Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: ned 19.08.2018 20:08 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 4.6.2017
Příspěvky: 4
Zdravím,

před pár dny mi přišel Wizard X220S od firmy Eachine (https://www.banggood.com/Eachine-Wizard-X220S-FPV-Racer-Omnibus-F4-5_8G-72CH-VTX-30A-Dshot600-2206-2300KV-800TVL-CCD-ARF-p-1155399.html?rmmds=myaccout-bottom-viewhistory__3).
Po jeho otevření jsem musel vyměnit kabel pro spojení s vysílačem, který mám (https://www.geekbuying.com/item/Flysky-FS-iA6B-2-4G-6CH-Receiver-PPM-Output-with-iBus-Port-Compatible-Flysky-i4-i6-i10-Transmitter-359072.html) ,jelikož tam byl jiný než měl být. To naštěstí ale nebyla v podstatě žádná překážka.

Poté jsem dron (asi) úspěšně spojil s ovladačem (Flysky i6) a dálě jsem pokračoval s počítačem, kde jsem přes CleanFlight provedl pár úprav. Jsem celkem nováček v tomto hobby, takže jsem se inspiroval tímto videem:

Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz - asi od 22. minuty - a vše zatím šlo bez problémů.

Zádrhel ale nastal, když jsem už měl všechno hotové a zkusil spustit motory. Prostě ať jsem zkoušel cokoliv, motory se nerozjely. Myslím si, že problém je v odemčení, jinak mě nic nenapadá. Podle toho nastavení, co jsem udělal, by se motory měl odemknout jedním ze spínačů, ale nejde to. Taky jsem ještě zkoušel normální odemčení, které je dané určitou pozicí joysticků na ovladači, bez úspěchu.
Když jsem se pak ještě jednou díval v PC na nastavení drona, zjistil jsem, že ani CleanFlight nedostává žádné signály od ovladače.

Je možné, že chyba je jinde než si myslím, ale jinak mě opravdu nenapadá, čím by to mohlo být. Taky je možné, že jsem prostě jen udělal nějakou začátečnickou chybu nebo něco přehlídl.

Pokud s tímto má někdo nějaké zkušenosti a zná řešení, prosím o radu.

Díky předem.


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: pon 20.08.2018 6:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.2.2015
Příspěvky: 841
Bydliště: Chlumčany (PJ)
Obrázky: 0
No pokud nedostava signaly, tak nemas sparovany prijimac, pokud je to pres SBUS/IBUS, musis to mit takto v cleanflight nastavene a pokud tam mas opravdu omnibus F4, tak bych tam dal rovnou betaflight.

_________________
Taranis X9D+


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 20.08.2018 6:28 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 27.2.2018
Příspěvky: 131
Bydliště: Praha
Pokud to chceš armovat pomocí kniplů, musíš v klínflajtu úplně zrušit armování kanálem.

_________________
Ahoj lidi, jak jde život?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 20.08.2018 8:29 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 4.6.2017
Příspěvky: 4
Blacksite píše:
No pokud nedostava signaly, tak nemas sparovany prijimac, pokud je to pres SBUS/IBUS, musis to mit takto v cleanflight nastavene a pokud tam mas opravdu omnibus F4, tak bych tam dal rovnou betaflight.

No právě že spárovaný to mám, na displeji vidím info o dronu (stav baterie, signál...).
A přes BetaFlight mi to z nějakého důvodu nešlo, musel jsem použít CleanFlight.



karval píše:
Pokud to chceš armovat pomocí kniplů, musíš v klínflajtu úplně zrušit armování kanálem.

Jen taková hloupá otázka: Jak přesně se to udělá prosím? :)


Jinak díky za odpovědi.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 21.08.2018 19:08 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 27.2.2018
Příspěvky: 131
Bydliště: Praha
Celý ten řádek smažeš.

_________________
Ahoj lidi, jak jde život?


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz