Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Betaflight
PříspěvekNapsal: pát 26.10.2018 7:38 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.5.2016
Příspěvky: 307
Bydliště: Opava
Ahoj mam trosku problem s kopterou. Kdyz litam mam zaple antigravity+air a na vonlobeh defaultne 4,5%. Kdyz letim a delam nejaky manevr a stahnu plyn na 0, tak by podle me mel kopter drzet naklon. Me se ale stava, ze se trosku ruzne hybe a to je pro me nezadouci stav. Kdyz pridam trochu plynu, tak vse funguje standartne a me zajima co mam delat, abych tento nesvar vyresil. Za radu budu moc vdecny a nebranim se pokusum :)

_________________
RC: FrSky Taranis Q X7
Let.: Master Stick
Cop.: Lizard 95, Puda X220, UR65


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Betaflight
PříspěvekNapsal: sob 27.10.2018 7:27 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 22.8.2011
Příspěvky: 144
Bydliště: Praha 5 Nové Butovice
Ahoj, ten "floatiness" je spojený s min_throttle. Už si ale nepamatuju jestli přidat nebo ubrat, trochu bych se přiklonil k ubrání. Musí se to vyzkoušet ale běžně se dá min_throttle snížit na cca 2-3 %. Pokud se ubere moc, může nastat de sync esc a koptéra spadne. Jde to naladit i zastavováním motoru rukou(samozřejmě bez vrtulí) ale to chce trochu odhad.

_________________
Auta: HPI E10 Drift ED, Mini Inferno, Mad Truck
Quadry: QAV250, F450


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Betaflight
PříspěvekNapsal: sob 27.10.2018 22:47 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 13.9.2009
Příspěvky: 359
Ahoj,

mívám to nastavené zhruba takto- postupuj směrem doprava (používám tedy výhradně ButterFlight) a nikdy jsem neměl probém.

iF

_________________
FPVMANIA - MOTHER COPTER - FLY or DiE
Oficiální distributor Armattan Quads pro ČR
fpvmania.cz


Naposledy upravil imagin dne pon 29.10.2018 12:26, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Betaflight
PříspěvekNapsal: pon 29.10.2018 1:04 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.5.2016
Příspěvky: 307
Bydliště: Opava
Zkusil jsem ubrat na ty 3%, ale nemam to ted jak testovat, protoze neni pocasi. Hned jak to pujde, tak to prubnu a pripadne zkusim i to nastaveni od imagina. Jinak na stole jsem brzdil motory pri tom volnobehu rukou a nejak jsem nepoznal rozdil. Proste jsem to priskrtil a motor se zastavil. Jak se to ma chovat pokud je neco spatne?

_________________
RC: FrSky Taranis Q X7
Let.: Master Stick
Cop.: Lizard 95, Puda X220, UR65


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Betaflight
PříspěvekNapsal: pon 26.11.2018 17:28 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 17.7.2018
Příspěvky: 9
Mám problém se spuštěním motorů. Vše komunikuje normálně .Vedle tlačítka connect se mi rozsvítilo "Dataflash: free 0B" a tak nevím jak se toho zbavit a jestli to nemá souvislost. Předtím to šlapalo normálně. Dík za pomoc

https://thumbs.uloz.to/1/5/f/15fe06e07d ... 40x360.jpg


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Betaflight
PříspěvekNapsal: pon 26.11.2018 18:02 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.5.2016
Příspěvky: 307
Bydliště: Opava
Muzu jen hadat, ale myslim, ze to bude souviset bud s logovanim a nebo je spatne neco s pameni primo v desce, kde se uklada FW. Zkus v zalozce blackbox promazat pamet a popripade zrusit logovani uplne, jestli to vyresi tuhle konkretni chybu, tak to nebude mit souvislost s motory a zamerime se jinam.

EDIT: zajimalo by me co predchazelo tomu, nez prestaly fungovat motory...

_________________
RC: FrSky Taranis Q X7
Let.: Master Stick
Cop.: Lizard 95, Puda X220, UR65


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Betaflight
PříspěvekNapsal: úte 27.11.2018 0:00 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 13.9.2009
Příspěvky: 359
Dušan Trilec píše:
Mám problém se spuštěním motorů. Vše komunikuje normálně .Vedle tlačítka connect se mi rozsvítilo "Dataflash: free 0B" a tak nevím jak se toho zbavit a jestli to nemá souvislost. Předtím to šlapalo normálně. Dík za pomoc

https://thumbs.uloz.to/1/5/f/15fe06e07d ... 40x360.jpg


Ahoj,

nefunkční motory a ta hláška má souvislost stejnou jako volná paměť pro BlackBox - nula. Vymaž paměť a zbavíš se hlášky. Motory nefungují ani přes BF? Tedy "táhlem" v záložce motors, nebo jen při odarmování přes vysílač. Zkoušels?

iF

_________________
FPVMANIA - MOTHER COPTER - FLY or DiE
Oficiální distributor Armattan Quads pro ČR
fpvmania.cz


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Betaflight
PříspěvekNapsal: úte 27.11.2018 11:25 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 17.7.2018
Příspěvky: 9
imagin píše:

Ahoj,

nefunkční motory a ta hláška má souvislost stejnou jako volná paměť pro BlackBox - nula. Vymaž paměť a zbavíš se hlášky. Motory nefungují ani přes BF? Tedy "táhlem" v záložce motors, nebo jen při odarmování přes vysílač. Zkoušels?

iF

Motory přes BF fungují normálně- nejde jen odarmovat. Blackbox paměť vymazána. Už mi je jasné ,že s tím to nesouviselo.
Posílám ještě nastavení receiver :
https://thumbs.uloz.to/7/8/7/7877044920 ... 40x360.jpg


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Betaflight
PříspěvekNapsal: úte 27.11.2018 13:15 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 13.9.2009
Příspěvky: 359
Ahoj,

tak to spíš ještě pošli MODES, jak to tam máš. A prosímtě trochu větší, než ty miniatury :)
Jinak - běžně nejde odarmovat, když máš připojeno do USB. (ochrana na prsty a obličej - mohl by Ti vzniknout zuřivý dark na USB kabelu - spousta lidí je líná sundavat vrtule )

Díky

iF

_________________
FPVMANIA - MOTHER COPTER - FLY or DiE
Oficiální distributor Armattan Quads pro ČR
fpvmania.cz


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Betaflight
PříspěvekNapsal: úte 27.11.2018 19:23 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.5.2016
Příspěvky: 307
Bydliště: Opava
Jo dival jsem se na netu a ta hlaska je stav pameti pro logovani. Sam to nepouzivam tak jsem na 100% nevedel. Pokud jsi tam nic nerozvrtal v nastaveni BF, tak bude spis problem na strane radia. Chtel bych se jen zeptat, jake mas radio a co teda predchazelo tomu problemu?

_________________
RC: FrSky Taranis Q X7
Let.: Master Stick
Cop.: Lizard 95, Puda X220, UR65


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Betaflight
PříspěvekNapsal: úte 27.11.2018 23:48 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 17.7.2018
Příspěvky: 9
BANE píše:
Jo dival jsem se na netu a ta hlaska je stav pameti pro logovani. Sam to nepouzivam tak jsem na 100% nevedel. Pokud jsi tam nic nerozvrtal v nastaveni BF, tak bude spis problem na strane radia. Chtel bych se jen zeptat, jake mas radio a co teda predchazelo tomu problemu?


Rádio Aurora 9. co přesně předcházelo tomuto stavu už přesně nevím , možná nahraní nového firmware, ale ani na původním mi to už nejde. Další 3 koptéry jsou v poho , takže rádio bych vynechal.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Betaflight
PříspěvekNapsal: úte 27.11.2018 23:52 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 17.7.2018
Příspěvky: 9
imagin píše:
Ahoj,

tak to spíš ještě pošli MODES, jak to tam máš. A prosímtě trochu větší, než ty miniatury :)
Jinak - běžně nejde odarmovat, když máš připojeno do USB. (ochrana na prsty a obličej - mohl by Ti vzniknout zuřivý dark na USB kabelu - spousta lidí je líná sundavat vrtule )

Díky

iF


https://thumbs.uloz.to/8/2/5/825efc870e ... 40x360.jpg
S tím připojeným USB to vím.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Betaflight
PříspěvekNapsal: stř 28.11.2018 9:08 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 13.9.2009
Příspěvky: 359
Ahoj,

no to vypadá OK. Funguje Ti ten jezdec, když odarmuješ? Vidíš, že se pohybuje?

iF

_________________
FPVMANIA - MOTHER COPTER - FLY or DiE
Oficiální distributor Armattan Quads pro ČR
fpvmania.cz


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Betaflight
PříspěvekNapsal: stř 28.11.2018 9:59 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 17.7.2018
Příspěvky: 9
imagin píše:
Ahoj,

no to vypadá OK. Funguje Ti ten jezdec, když odarmuješ? Vidíš, že se pohybuje?

iF


Zdravím
Jezdec funguje , ledka na FC taky problikává, kontroloval jsem i vysílačku jestli nemám blokování plynu, tak už fakt nevím


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Betaflight
PříspěvekNapsal: stř 28.11.2018 13:46 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 13.9.2009
Příspěvky: 359
Ahoj,

no, tak to, už mne napadá snad jen to, že nemáš úplně nulu na plynu. To sice odarmuje, ale motory se nerozjedou. Zkus asi trimem sjet dolu plynem. I, když píšeš, že jinde funguje, může to být minimální odchylkou na rozsahu na týhle desce. Těžko takhle odhadnout, zvlšť, když přesně netušíme co se mezitím stalo.

iF

_________________
FPVMANIA - MOTHER COPTER - FLY or DiE
Oficiální distributor Armattan Quads pro ČR
fpvmania.cz


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz