Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Copter Pixhawk
PříspěvekNapsal: pát 02.11.2018 19:08 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 7.6.2015
Příspěvky: 9
Zdar chlapi, má někdo zkušenosti s Pixhawk 2.4.8 do coptera?
Jedná se mi o prvotní zapojení s reglem a příjmačem frsky x6r.
V mission planner jsem se zasekl na baterce a nechce pustit dál.
Hlavně to nejde odarmovat, motory se vůbec neroztočí, jinak zapojení motoru je podle návodu správně, i směr otáčení, vyzkoušeno přímo v příjmači.
Předpokládám, že potřebuju ještě nějak napájet tu desku, je tak?
Sorráč za možná blbej dotaz, ale jsem spíš letec! díky Martin


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Copter Pixhawk
PříspěvekNapsal: pát 02.11.2018 23:29 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5427
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
malo informaci - posli fotky zapojeni a podivej se co ti pise mission planner pri pokusu o disarm

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Copter Pixhawk
PříspěvekNapsal: sob 03.11.2018 8:10 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 7.6.2015
Příspěvky: 9
dik za reakci, posílám fotku zapojení, hlavní dioda uprostřed není zelená
protože to není zřejmě správně zapojené,tak to nejde ani odarmovat
potřebuji tedy napájení té desky nebo ne???
taky mě to nechce hlavně pustit dál viz foto č.2

Příloha:
20181103_070213_001.jpg
20181103_070213_001.jpg
[ 51.22 KiB | Zobrazeno 1468 krát ]



Příloha:
20181103_073956.jpg
20181103_073956.jpg
[ 70.14 KiB | Zobrazeno 1455 krát ]



Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Copter Pixhawk
PříspěvekNapsal: stř 07.11.2018 20:36 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 7.6.2015
Příspěvky: 9
Ok hoši, tak tedy ještě jednou!Je tu někdo, kdo by dokázal poradit a rozchodit to!? Zapojený by to mělo být ok, motory v testu se rozběhnou, nastavení rádia taky ok, kanály na obrazovce taky chodí jak mají, ale při odarmování to píše tohle:

Příloha:
20181107_192937.jpg
20181107_192937.jpg
[ 100.71 KiB | Zobrazeno 1180 krát ]



už fakt nevíme co s tím dělat. Rádio FrSky taranis plus, příjmač X6R

dík Martin


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Copter Pixhawk
PříspěvekNapsal: pon 12.11.2018 17:44 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 21.8.2017
Příspěvky: 10
Bydliště: Jesenice u Prahy
No samotný Pixhawk napájený být musí. K tomu pravě slouží ta "rozdvojka" s konektory XT-60, která je vidět ve výřezu na tvém obr.2. Reguluje to napětí s Battery packu do Pixhawku. A další věc: odarmovat lze pouze tehdy, když má GPS fixnutý satelity. (teda jestli jsem správně pochopil otázku).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Copter Pixhawk
PříspěvekNapsal: úte 13.11.2018 20:42 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 7.6.2015
Příspěvky: 9
1.jasně, tu rozdvojku jsem i myslel, samozřejmě ji nemám, přikoupím a uvidím:)
2.zkoušel jsem to odarmovat i venku, kde si to signál načetlo, ale stále to píše nějaké chyby, viz.předchozí foto. Podle toho, co to píše, jakokdyby nebyl signál z rádia, přitom to je blbost, dokonce i jednotlivé kanály chodí podle toho testu!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Copter Pixhawk
PříspěvekNapsal: úte 13.11.2018 21:54 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 4.2.2016
Příspěvky: 45
Bydliště: Ostrava - Poruba
hlavně tam je evidentně špatně nastavený failsafe, neregistruje to páku plynu a háže to do failsafe. to jsou chyby co tam vidím ja.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Copter Pixhawk
PříspěvekNapsal: úte 13.11.2018 23:04 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 7.6.2015
Příspěvky: 9
Příloha:
20181113_222848.jpg
20181113_222848.jpg
[ 48.4 KiB | Zobrazeno 947 krát ]



díky, to zní dobře! Jak to prosím tě upravím?
radio 3 na fotce není zelený, staženej plyn!když přidám plyn, ozývá se trylek, ale odarmovat nejde ani se staženým, ani s plným!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Copter Pixhawk
PříspěvekNapsal: stř 14.11.2018 6:23 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 4.2.2016
Příspěvky: 45
Bydliště: Ostrava - Poruba
nevidím jakou hodnotu máš na plynu na minimu bývá kolem 982, a failsafe máš nastavený na 990 což je víc než plyn na minimu, mělo by být o cca 10 méně. Je to to okno vlevo radio, tam ten parametr sniž. To by mělo pomoct.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Copter Pixhawk
PříspěvekNapsal: stř 14.11.2018 10:37 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 7.6.2015
Příspěvky: 9
ano, díky pomohlo to a posunul jsem se dál, díky moc


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Copter Pixhawk
PříspěvekNapsal: stř 14.11.2018 17:02 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 7.6.2015
Příspěvky: 9
odarmované to nyní je, ale...

když to za nakopnu, tak se cca po 5s přestane točit jedna vrtule. příklad: roztočí se jen tři. Pokaždé jinak jednou přední pravá, potom zadní levá atd.
Mód stabilizace ok, test motorů proběhl, nastavení otáček taky stejně, rovná zem samozřejmě.

Podotýkám, že ještě mi nedorazil ten modul na hlídání napětí, tak nevím, zda to nemůže mít souvislost?! anebo, že by začal zlobit regl???


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Copter Pixhawk
PříspěvekNapsal: pát 16.11.2018 22:13 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 4.2.2016
Příspěvky: 45
Bydliště: Ostrava - Poruba
je zkalibrovane esc, zde jednoduchý návod https://www.youtube.com/watch?v=Hl-Q7RPOn18, jestli ano tak nevím, jen mi se po odarmování na hexe netočí třeba 2 vrtule, ale po přídání plynu se normálně roztočí a bez problému lítá


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz