Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Zvukový modul spínání přes AUX
PříspěvekNapsal: pát 06.07.2018 10:23 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 20.6.2013
Příspěvky: 17
Bydliště: Vyškovsko
Ahoj našel jsem zvukový modul s reprákem z jednoho dětského autíčka bylo to krmeno 2x AA baterkamy tak jsem to zapojil z AUX kanalu příjímače (Spektrum SR415) +na+,-na - a signální jsem zapojil místo jednoho pólu manualního tlačítka co tam bylo ale nefunguje spínání a tak mě zajímá kde je chyba nevím totiž kolik leze voltů s toho signálu a nebo jestli nebudu potrebovat nejakej spínací modul (jinak kdyz to zmáčknu tak to funguje krmený z přijímače myslím). Díky za rady


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Zvukový modul spínání přes AUX
PříspěvekNapsal: pát 06.07.2018 10:34 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 18.5.2018
Příspěvky: 95
Bydliště: Kousek od Prahé
Je tam signál PWM, takže je potřeba tam vřadit nějaký RC spínač.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zvukový modul spínání přes AUX
PříspěvekNapsal: pát 06.07.2018 10:37 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 20.6.2013
Příspěvky: 17
Bydliště: Vyškovsko
něco jako třeba toto ? https://www.rc-levneji.cz/prislusenstvi ... -rc-kanal/

a ten manual spínač stačí proklemovat?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zvukový modul spínání přes AUX
PříspěvekNapsal: pát 06.07.2018 10:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 6620
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
A není ten Aux přímej spínací kanál, tedy otevřenej kolektor? Co píšou v návodu přijímače?


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zvukový modul spínání přes AUX
PříspěvekNapsal: pát 06.07.2018 10:43 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 18.5.2018
Příspěvky: 95
Bydliště: Kousek od Prahé
AUX je u spektra normální kanál.
Ano, mělo by stačit přemostění spínače (nebo ho nechat stále zapnutý). Chce to vyzkoušet, jestli se modul spustí po připojení zdroje.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zvukový modul spínání přes AUX
PříspěvekNapsal: pát 06.07.2018 11:17 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 20.6.2013
Příspěvky: 17
Bydliště: Vyškovsko
problem je ten že ten manualní spínač se musí vícekrat mačkat aby přehrat vícero tonů a to sem myslel že vyřeší ten signalní z auxu myslím že ani ten spínací modul mě nepomuze jinak manual nemam k prijimaci a v tem anglickym se nevyznam (https://www.spektrumrc.com/ProdInfo/Fil ... -MULTI.pdf) a mam jen navod k vysílačce v češtině a tam se píše jak nastavit chovaní aux kanalu :


Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zvukový modul spínání přes AUX
PříspěvekNapsal: pát 06.07.2018 13:11 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 18.5.2018
Příspěvky: 95
Bydliště: Kousek od Prahé
Všechno se dá, když se chce. Můžeš použít třeba miniaturní relé nebo tranzistorový spínač. Oslov nějakého bastlíře v okolí, on ti to udělá :wink: .


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zvukový modul spínání přes AUX
PříspěvekNapsal: pát 06.07.2018 19:09 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 20.6.2013
Příspěvky: 17
Bydliště: Vyškovsko
a co teda vychází ven z teho AUX kanálu myslel sem že +,-,a nějakej spínancí kontakt


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zvukový modul spínání přes AUX
PříspěvekNapsal: sob 07.07.2018 20:45 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17743
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Snicl4S píše:
a co teda vychází ven z teho AUX kanálu myslel sem že +,-,a nějakej spínancí kontakt

Doporučuji připojit si tam servo a bude vidět co z něj leze. Prostě normální servosignál.

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zvukový modul spínání přes AUX
PříspěvekNapsal: sob 07.07.2018 20:58 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 18.5.2018
Příspěvky: 95
Bydliště: Kousek od Prahé
Čistě teoreticky to je "spínací kontakt", ale tak rychle se spíná, že se nedá přímo použít. Přečti si něco o pulzně šířkové modulaci (PWM), resp. o servosignálu u RC zařízení. Ten AUX výstup je plně proporcionální, tudíž nemá jen nějaký "obyčejný" spínač.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz