Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte 03.07.2018 8:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.5.2006
Příspěvky: 9102
Bydliště: Bratislava dnv SK
Odpoveď je v tom linku na rcgroups nejasná, https://www.rcgroups.com/forums/showpos ... ostcount=5
- je možné že viaceré rovnaké (!!!) príjmače by zostali spárované, ale že medzi tým dokúpeným a tým čo bol k vysielaču je rozdiel v protokole, ktorý spôsobí že vysielací modul vysiela inak a ten druhý z príjmačov tomu vôbec nerozumie.
- tvrdí tam že ide o PPM modul bez komunikácie s vysielačom? Potom by bolo jedno či je tam nejaké opentx alebo nie a už vôbec nezáležalo na verzii..Ale potom telemetriu má skade?
- je možné vymeniť ten vf modul a prerobiť to celé napríklad na frsky?


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: úte 03.07.2018 9:12 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 3143
Obrázky: 1
@coro Matně pamatuji, že cosi takového komusi dělala nějaká verse volantovky.
(Snad Volantovka Modelcraft GT4, 3-kanálová RC volantová souprava GT4, 2,4 GHz od Conrad?
http://www.produktinfo.conrad.com/datenblaetter/200000-224999/207200-an-01-cs-RC_SOUPRAVA_VOLANTOVA_MODELCRAFT_GT4__3_.pdf)
Prostě jakoby neuměla indexovat (tedy měla paměť jen na jeden model).
Spárované uložila a vyvolala, ale vždy jen jeden - poslední. Když byly dva, tak předchozí "zmizel".
=Tedy předposlední byl vždy přepsán posledním. (Tuším, že boj s dodavatelem uživatel vzdal.)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 03.07.2018 11:04 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 3143
Obrázky: 1
@aviatik666 Mé RC potřeby a požadavky jsou specifické. A taky převážně low-end(důvod kapsa)
Takže bych nechtěl RC soupravy škatulkovat - nebo skládat do žebříčků. Ostatně
Nejspolehlivější vysílač - rcmania
A taky slovy klasiků: Každý jen tu svou má za jedinou. Prodejci pak Každá liška chválí svůj ohon.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 03.07.2018 12:07 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 2.7.2018
Příspěvky: 10
blembondo píše:
Neházel bych flintu do žita.Časem se na to určitě najde "léčba".Zajimavé je že T9X AFHDS 2A ma jinou hlavní desku TX. https://hobbyking.com/en_us/turnigy-9x- ... tocol.html
Otázka je jak rychle to bude.

Asi s házením flinty do žita vážně počkám, prvně mě to trochu vyděsilo, ale asi to nebude tak strašné.
Přijímač TGY iA6C se dá párovat poměrně jednoduše hned při připojení baterky bez propojek, mačkání tlačítek a podobně, jen je potřeba mít trochu "rychlejší ruce"
Kvůli rozměru je pro mě i lépe vyhovující, tak budu používat ty.
V každém případě díky moc.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 04.07.2018 17:53 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 3143
Obrázky: 1
@ladaklucov " ... jednoduše hned při připojení baterky bez propojek, mačkání tlačítek
a podobně, jen je potřeba mít trochu "rychlejší ruce" ...
Tomu rozumím. Ale RX zapínám až po TX.
A TX (po zapnutí) nezačne s párováním hned po zapnutí. Většinou na něco čeká.
Teprve pak vyšle unikátní ID, kterou si RX uloží (když se mu zdařilo ji přijmout).Příjem potvrdí
(Po zapnutí RX je tedy závislé ode mne, kdy na čekajícím TX, dám povel PÁRUJ.)
T9X to provádí jinak?


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 05.07.2018 22:14 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 2.7.2018
Příspěvky: 10
U přijímače TGY iA6B se musí zasunout párovací propojka na výstup ppm a na některý kanál připojit proud, na RX se rozbliká dioda a je připravený k párování. Na TX teda spíš na zásuvném modulu se zmáčkne párovací tlačítko a současně se TX zapne. Dioda na RX se rozsvítí trvale a je spárováno. Problém je v tom, že RX musí být přístupný.

U přijímače TGY iA6C (ten má pouze ppm výstup) je to trochu jinak, po připojení se asi na tři vteřiny rychle rozbliká dioda a v tom se musí stihnout zmáčknout tlačítko na TX a zapnout. Párovací impuls vlastně proběhne při každém zapínání modelu. Tak že když beru jiný model, tak při prvním zapnutí musím mít vypnutý TX, zapnout model, zmáčknout tlačítko na TX a zapnout ho. Je spárováno aniž bych musel model kuchat a dělat něco s RX. Na to se dá zvyknout.

Párovací impuls tenhle typ T9X asi musí dostat při zapínání, jinak mi to prostě nejde.
Když prvně zmáčknu párovací tlačítko na TX, zapnu ho a teprve potom zapnu model aby proběhl impuls od RX tak se to nespáruje. Už jsem to zkoušel asi stokrát.
Asi to vypadá složitě, ale není to tak hrozné.
Na druhou stranu mám alespoň jistotu, že mi nelítá něco v kuchyni, když mám v plánu lítat s něčím jiným za domem. :lol: :lol: :lol:


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 06.07.2018 4:12 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 3143
Obrázky: 1
@ladaklucov DÍKY! Chování-princip nutno spárovat při každém zapnutí soupravy znám.
Je to obvyklý způsob u setových souprav RC hraček. A každá hračka se chová trochu jinak.
A to i třeba starší a novější verze, Pozorováno u fy MJX model vrtulníku F-45.
Ba dokonce i dvě shodné staré verze se lišily. Tam to ale vypadalo na nějaký
problém u TX neb se to měnilo s překlopením přepínačů plyn vlevo/vpravo.
To nemilé (=nutné rychlé ruce) je kombinace RX musí být zapnut při zapínání TX fu(binding)-
Ve spojení rychlé blikání RX (kdy čeká na binding) je krátké = tři vteřiny.
U MJX to rychlé blikání trvá dokud binding neproběhne (co jsem viděl)
A někdy proběhne dokonce pokaždé bez ohledu zda zapínání začne TX nebo RX.
Pravdou je, že doba pokusu o binding u TX je omezena, ale je dost dlouhá, aby se vše stihlo.
Ještě jednou dík za ochotu a jasný popis chování přijímačů TGY iA6B a TGY iA6C.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 07.07.2018 15:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.10.2011
Příspěvky: 1293
Bydliště: uhlířská lhota 74
nečtu to celé, ale co pamatovací baterka ve vysílači?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 16.09.2018 7:25 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 6.3.2014
Příspěvky: 261
Trapi me uplne stejny problem. Mam flysky fs-th9x a starej modul si modely pamatoval, nyni pouzivam FS-RM003 s modulaci AFHDS 2A a ted vzdy zapomene posledni model, fw openTx 2.2.0 a ten sem mel i driv se starym modulem. Prijimac fs-iA6B a druhy model ma prijimac integrovany na desce Crazybee F3. Zatim nevim co s tim a docela me to trapi


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz