Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Jeti centralbox200
PříspěvekNapsal: ned 22.07.2018 12:59 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 7.3.2010
Příspěvky: 365
Bydliště: Praha
stal se mi nyní takový problém s centralboxem 200, a to že se mi v něm samo od sebe přenastavilo nastavení výstupních pinů 1 a 2 z nastaveného servo výstupu na digi vstup.
poprvé se mi to stalo v dílně kdy už o pár dní dříve již nastavený model mu začalo chodit uplně nesmyslně křidelko vystupu dva a chodilo a reagovalo i na pohyb plynové páky, pak přestalo chodit i uplně a bylo i bez proudu.
problem jsem vyřešil přehozením na vystup 12 vše chodilo ok. Pak jsem si hral s radiem a hledal příčinu a v připojením zařízení / centralbox/ jak je nastavení pinu jsem našel že vystup jedna a dva je přepnut na digi vstup, tak jsem přepnul na servo vystup, servo vrátil do pinu 2 a vše chodilo ok. Pak po jednom přistání jsem zjistil že křidelko nechodí, a vstup byl opět přepnut na digi vstup, po přepnutí na sevo vystup, křidelko zase začalo fungovat.
pře startem vše chodilo, k přepnutí v CB došlo za letu.
Už se něco takového někomu stalo?
Je nějaký duvod proč by se to mělo samo přepnout, může to souviset s nějakým jiným nastavením, nebo třeba přetížení serva?
myslel jsem třeba že přetížené servo a CB ten vstup odpojil, ale zkratovaná serva jsou 0, ale proč by to přepnulo ty výstupy?
SW chyba?


Přílohy:
37635151_1705963436120089_8337639704702746624_n.jpg
37635151_1705963436120089_8337639704702746624_n.jpg [ 68.47 KiB | Zobrazeno 1165 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Jeti centralbox200
PříspěvekNapsal: ned 22.07.2018 13:50 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.3.2014
Příspěvky: 1110
Bydliště: Třebíč
Obrázky: 0
Kontaktoval bych přímo výrobce, ten by ti měl přesně říct, co se děje.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jeti centralbox200
PříspěvekNapsal: ned 22.07.2018 14:11 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 7.3.2010
Příspěvky: 365
Bydliště: Praha
misamltr píše:
Kontaktoval bych přímo výrobce, ten by ti měl přesně říct, co se děje.

ano to samozřejmě budu, jen mě zajímalo zda se to někomu přihodilo taky, a třeba to už někdo taky řešil


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jeti centralbox200
PříspěvekNapsal: ned 22.07.2018 14:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 8479
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
Vasa píše:
stal se mi nyní takový problém s centralboxem 200, a to že se mi v něm samo od sebe přenastavilo nastavení výstupních pinů 1 a 2 z nastaveného servo výstupu na digi vstup.
poprvé se mi to stalo v dílně kdy už o pár dní dříve již nastavený model mu začalo chodit uplně nesmyslně křidelko vystupu dva a chodilo a reagovalo i na pohyb plynové páky, pak přestalo chodit i uplně a bylo i bez proudu.
problem jsem vyřešil přehozením na vystup 12 vše chodilo ok. Pak jsem si hral s radiem a hledal příčinu a v připojením zařízení / centralbox/ jak je nastavení pinu jsem našel že vystup jedna a dva je přepnut na digi vstup, tak jsem přepnul na servo vystup, servo vrátil do pinu 2 a vše chodilo ok. Pak po jednom přistání jsem zjistil že křidelko nechodí, a vstup byl opět přepnut na digi vstup, po přepnutí na sevo vystup, křidelko zase začalo fungovat.
pře startem vše chodilo, k přepnutí v CB došlo za letu.
Už se něco takového někomu stalo?
Je nějaký duvod proč by se to mělo samo přepnout, může to souviset s nějakým jiným nastavením, nebo třeba přetížení serva?
myslel jsem třeba že přetížené servo a CB ten vstup odpojil, ale zkratovaná serva jsou 0, ale proč by to přepnulo ty výstupy?
SW chyba?

Nie si prvy... Reset udajne sposobuje budto prilis nizke alebo prilis vysoke napatie.

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jeti centralbox200
PříspěvekNapsal: ned 22.07.2018 14:48 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 7.3.2010
Příspěvky: 365
Bydliště: Praha
[/quote]
Nie si prvy... Reset udajne sposobuje budto prilis nizke alebo prilis vysoke napatie.[/quote]

2x 2Slipol 5000mAh


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jeti centralbox200
PříspěvekNapsal: ned 22.07.2018 15:32 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 21.4.2010
Příspěvky: 450
Bydliště: Praha
Mas tam nový firmware v CB?

_________________
Jeti DC-16, Futaba FX-18+modul Jeti
Swing speciál, Proxima 2, Stork 4, Mig 15, P47, Torro 900


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jeti centralbox200
PříspěvekNapsal: ned 22.07.2018 15:54 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 7.3.2010
Příspěvky: 365
Bydliště: Praha
michalv píše:
Mas tam nový firmware v CB?

ano


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jeti centralbox200
PříspěvekNapsal: pon 23.07.2018 8:03 
Mazák
Mazák

Registrován: 1.1.2008
Příspěvky: 2401
Bydliště: Ban.Bystrica
Ja bezim na 2x A123, mne sa to nestalo. Kolega frici na lionky a zatial nespominal takyto problem.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jeti centralbox200
PříspěvekNapsal: pon 23.07.2018 8:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 8479
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
jozefbb píše:
Ja bezim na 2x A123, mne sa to nestalo.

Nekric hop. Aj tomu co "kukuricoval" s vlecnou tento vikend to pol roka fungovalo... Nastastie vysoka kukurica absorbovala naraz a v podstate sa nic vazne neposkodilo.
Prajem ti aby ti to fungovalo stale.

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jeti centralbox200
PříspěvekNapsal: pon 23.07.2018 8:14 
Mazák
Mazák

Registrován: 1.1.2008
Příspěvky: 2401
Bydliště: Ban.Bystrica
Ty vies potesit, mam to v MU23, na jednotke mam motor, to by som maximalne nenastartoval, ale na dvojke asi kriedelko, no hned ho presuniem na volny vyssi kanal. To by bol pruses keby sa 13 kilov a 5 metrov niekde skotilo. S tym nelietam len okolo hlavy.
Ale taketo divy najskor robi staticka elektrika. A ja to v tom kovovom trupe mam dobre uzemnene hi,hi


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz