mýho juniora a jde mi o to jestli by to nešlo vyřešit například některým s volných mixů atd.Neřešil to někdo?Pomocí funkce dvojích výchylek to nejde.Tam není zahrnut třetí kanál.Přižhavování by byla poslední alternativa,když to jinak nepůjde.Nezkoušel to někdo vykoumat?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 23.08.2019 16:07 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 15.5.2008
Příspěvky: 446
Bydliště: Praha
Takže myslíte,že to je technicky nemožné?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 23.08.2019 16:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 10009
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Přímo Optic neznám, ale jestli je tam volný mix, tak si ho přiřaď na nějaký přepínač a nastav mix kanálu plynu sama do sebe K3>K3 a v tom mixu si nastav offsetem, nebo křivkou, posunutí volnoběhu. Mělo by to jít.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 25.08.2019 13:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 7429
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
On nemá Optic letový režimy? Aurora je má. Zkopíruješ si stávající režim do novýho, oba si jednoznačně pojmenuješ (třeba let, přistání) určíš přepínač kterej je bude prohazovat a v tom novým posuneš polohu plynu trimem nebo rozsahem výchylky.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 26.08.2019 21:13 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 15.5.2008
Příspěvky: 446
Bydliště: Praha
To Celeron:Ne Optic nemá letové režimy.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: BoŠ, Jiri, lubostom, shumi, Tlapa a 11 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz