Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon 17.06.2019 14:52 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.1.2013
Příspěvky: 283
Zdravím všechny. Celkem nedávno jsem zakoupil vysílač Taranis s tím, že všechny vymoženosti Frsky využiju v trochu sofistikovanějších strojích. Nicméně doma mám několik pěnopoletovadel a spoustu dsm2 malých přijímačů, které chci nacpat do malých větrůňků. (Dříve jsem využíval Spektrum DX6i, ale prostě mi přestala stačit a jakožto programátorovi je pro mě open TX systém daleko pochopitelnější než šablonové rádio) Takže jsem chtěl využít možnosti přídavného modulu. Zakoupil jsem tedy Orange DSM2/DSMX modul. V Taranisu jsem vypl interní Frsky modul a externí nastavil na PPM. Pro začátek jsem zvolil automatické rozpoznání DSM2/DSMX. Nabindoval jsem napípal zkontroloval a šel na věc...let skončil havárií. Po analýze jsem myslel, že je na vině trochu podezřelý konektor, nicméně teď už si tak jistý nejsem (ale pro jistotu jsem ho vyměnil) Nicméně celé se to chová dost divně. pokud mám nastavené automatické rozpoznávání dsmx / dsm2 tak si modul pamatuje pouze poslední použitý stroj...pokud chci jiný musím znovu párovat, ale i to se chová dost zvláštně. Bylo mi doporučeno nastavit na modulu natvrdo DSM2. To jsem provedl. Modul si teď pamatuje všechny nabindované přijímače, ale chová se naprosto nevyzpytatelně. Někdy naběhne na první dobrou, někdy ne, někdy přijímač bliká, jako že zjistil výpadek signálu, někdy se samy od sebe rozjedou serva buď do úplně krajních poloh, nebo se rozkmitají. Nepůsobí to rozhodně dojmem toho, že bych se s tím odvážil cokoli pustit do vzduchu.
Více asi napoví video : https://uloz.to/!q1hZOBlpr8go/vid-20190 ... 112354-mp4

Při přepnutí v menu Taranisu přímo na DSM2, serva vystřelí do krajní polohy a teprve až po inicializaci (pípání regulátoru se vratí do výchozí polohy). Přijímač při verglování kniply občas problikne a pohyb kormidel je náhodně trhaný.
Prodejce modulu mi doporučil přehodit software přímo v Taranisu,ale upřímně se mě do toho vůbec nechce.

Pokud do modelu dám přijímač Frsky a použiju vnitřní modul, tak se zdá, že vše funguje normálně (nicméně jsem s tím zatím ještě neletěl).

Pokud máte nějaký konstruktivní nápad jak problém vyřešit nebo alespoň analyzovat budu vděčný.
Letu zdar PAVEL


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: pon 17.06.2019 15:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.2.2006
Příspěvky: 801
Bydliště: Praha, Sobín
Obrázky: 3
Nejjednodušším oddělením viny Taranis/Modul by byla možnost vyzkoušet jiný modul (víceméně jakýkoliv, např. multimodul). Nemusel by to být ani DSM, klidně jiný s jiným přijímačem - šlo by čistě o zkoušku, zda ho Taranis správně krmí daty z kodéru nebo ne. Nemá někdo z kámošů?
Pokud by s ním Taranis chodil, vinil bych DSM modul, pokud by byly též problémy, vinil bych Taranis.

_________________
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 17.06.2019 16:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2014
Příspěvky: 1314
Bydliště: Mikulov na Moravě
Obrázky: 6
Ahoj já používám stejnou kombinaci již více než 2 roky.
To co to dělá tobě jsem nikdy neviděl a to na některých modelech mám ty nejlevnější přijimače co snad existují.
S modely létám mnohem častěji než jednou za týden, skoro bych napsal téměř denně.

Za celou dobu se mi stalo jen u jednoho přijímače a to byla kopie Spektrumu AR6100E z Číny toto.

Když jsem dolítal a přešel na druhý model, se to nespárovalo, musel jsem znovu nabindovat a bez potíží.
Pak zase jiný model a jelo to po něm, zase ten s tím Spektrumem a to stejné,..........
Přijimač jsem vyřadil a vše dále bez potíží.

_________________
Nahoru to půjde ... dolů musí.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 17.06.2019 16:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2014
Příspěvky: 1314
Bydliště: Mikulov na Moravě
Obrázky: 6
Je to možná hloupé ale tuším od koho jsi to radio koupil,.. ten pán se velmi rád vrtá ve všem co kdy koupil
ač se mi zdá že je to trošku nad jeho síly. Takže pokud odhaduji dobře je možné že bude něco na straně radia.
Nikoho neobviňuji jen se snažím trošku poradit.

_________________
Nahoru to půjde ... dolů musí.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 17.06.2019 16:48 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.1.2013
Příspěvky: 283
To rádio je koupené přímo od Rc-Studio. Ten modul je z Rc-Levneji

No s tím zkusením v jiném rádiu, to asi bude trošku problém, já jsem takový trošku asociál a tak nejraději chodím poletovat sám a par kamarádů mám uplně mimo tento obor..Nicméně pokud by byl někdo z okolí Trutnova pomoci, bylo by to fajn.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 17.06.2019 16:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2014
Příspěvky: 1314
Bydliště: Mikulov na Moravě
Obrázky: 6
Tak to je naštěstí jiná když s tím zajdeš do RC studia určitě ti poradí případně i přeměří jestli je výstup z radia OK

_________________
Nahoru to půjde ... dolů musí.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 17.06.2019 17:03 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.1.2013
Příspěvky: 283
pepinozbrna píše:
Tak to je naštěstí jiná když s tím zajdeš do RC studia určitě ti poradí případně i přeměří jestli je výstup z radia OK

No to bych si musel udělat výlet, protože to mám dosti z ruky...:)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 17.06.2019 17:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2277
Bydliště: Zavar, SK
Len taká otázka: tie lietadlá predtým slušne lietali s inou vysielajdou?
Lebo z toho správania na videu by som hľadal buď slabý BEC, alebo to zapínaš moc blízko pri prijímači, alebo skúsiť iný modul...
Nastavenie v Taranisovi pre ten DSM modul je OK? Porovnajte si to prípadne s pepinozbrna.

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 17.06.2019 17:17 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.1.2013
Příspěvky: 283
ddano007 píše:
Len taká otázka: tie lietadlá predtým slušne lietali s inou vysielajdou?
Lebo z toho správania na videu by som hľadal buď slabý BEC, alebo to zapínaš moc blízko pri prijímači, alebo skúsiť iný modul...
Nastavenie v Taranisovi pre ten DSM modul je OK? Porovnajte si to prípadne s pepinozbrna.


Ano obě tyto letadla mají nalétano poměrně dost s klasickou DX6i...

V Taranisu je navolen Modul externi PPM


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 17.06.2019 17:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2277
Bydliště: Zavar, SK
Paolo-K píše:
Ano obě tyto letadla mají nalétano poměrně dost s klasickou DX6i...

V Taranisu je navolen Modul externi PPM

A to ostatné nastavenie? Channel range a PPM frame?
https://www.rcmodelytt.sk/wp-content/up ... aranis.jpg

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 17.06.2019 17:34 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.1.2013
Příspěvky: 283
Nastavené to je tak jak na obrázku PPM CH1-8 PPM frame 22,5 300u


Přílohy:
IMG_20190617_183132926.jpg
IMG_20190617_183132926.jpg
[ 61.61 KiB | Zobrazeno 1166 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 17.06.2019 19:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 791
Bydliště: Lysice,Brno,Blansko.
Obrázky: 7
Napiš s kterými Rx je problém a verzi toho modulu.Důležitá je zadní strana modulu.Pokud je to stará verze nejsou tam dip přepínače.HK prodávalo část těch modulů s vadným softem. viewtopic.php?f=38&t=53843
Všechny problémy se dají vyřešit nahráním alternativního firmveru do modulu který vznikl jako bokovka 4in1 multimodulu. https://github.com/pascallanger/DIY-Mul ... rangeTx.md


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 18.06.2019 9:29 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.1.2013
Příspěvky: 283
Až přijdu dom, mohu to nafotit. Nicméně modul je kupovaný cca před dvěma týdny, je to ten s přepínači.
Včera jsem se v tom ještě hrabal. Změnil jsme v Taranisu 300u na 100u (což je předpokládám šíře pulsu a - na +, což si myslím že je orientace amplitudy.) Pokud jsem vyhodil natvrdo přiřazení modulace a nechal to na automatiku, tak přijímač neproblikával a chytlo se to v podstatě na první dobrou bez zákmitu serv. Jen si to zase pamatuje pouze poslední použité letadlo. Když chci jiné musím to nabindovat. Zkusím si s tím ještě pohrát. Pokud by to fungovalo takhle nějak uspokojivě, zkusím s tím jít v sobotu někam nad pole s vyšší trávou a uvidíme co se bude dít.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 18.06.2019 14:05 
Mazák
Mazák

Registrován: 10.5.2005
Příspěvky: 675
Bydliště: Žatec
Zdravím, používám tento modul v Horusu a bez problémů.

https://www.banggood.com/Jumper-JP4IN1- ... mds=search


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 18.06.2019 14:12 
Mazák
Mazák

Registrován: 10.5.2005
Příspěvky: 675
Bydliště: Žatec
Také mě připadá, že je při zapínání vysílač blízko.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Pavel Holkup a 8 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz