px




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: ned 12.08.2018 13:05 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 9.8.2018
Příspěvky: 41
Dneska jsem zkoušel se známým toto letadlo, ale nějak se mi jej nepodařilo spárovat se svojí vysílačkou T8FG. V návodu píšou že k tomu musí být Spektrum vysílač, ale přijímač by měl chodit i s jinými, nebo se mýlím ? Dělám něco špatně, nebo to opravdu nejde.

Díky.


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: ned 12.08.2018 13:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2011
Příspěvky: 2691
Bydliště: Praha Letňany
Mýlíš se. Nespáruješ přijímac Spektrum s ničím jiným, než se Spektrem. Platí obecně pro všechny 2.4 GHz systémy-vysílač i přijímač musí být od stejného výrobce.

_________________
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 12.08.2018 13:38 
Mazák
Mazák

Registrován: 4.7.2012
Příspěvky: 1786
Bydliště: Havířov
Nevím jestli to je pravda, ale někde jsem četl, že každý výrobce si dá na soupravu nějaký kod, nebo tak něco. Podle mě to pracuje podobně jako třeba DO centrálu u aut. Proto nepracují mezi sebou různé značky vysílač-přijímač. U starších systémů na frekvenci 35MHz to myslím šlo, ale né u všech.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 12.08.2018 13:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.1.2007
Příspěvky: 5760
Bydliště: Praha 8, ČR
Obrázky: 8
Resp. musí mít stejný přenosový protokol. K některým systémům existují "klony", např ke Sectru jsou přijímače Orange. Nebo měl jeden výrobce protokolů víc Graupner a jeho IFS a HOTT.
U 35 MHz, ale obecně u této kategorie, byl jiný způsob tvorby signálu, proto byla většina souprav kompatibilní.

_________________
Hitec Aurora 9X


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 12.08.2018 15:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.10.2011
Příspěvky: 1327
Bydliště: uhlířská lhota 74
dnes už předešlé informace nejsou uplně pravdivé:
https://www.rc-n-go.com/products/irange ... -jr-module


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 12.08.2018 15:52 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 11.10.2012
Příspěvky: 121
Bydliště: Ostrava
Obrázky: 0
Jsou i nejsou, spektrum u nových, novějších, výrobků už roky DSM2 nepodporuje. A ať koukám jak koukám, tenhle krám DSMX neumí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 12.08.2018 15:56 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 7.12.2014
Příspěvky: 232
Bydliště: Bratislava
Obrázky: 0
Pozdravujem Vás, prečo chcete sprarovat Spektrum prijimač s vysielačom Futaba?
Váš znami ktory kupil lietadlo BNF nemá Spektrum vysielač?

Presne tak ako ste čitali v navode: musí být Spektrum vysílač
(Ani Vaše prijimače Futaba sa nedaju sparovat s vysielačmi Spektrum)

Na stranke predajcu Astramodel je napisane:
Verze BNF- potřebujete vysílač Spektrum.
Pro uvedení modelu do provozu, spárujte přijímač modelu s vašim vysílačem Spektrum, doplňte LiPol baterii 1300-2200mAh 3S 11,1V a vhodný nabíječ.


už ste tu tušim treti na fore čo rieši podobnu vec. Predošli člen.

upresnujuce info pre vas a aj pre ostatnych ktory budu v buducnosti riesit podobnu zaležitost:
Lietadlo Carbon Cub je BNF s nainstalovaným přijímačom Spektrum DSMX
To znamena že prijimač je kompatibilny len s vysielačmi Spektrum s protokolom DSMX, alebo inymi vysielačmi ktore použivaju protokol DSMX, napriklad Orange, JR, DEVO multiprotokol alebo zasuvny modul s multiprotokolom ako napisal predošli člen.

Čo je BNF je napisane tu: https://www.astramodel.cz/cz/slovnik/bnf.html
Alebo tu: http://www.bindnfly.com/Technology/

Velmi dobry članok: První kroky s modelem Carbon Cub S+
https://www.rc-zoom.cz/prvni-kroky-s-mo ... bon-cub-s/

Dalši članok RTF/BNF
https://www.rc-zoom.cz/prvni-rc-model-l ... -nebo-bnf/

člen kope napisal spravnu odpoved
Takže už vieme prečo nejde spojit Futaba vysielač a Spektrum prijimač
Riešenie: Použit Spektrum vysielač alebo modul s multiprotokolom ako napisal predošli člen.

Z tejto temy zarytý Futabaci budu mat určite srdcovy infarkt ked sa dočitaju že niekto chcel sparovat Futabu zo Spektrumom :D

_________________
T-rex 600 ESP, Mini Prôtos, hračka Blade 200 SRX, DX8


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 12.08.2018 15:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.1.2007
Příspěvky: 5760
Bydliště: Praha 8, ČR
Obrázky: 8
ufon13 píše:
dnes už předešlé informace nejsou uplně pravdivé:
https://www.rc-n-go.com/products/irange ... -jr-module

A to platí i pro ty stávající? Ne, to platí do budoucna. Většina toho, co máme v současnosti doma, se řídí výše napsaným. To, co prezentuješ, je jeden z prvních (nikoliv asi první) víceprotokolový modul.

_________________
Hitec Aurora 9X


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 12.08.2018 22:13 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 9.8.2018
Příspěvky: 41
Chtěl jsem si zalétat se svojí vysílačkou, protože se mi s ní líp funguje. Osobně mám všechny přijímače od futaby a nikdy jsem na 2,4mhz neměl nic jiného. Tak mě překvapilo, že to nekomunikuje se spektrem. Předchozí vysílačku jsem měl krystalku a tam to chodilo mezi sebou v pohodě. Teď už je mi to zcela jasné. Díky za vysvětlení.

Jenže poslední dobou už jsem viděl u pár lidí koupená letadla a většina jich měla spektrum, tak jsem si říkal, že by se nějaké to napojení mohlo hodit.

Takže tohle kdybych připojil ke své vysílačce tak můžu ovládat cokoliv ?
https://www.rc-levneji.cz/2-4ghz-moduly ... z--futaba/

Ale teď se dívám, že za 1600 je celá vysílačka 8 kanál, tak to potom snad ani nemá cenu kupovat nějakou redukci :-)
https://prislusenstvi-k-rc-modelum.heur ... -vysilac/#

No a ten carbon cub musí být pro začátečníka úplný zázrak. Sám přistává, nedá se s ním havarovat, škoda že se nemusím učit létat od nuly :-)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 13.08.2018 7:25 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.9.2014
Příspěvky: 348
Bydliště: Plzeňsko
zdzb píše:
Ale teď se dívám, že za 1600 je celá vysílačka 8 kanál, tak to potom snad ani nemá cenu kupovat nějakou redukci :-)
https://prislusenstvi-k-rc-modelum.heur ... -vysilac/#

Taková sranda to zase není. Je to vysílač bez paměti - pouze jen ten jeden aktuálně nastavený model, bez displeje. Potřebuješ k němu kabel, abys to vůbec zprovoznil. A chce se ti s tím vůbec takhle trápit? Pokud koukáš na modely od E-flite a vůbec od Horizon Hobby, tak si raději připlať za něco lepšího. Ten rozdíl v komfortu nastavování později oceníš.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 13.08.2018 7:55 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 15.2.2016
Příspěvky: 292
Bydliště: Frýdek-Místek
zdzb píše:
No a ten carbon cub musí být pro začátečníka úplný zázrak. Sám přistává, nedá se s ním havarovat, škoda že se nemusím učit létat od nuly :-)


Já si tím zázrakem pro začátečníka vůbec nejsem tak jistý. Myslím, že to je "zázrak" spíše z marketingového hlediska. Potřebuješ tam docela velký prázdný prostor kolem vzletové/přistávací dráhy. Což na spoustě letišť může být problém (hangár nebo nějaká bouda, parkující auta atd.).
Ale to je ještě řešitelné. Co je dle mého názoru větší problém je to, že úplný začátečník začne lítat v módu, kdy létá na stabilizaci a přistává na autopilota. Pak se jednoho krásného dne rozhodne, že zkusí přistát sám. Jak to asi dopadne?
Stabilizace taky není samospasitelná, pokud to bude dojit na minimálce.
Jsem přesvědčený, že nejlepší cesta k tomu naučit se létat, je pořídit si jako první letadlo něco snadno ovladatelného, snadno opravitelného za pár peněz, aby mi to nebylo v případě totálky líto. Prostě takového vozemboucha.
A až se naučím létat a přistávat s tímto letadlem, ta přejít na nějakého hornoplocha s podvozkem.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 13.08.2018 10:12 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 31.8.2016
Příspěvky: 145
BoBik_CZ píše:

Já si tím zázrakem pro začátečníka vůbec nejsem tak jistý. Myslím, že to je "zázrak" spíše z marketingového hlediska. Potřebuješ tam docela velký prázdný prostor kolem vzletové/přistávací dráhy. Což na spoustě letišť může být problém (hangár nebo nějaká bouda, parkující auta atd.).
Ale to je ještě řešitelné. Co je dle mého názoru větší problém je to, že úplný začátečník začne lítat v módu, kdy létá na stabilizaci a přistává na autopilota. Pak se jednoho krásného dne rozhodne, že zkusí přistát sám. Jak to asi dopadne?
Stabilizace taky není samospasitelná, pokud to bude dojit na minimálce.
Jsem přesvědčený, že nejlepší cesta k tomu naučit se létat, je pořídit si jako první letadlo něco snadno ovladatelného, snadno opravitelného za pár peněz, aby mi to nebylo v případě totálky líto. Prostě takového vozemboucha.
A až se naučím létat a přistávat s tímto letadlem, ta přejít na nějakého hornoplocha s podvozkem.


Napíšu svoji zkušenost.Začínal jsem na Sky lady a ať jsem se snažil sebe víc,neudržel jsem to ve zduchu víc jak 30s a každej let končil zlomeným křídlem a zaraženou hřídelí motoru.Nějak mě to odradilo a vzdal jsem to.Za pár let jsem se rozhodl,že to zkusim znovu a tak jsem si šel koupit všude vychvalovanýho Easystara s motorem vzadu.Nicméně po doporučení prodavače jsem odcházel s elektrovětroněm Conscendo S RTF se stabilizací.
Nejlepší koupě jakou jsem mohl udělat.Na tom letadle jsem se naučil lítat a ani jednou jsem ho nerozbil.Po dvou měsících létání jsem už bez strachu dělal výkruty,lopingy a lety na zádech kousek nad zemí.Jde o to,že se stabilizací se člověk naučí to letadlo ovládat v různých polohách,zjistí jak reaguje na povely a když si je jistej,vystoupá do vejšky a tam postupně zkouší stabilizaci vypínat.Když se letadlo dostane do nějaký polohy,v kterej si neni jistej,jednoduše přepne přepínač a letadlo se samo srovná.Bavim se tady teď o systému SAFE(srovnání do vodorovný polohy).S ostatníma funkcema jako je autamatický přistání a návrat na místo startu nemam zkušenosti.
Za mě tedy do začátku letadlo se stabilizací určitě ano.Je sice trochu dražší,ale ta investice se vrátí.V dnešní době už nestojí za to se trápit a slepovat éro po každým pokusu o let.

Sorry za offtopic.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 13.08.2018 10:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.1.2007
Příspěvky: 5760
Bydliště: Praha 8, ČR
Obrázky: 8
Pokud začínáš sám, bez cizí pomoci, je to jedna z variant. Dost pomůže nějaký simulátor, po němž si můžeš zkusit nějaké cvičné éro i bez "berliček". Druhou variantou je "přítel na drátě", nebo učitel vůbec, v krizovce převezme řízení. Spíš jde o to, aby se na to člověk nespoléhal víc, než je zdrávo. A postupně tu berličku opouštět. ABS ti také pomůže, ale jak překročíš určitou mez, je na nic.

_________________
Hitec Aurora 9X


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 13.08.2018 11:57 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 9.8.2018
Příspěvky: 41
Když si vzpomenu jak jsem sám začínal se žhavícím motorem na balzovým stroji, tak si říkám, že ta elektronika musí pomoci. Pořád jsem něco lepil a spravoval až letadlo vážilo o třičtvrtě kila víc a pak už ani lítat nechtělo :-)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 13.08.2018 12:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.10.2011
Příspěvky: 1327
Bydliště: uhlířská lhota 74
DAF píše:
A to platí i pro ty stávající? Ne, to platí do budoucna. Většina toho, co máme v současnosti doma, se řídí výše napsaným. To, co prezentuješ, je jeden z prvních (nikoliv asi první) víceprotokolový modul.


neřeším to odkázal jsem na některý z řady co na mě vyskočily z googlu po zadání RC multiprotokol 2,4G,
osobně jsem na 40mHz abych mohl i pod vodu.
Jen se snažím být v obraze.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: mara35 a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz