Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: sob 20.10.2018 8:24 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 854
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Zdravím zkušené.
Dostala se mi do ruky Turnigy 9x (deska s procesorem Atmega64A). Po nějakém seznámení s OpenTX jsem do ní nakonec dostal verzi 2.1.9.
Proběhla úvodní kalibrace a přes OpenTX Companion jsem nastavil "nějaké" modely. Ale všechno se tváří, že je v MODE1 a nejsem schopen najít, jak vysílačku nastavit do MODE2. V původním FW to bylo přímo v menu, v OpenTX tuto funkčnost nemůžu najít.
Co jsem přehlédnul?
Díky.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | vrtulníky(čky) | Xcoptery(rky) | Zorro | malá Cessna)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
PříspěvekNapsal: sob 20.10.2018 9:34 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 24.4.2016
Příspěvky: 296
Bydliště: Nove Zamky
Obrázky: 0
Skus tento navod: https://www.youtube.com/watch?v=kNFMekmzfBI

_________________
Bellanca Decathlon V2-B,Fieseler Fi 156 "Storch


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 20.10.2018 10:00 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 854
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Nemyslím hardwarově, to umím. Myslím softwarově. Mám hw na MODE2, ale openTX v MODE1, potřebuju přehodit softwarově OpenTX na MODE2. Tohle jsem nikde nenašel.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | vrtulníky(čky) | Xcoptery(rky) | Zorro | malá Cessna)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 20.10.2018 10:21 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2015
Příspěvky: 36
Bydliště: Pyšely
Stiskneš a podržíš levé tlačítko (+), dostaneš se do nastavení rádia a nastavení módu je úplně dole.

_________________
http://matyaso.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 20.10.2018 10:34 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 854
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Tak systém pokus omyl + "na začátku to asi bylo špatně". Už to mám.
V nastavení OpenTX je dole "Výchozí mód vysílačky" a musí se ještě nastavit "výchozí pořadí kanálů".
Kromě toho (a to mě dlouho mátlo) se musí založit nový profil vysílačky.
Pak vše funguje, jak má.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | vrtulníky(čky) | Xcoptery(rky) | Zorro | malá Cessna)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 20.10.2018 11:09 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 854
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
matyaso píše:
Stiskneš a podržíš levé tlačítko (+), dostaneš se do nastavení rádia a nastavení módu je úplně dole.

Tohleto je ta lepší varianta, díky. Tam je i ta změna módu... :)

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | vrtulníky(čky) | Xcoptery(rky) | Zorro | malá Cessna)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 21.02.2019 21:30 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 14.10.2018
Příspěvky: 12
Nebudu zakládat nové téma, narvu to sem.

Flashnul jsem na T9x verzi 2.1.9. Při pohybu v menu rádio nepípá, pouze vydává takové sotva slyšitelné zvuky, při zapínání normálně pípne. Jak to mám donutit, aby to pípalo stejným tónem jako předtím? Když zkusím zatrhnout v sestavení volbu audio, rádio nejde zapnout, jen pípne a nic se neděje, ani se nerozsvítí displej. Jde mi o telemetrické alarmy, pokud budou takhle (ne)slyšitelné, jsou k ničemu. Předtím tam byl soft ER9X v angličtině, chtěl jsem to počeštit, chyběly více než pětibodové křivky atd., proto ten flash.

Zkoušel jsem i Companion 2.0, tam jsou zvuky v pořádku, ale zas chybí FrSky telemetrické obrazovky, ačkoli byly navoleny v sestavě.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 22.02.2019 9:05 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 854
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Krovak84 píše:
Nebudu zakládat nové téma, narvu to sem.

Flashnul jsem na T9x verzi 2.1.9. Při pohybu v menu rádio nepípá, pouze vydává takové sotva slyšitelné zvuky, při zapínání normálně pípne. Jak to mám donutit, aby to pípalo stejným tónem jako předtím? Když zkusím zatrhnout v sestavení volbu audio, rádio nejde zapnout, jen pípne a nic se neděje, ani se nerozsvítí displej. Jde mi o telemetrické alarmy, pokud budou takhle (ne)slyšitelné, jsou k ničemu. Předtím tam byl soft ER9X v angličtině, chtěl jsem to počeštit, chyběly více než pětibodové křivky atd., proto ten flash.

Zkoušel jsem i Companion 2.0, tam jsou zvuky v pořádku, ale zas chybí FrSky telemetrické obrazovky, ačkoli byly navoleny v sestavě.

Zkusil bych vlézt do systémového menu vysílačky (dlouze tlačítko "+" - kolečko vlevo) a tam je nastavitelná délka pípání. To by mohlo pomoct. Při alarmu taky pípá málo?
Volbu audio jsem snad nezkoušel. Zkusím.

V T9X zmíněné OpenTX mám a ER9X jsem taky zkoušel, ale nevšiml jsem si, že by OpenTX pípal míň. ER9X má sympatičtější zvuk při trimování. :)

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | vrtulníky(čky) | Xcoptery(rky) | Zorro | malá Cessna)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 22.02.2019 17:26 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 14.10.2018
Příspěvky: 12
Nastavit délku zvuku jsem zkoušel, pořád stejné. Mě to spíš přijde jako softwarová chyba dané verze. Je to takový zvuk jako zlehka klepnout nehtem do dřeva, ono se to špatně popisuje :) A stejný zvuk má i pohyb trimů. Prostě, sotva to slyším doma, venku to nebude slyšet vůbec. A další věc, nefunguje pohyb v menu pomocí potenciometru, u ER9X to šlo.

K alarmu jsem se ještě nedostal, letadlo je v garáži a baterka zrovna nabitá. Asi to zapnu, postavím na stůl a počkám na alarm baterky.

edit: Teď mi to hodilo hlášku dochází eeprom a resetlo se rádio. Zajímavý.

edit2: Tak záhada je objasněna. To, co pípá při zapnutí rádia, je samotný DJT modul. Tudíž i telemetrické alarmy řvou tak jak mají. Interní speaker T9X si dál kručí potichu (už jsem na to přišel, je to jak cvrček v trávě, ale tichej :lol: ), takže předpokládám, že hlášení vybité baterie rádia bude signalizováno z interního speakeru tím zparchantělým zvukem, tudíž k ničemu.

Při hrabání se v rádiu s baterkou v letadle opět došlo k restartu. Je to nepříjemný, když se to najednou rozjede v přeplněný garáži. Naštěstí jsem měl rychlou levačku a rádio rebootuje cca vteřinu, tak si nestihlo tu novou vrtuli zakrátit o kompresor :roll:


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 22.02.2019 22:25 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 854
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
To resetování se je divné. Je v rádiu správný OpenTX? Na T9X tam vidím 4 verze podle procesoru a základní desky.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | vrtulníky(čky) | Xcoptery(rky) | Zorro | malá Cessna)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 23.02.2019 12:41 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 14.10.2018
Příspěvky: 12
Rádio je upravené ala RiMr, DJT modul, na něm vyvedený programovací konektor a na rádiu výstup na sluchátka. Co je uvnitř ale netuším, nicméně by tam neměl jít nahrát software určený pro něco jiného, když mám zatrženou kontrolu kompatibility, ne? Když rádio stálo zapnuté 45 minut na stole, nic se nedělo, k restartu došlo jen při hrabání v nastavení.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 24.02.2019 10:05 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 854
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Nejsem si tím úplně jistý, třeba Atmega64 a Atmega128 se liší krom větší flash paměti u 128 jen málo a dokážu si představit, že firmware pro 128 pojede na 64, ale bude mít problém s velikostí flash paměti. A programátoru se můžou hlásit stejně nebo velmi podobně a programátor může být nastavený, že je mu to jedno (není to pravděpodobné, ale je to možné).

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | vrtulníky(čky) | Xcoptery(rky) | Zorro | malá Cessna)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 17.03.2019 17:35 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 14.10.2018
Příspěvky: 12
Tak mi to po delší době nedalo a flashnul jsem to znova verzí 2.1.9. Tentokrát jsem ale nenahrál zálohu modelů a nastavení. Speaker funguje naprosto normálně, resetování rádia se už též nekoná. Takže na vině bylo nejspíš nahrané staré nastavení, které nebylo kompatibilní s novější verzí a udělalo neplechu. Předchozí stav kdy rádio nešlo zapnout poté, co se v sestavení vybral mód vylepšené audio se mi povedlo vyřešit stylem Taranis, čili podržet trimy k sobě a zapnout. Rádio jako zázrakem ožilo a funguje naprosto normálně. Zajímavý.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz