Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 65 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Jeti Power ION
PříspěvekNapsal: pon 08.07.2019 9:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.2.2011
Příspěvky: 586
Bydliště: Telč
Uvažuju o koupi těchto akumulátorů: https://www.kostkamodelcentrum.cz/obcho ... zka=158010
(pro pohon loďky na 400vku motor)

..nevíte někdo, jak to, že neni potřeba je balancovat? :-)

_________________
http://semos333.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Jeti Power ION
PříspěvekNapsal: pon 08.07.2019 16:30 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 15.12.2013
Příspěvky: 74
Bydliště: ROSICE , čR
Tyhle Power ION používám asi 2 roky , napětí na článcích se nerozchází - rozdíl je cca 0,02 V.

Libor.

_________________
Taranis , Stinger,Phoenix 2000, Marabu XL,Hotwing ,Algol , Phantom 300, Twinstar


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jeti Power ION
PříspěvekNapsal: pon 08.07.2019 18:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2010
Příspěvky: 796
Bydliště: Hluk
Obrázky: 83
Také je spokojeně používám, v konfiguraci 2100 3S a také 2600 3S3P. Články jsou k sobě selektovány aby bylo zaručeno stejné chování jednotlivých článků. U staré sady tuším že 1300 jsem je měřil po 10 letech kdy je pak už měkký, ale napětí se lišilo opravdu o max 0,03 na článek. Takže balancování je opravdu zbytečné. Jinak do loďky používám lionky vyřazené z NT, mám vybrané ty nejlepší články a jezdí to velmi dobře. Pak 2S2P celková kapacita 4400mAh motor 400 3Li. Sadu je problém vyjezdit, dřív to přestane děcka bavit.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jeti Power ION
PříspěvekNapsal: pon 08.07.2019 20:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.2.2011
Příspěvky: 586
Bydliště: Telč
Tak díky:). Možná si je tedy fakt objednám, než se snažit upravit změklé, několik let staré 4S LiPol.

_________________
http://semos333.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jeti Power ION
PříspěvekNapsal: ned 04.08.2019 11:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.9.2005
Příspěvky: 1368
Bydliště: Doma
uvazuji o koupi novych baterek za moje stare 4S clanky ktere jsou uz nafoukle, konkretne tyto https://hobbyking.com/cz_cz/zippy-compa ... -pack.html

uvazoval sem ze bych poridil powerION od jeti, protoze v podstate pri stejne hmotnosti ma 4 clanek vetsi kapacitu, ale nejsem si jistej.. da mi to moje nabijecka? pouzivam quad 4x100W turnigy a sem s ni spokojeny, z mnoha duvodu nechci menit. teoreticky ano viz manual https://cdn-global-hk.hobbyking.com/med ... _-0910.pdf LiIo program to ma, ale pisou v nabodu 4,1 na clanek a jeti pise 4,2 na clanek.. http://www.jetimodel.com/cs/katalog/Dop ... ory-LiIon/

jinak pochopil sem dobre, ze s vybijecim proudem je to trochu divoky a nejvyssi vybijeci proud maji clanky s nejmensi kapacitou a pak ty special 2600A? a vybijeci proud 30A je maximum pro cely pack? tech 60A spickove je po jakou dobu?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jeti Power ION
PříspěvekNapsal: pon 05.08.2019 7:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.2.2011
Příspěvky: 586
Bydliště: Telč
Taky mám LiIon program na nabíječce, ale co jsem tak četl, tak moderní LiIon se nabíjí jako LiPol. Možná s tím někdo nesouhlasí, ale prý to tak je (názory se různí). Já je každopádně koupil a nabíjím je jako LiPol na 4.2V/článek, protože 4.2V píšou v manuálu.

S maximálním proudem bych byl trochu opatrný, já to mám do loďky s 400vkou motorem, kde by mělo téct tak kolem 10A. Nesnažil bych se je dojit na maximum, to neni dobré u žádných baterek.

_________________
http://semos333.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jeti Power ION
PříspěvekNapsal: pon 05.08.2019 10:46 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 289
Bydliště: Tišnov
Kuba78 píše:
uvazuji o koupi novych baterek za moje stare 4S clanky ktere jsou uz nafoukle, konkretne tyto https://hobbyking.com/cz_cz/zippy-compa ... -pack.html

uvazoval sem ze bych poridil powerION od jeti, protoze v podstate pri stejne hmotnosti ma 4 clanek vetsi kapacitu, ale nejsem si jistej.. da mi to moje nabijecka? pouzivam quad 4x100W turnigy a sem s ni spokojeny, z mnoha duvodu nechci menit. teoreticky ano viz manual https://cdn-global-hk.hobbyking.com/med ... _-0910.pdf LiIo program to ma, ale pisou v nabodu 4,1 na clanek a jeti pise 4,2 na clanek.. http://www.jetimodel.com/cs/katalog/Dop ... ory-LiIon/

jinak pochopil sem dobre, ze s vybijecim proudem je to trochu divoky a nejvyssi vybijeci proud maji clanky s nejmensi kapacitou a pak ty special 2600A? a vybijeci proud 30A je maximum pro cely pack? tech 60A spickove je po jakou dobu?


Zkontroluj si, jestli umí nabíječ nabíjet bez balančního konektoru, ten PowerION nemá.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jeti Power ION
PříspěvekNapsal: pon 05.08.2019 12:22 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 289
Bydliště: Tišnov
Kuba78 píše:

jinak pochopil sem dobre, ze s vybijecim proudem je to trochu divoky a nejvyssi vybijeci proud maji clanky s nejmensi kapacitou a pak ty special 2600A? a vybijeci proud 30A je maximum pro cely pack? tech 60A spickove je po jakou dobu?


mrkni sem
https://rc-letadla.webnode.cz/akumulato ... ion-2600a/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jeti Power ION
PříspěvekNapsal: pon 05.08.2019 12:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.9.2005
Příspěvky: 1368
Bydliště: Doma
diky za odkaz, neco uz sem nastudoval. ve zkratce - nabijet bez balancovani to umi, takze bych to asi cpal beznym Lipol programem, nikoliv Lion jak to chapu?
co se tyce odberu - mam to do Me163 od durafly a do ASW po m2 https://www.rcalbum.cz/model/1066-asw-24.html v obojim litam 4s 1600mah zippy z hobbykingu. to je rozmerove o neco mensi a hmotnostne stejny pack. Teoreticky bych mohl dat i do acromastera, tam je ted 3S 3ah ale na 4s podle me uz ten motor musi mit moc malou vrtuli (je tam mvvs 3,5ka https://www.rcalbum.cz/model/3332-acromaster.html )
oboje ma pres 40A akorat na zemi na plny knedlik a pri startu, v provozu i kdyz to zenu pres celou oblohu tak sem tak na pulce, do 30A urcite. mam to zmerene pomoci jeti mui sondy.
takze otazka je co je kratkodoby odber.. pet vterin, pul minuty?
lipolky budou rozhodne levnejsi, ale premyslel sem prave ze bych zkusil koupit jeden ten lion pack 2600A litat ho, co to udela, jak se bude chovat. a hlavne abych ho mohl nabit stavajici nabijeckou.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jeti Power ION
PříspěvekNapsal: úte 06.08.2019 5:59 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 18762
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
honz74 píše:
https://rc-letadla.webnode.cz/akumulatory-nove-power-ion-2600a/

Zajímavé. Už ten první sloupeček. Nárůst napětí o 1% způsobí nárůst výkonu o 7,2%.
Nic tam není o aktuální kondici porovnávaných sad.
Dostupné datasheety článků SONY VTC4 a 5 (které v těch sadách jsou) píší o vnitřním odporu cosi jiného.
JETI žádné datasheety "svých" článků neukázalo.

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jeti Power ION
PříspěvekNapsal: úte 20.08.2019 9:51 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 289
Bydliště: Tišnov
Nemáte někdo doma tento článek?
http://www.rcmodely.cz/archiv/2014/10/2/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jeti Power ION
PříspěvekNapsal: stř 28.08.2019 20:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.9.2005
Příspěvky: 1368
Bydliště: Doma
tak sem zakoupil na zkousku 3S 2600A a 4S 2600A. 4S jeste mam na ceste, ale 3S je doma. 3S sem podrobil prvnimu mereni, v Acromasteru s motorem MVVS 3,5 a reglem jeti spin 44 s vrtuli 11x5,5. baterku sem dobil do plna programem lipol (naladovano asi 1500mah) a hned potom to dal do letadla. zkouska probehla na zemi statickym odberem, dvakrat sem zkusil plny kotel, jinak sem ji nechal vybijet proudem 20A a sledoval jak klesa napeti. vybil sem celkove 1100mah. zacinalo to na 11,5 a po tech 1100mah to padlo pod 10V pod zatezi. Mereno MUI50, teplota venkovni cca 30 stupnu.
otazka - mam jeste zkusit vydrz, kolik se z ni vyzdime? Tinka rikal ze vybijet tak pulku ale kdyz ji vyzdimu uplne zas tolik se nestane.. jen zkratim vydrz pocet cyklu.


Přílohy:
jeti_lion_3s.png
jeti_lion_3s.png
[ 172.15 KiB | Zobrazeno 1047 krát ]

Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jeti Power ION
PříspěvekNapsal: stř 28.08.2019 21:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2010
Příspěvky: 796
Bydliště: Hluk
Obrázky: 83
Bral jsi je na JMM že, tam bývá opravdu dobrá cena. Já je vybíjím pravidelně úplně, třeba v tom RC paraglidu používám dvě sady 3s3p 2600 a ty provozují 3 sezónu, cca 100 cyklů pack a nepozorují žádnou změnu v tvrdosti nebo délce letu. Otec je také vybíjí úplně a žádný problém. Letos jsem přednášku s Tinkou propásl. Jinak celkově jsem spokojen a příště do nich pudu zas.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jeti Power ION
PříspěvekNapsal: stř 28.08.2019 21:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.9.2005
Příspěvky: 1368
Bydliště: Doma
bral sem tam jen 3S, 4S uz nemeli tak ten sem koupil dodatecne za plnou cenu. s tim ze to mam do letadel kde potrebuju maximalne 40-45A spickove pri startu na chvilku.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jeti Power ION
PříspěvekNapsal: stř 28.08.2019 21:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2010
Příspěvky: 796
Bydliště: Hluk
Obrázky: 83
A to nešlo objednat na JMM za sníženou cenu s tím že ho pošlou dodatečně. Já to tak před třemi roky dělal, jelikož 3s3p není nic standardního, a ani za poštovné nic nechtěli.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 65 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz