Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: stř 21.11.2018 20:32 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 9.11.2008
Příspěvky: 83
Bydliště: Praha
Obrázky: 16
Ahoj, mám desku F3 DELUXE, kde vesele uvádějí
"Use all the features all the time; e.g. Connect your OSD + SmartPort + SBus + GPS + LED Strip + Battery Monitoring + Sonar + 8 motors - all at the same time!"
Rád bych připojil LED Strip, GPS a přijímač SBus se SmartPortem pro sledování telemetrie. Deska má ale jen 3 fyzické UARTy a z toho je UART1 nepoužitelný (protože ho sebere USB a nejde konfigurovat). Pokud zapnu software UART, zas mi nefunguje LED Strip. Jsem teda blbej já nebo je ta deska uplně za kulový :evil: :evil: :evil:
Už vidim, jak tam nacpou navíc i OSD, když má nedostatek UARTů...

Sice je tam hromada kabelů z konektorů, jedná se ale o duplicitní zapojení oněch jen 3 UARTů


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
PříspěvekNapsal: stř 21.11.2018 22:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2008
Příspěvky: 4769
Bydliště: Praha ČR
Blbý je jen ten, kdo psal popis, jinak F3 prostě umí 3 UART z principu. Něco se dá řešit v posledních Betaflight přes softserial, ale počet připojených věcí není nekonečný.
Akorát se mi nezdá to o USB, to by právě u F3 mělo být mimo UART, muselo by se vidět, tohle může být u nějaké desky zmrvené...

Bohužel pokud je opravdu požadavek na "připojení všeho", tak je to plně vyřešeno až v F7, teprve u ní počet UART vzroste a navíc jsou "chytřejší" - vždy možnost invertoru atd.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 22.11.2018 13:54 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 9.11.2008
Příspěvky: 83
Bydliště: Praha
Obrázky: 16
Ahoj,
děkuji za odpověď. No, ten, co pusti ven ten popisek by zasloužil klackem do hlavy, to bych býval vzal rovnou F4 u nás a nemusel čekat měsíc na desku ze zahraničí, dokud šlo venku létat. Těžko říct, jak s tím UART1 u originálu, tohle je klon. Pokusím se ještě sehnat vhodný FW a přemapovat piny místo motorů 6-8. To bude další boj, protože od verzí s GPS se upustilo nástupem závodní mánie. A kde už GPS je, tam zas nejde sonar nebo smartport. Bude to opět běh na delší trať, iNava nechci z principu, takže zbývá Cleanflight a Betaflight. Clean 2.0.5 umí všechny periferie, ale nelze ho přemapovat :?


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 22.11.2018 15:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2008
Příspěvky: 4769
Bydliště: Praha ČR
F4 ale není v perifériích lepší - taky 3 UART a navíc nemá volně invertory... Výkon je proti F3 výborný, ale periferie tolik ne.
Pokud je prioritou navěsit maximum externích věcí, tak je zásadní pokrok až F7.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 22.11.2018 19:07 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 9.11.2008
Příspěvky: 83
Bydliště: Praha
Obrázky: 16
edit:
po hodinách hledání vhodného FW je jediné funkční řešení je CF 2.0.5, softserial naštěstí nepřemaže sonar a LED strip je na jiném portě. Za chvíli vyzkouším ještě sport a pokud na softserialu pujde, mělo by to být OK. Nefunkční UART1 neřeším, OSD nepotřebuji :)

v provozu zatím netestováno


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 24.11.2018 16:47 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 9.11.2008
Příspěvky: 83
Bydliště: Praha
Obrázky: 16
Tak jsem se dlouho neradoval :D :?
módy "Angle" a "Anti-Gravity" pracují stejně dobře, jako u desky NAZE32. Problém nastává u přidaných komponent...
Sonar a barometr vidím normálně v senzorech, všechno pracuje, u sonaru i vzdálenost odpovídá skvěle. Při režimu ale není znát rozdíl mezi použitím "Baro" nebo "Sonar", navíc to v místnosti stoupá nahoru (stará dobrá DJI NAZA s tím neměla problém v uzavřené místnosti a Mavic Air byl naprostá luxus - tam ale byl zapojen i optický systém). Na youtubu je plno povedených videí, kde sonar pracuje naprosto dokonale, konstantní výška a nad pekážkou stoupne. U mě kulový... Jako by to jelo jen na barometr a ještě to nejde pořádně doladit
No a GPS - totální harakiri. Najde hromadu satelitů, na mapě ukáže přesnou polohu, LED strip vesele vybliká 3D FIX... Pokud jdu do režimu GPS Hold, nic se neděje, kvadra letí, jako na normální angle režim. A bonbónek na konec - test RTH = nekontrolovatelný náklon přes zadní rameno a let proti zemi (naštěstí to šlo zrušením funkce RTH vypnout)...

Poradí někdo zkušený? Nebo to mám rozdupat a vyházet z toho jak GPS, tak sonar a barometr vůbec nepoužívat :evil:


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 05.01.2019 19:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 15.8.2010
Příspěvky: 1067
Bydliště: Hlohovec - Slovensko
Mam tu dosku asi rok (cinsky klon), ale nejak extra som sa jej nevenoval. Cez leto som ju trochu skusal, ale celkovo mam zmiesane pocity z nej. Mam v nej nahrany INAV. GPS po mensom vyladeni drzalo poziciu, ale RTH som si netrufol vyskusat.
Tiez by som rad videl, kto ma ako nastavene mody a podobne.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 06.01.2019 0:49 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 9.11.2008
Příspěvky: 83
Bydliště: Praha
Obrázky: 16
je to síla, no... Musím říct, že RTH u DJI desek nebo dronů mi nikdy neselhalo. Je docela smutné mít strach nebo varovat před zbytečným použitím něčeho, co má být jako záchrana.

najednou se sklonil a řachnul proti zemi. Jak časovaná bomba.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 07.01.2019 21:01 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 7.1.2019
Příspěvky: 1
týchto dosiek mám niekoľko, problém s funkcionalitou GPS a sonaru však nie je v nich. Vybral si si Cleanflight, ale preň nie je priorita GPS a sonar, preto od toho zbytočne očakávaš že Ti to bude fungovať. GPS "poslúži" na nájdenie stroja, od používania sonaru od niektorej verzie SW upustili úplne (aspoň v Betaflight ktorý používam). Na GPS sa vraj odporúča práve iNav. Pri tomto FC mi však vadilo tiež zdielanie USB s UART1, skúšal som dosky s F4 CPU, tam je zas problém s invertormi. Viac mi vyhovoval FC SP Racing F3 EVO, kde je, ako bolo spomínané, USB s UART1 nezdielané, a UART1 je plne k dispozícii. Tiež mi je tá doska sympatickejšia konektormi. Inak som z týchto FC musel dať dolu magnetomer (kompas) a použiť externý - snímal často rušenie.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz