Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: T9X opentx nepamatuje si přijímače
PříspěvekNapsal: pon 02.07.2018 17:03 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 2.7.2018
Příspěvky: 10
Zdravím pánové,
nějakou chvíli vlastním tento vysílač v české verzi, po počátečních rozpacích jsme se tak trochu skamarádili ale nedávno jsem dokoupil další přijímač a nastal problém.
Po spárování druhého přijímače ten předešlý zapomene.
Když spáruji ten původní tak zase zapomene ten nový, prostě a jednoduše pokaždé jen jeden z nich! Pořád dokola a dokola.
Setkal se někdo s něčím podobným? Dělám nějakou chybu nebo je potřeba něco přenastavit?

Už začínám být lehce bezradný, jen podotknu že první přijímač byl v kompletu s vysílačem a druhý dokupovaný jako doporučené příslušenství vše v ČR.

Díky moc.

Pokud se to tady řešilo tak mi prosím dejte link, vynadejte a téma smažte. Já jsem to bohužel nenašel.


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: pon 02.07.2018 17:06 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5319
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
a parujes kazdy prijimac pod jinym modelem ?

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 02.07.2018 17:20 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 2.7.2018
Příspěvky: 10
ten původní je v modelu a ten nový je na stole napojený na nastavenou řídící jednotku.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 02.07.2018 17:26 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 24.4.2016
Příspěvky: 269
Bydliště: Nove Zamky
Obrázky: 0
Je jedno ci je jeden v modeli a druhy na stole ci na dvore otazka znela ci parujes kazdy na inom modeli to znamena ze vo vysielacke naparujes jeden na modeli potom zmenis model vo vysielacke a naparujes druhy.Teda pokial to nie su Xkove prijimace tie sa daju naparovat aj dva na jeden model ale to uz je o inom.

_________________
Belanka Decathlon ,MDM FOX


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 02.07.2018 17:39 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 2.7.2018
Příspěvky: 10
To samozřejmě ano, ve vysílači mám nastavené dva modely, přepnu na ten který jdu párovat, spáruju vše funguje.
Vypnu model, vysílač přepnu na ten druhý, opět spáruju a opět vše funguje.
Ale když se vrátím k prvnímu, samozřejmě přepnu modely ve vysílači tak už nejde.
Mimo názvu modelu je v podstatě úplně stejné nastavení, může to být tím?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 02.07.2018 17:59 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 2.7.2018
Příspěvky: 10
ladaklucov píše:
To samozřejmě ano, ve vysílači mám nastavené dva modely, přepnu na ten který jdu párovat, spáruju vše funguje.
Vypnu model, vysílač přepnu na ten druhý, opět spáruju a opět vše funguje.
Ale když se vrátím k prvnímu, samozřejmě přepnu modely ve vysílači tak už nejde.
Mimo názvu modelu je v podstatě úplně stejné nastavení, může to být tím?

Ještě doplním že ten spárovaný přijímač funguje u všech modelů co jsou ve vysílačce nastavené, není potřeba někde něco nastavit, nějaký režim více přijímačů nebo tak něco?
A nejde to párovat jiným způsobem než přes to tlačítko na zadní straně?
Pozná ta vysílačka ke kterému modelu chci přijímač přiřadit, když a začátku párování musí být vypnutá?
(před vypnutím a párováním samozřejmě přepnu na požadovaný model)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 02.07.2018 18:16 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 24.4.2016
Příspěvky: 269
Bydliště: Nove Zamky
Obrázky: 0
T9X este nedokazala rozlisovat primace,v podstate ak by si nechal zapnute dve lietadla ovladal by si obe sucastne.Bolo by dobre keby si napisal aky vysielaci modul pouzivas a aj ake prijimace parujes.
A este jedna vec aky firmver mas vo vysielacke?

_________________
Belanka Decathlon ,MDM FOX


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 02.07.2018 18:26 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 2.7.2018
Příspěvky: 10
To se přiznám, že už jde trochu mimo mne, je to přesně tato vysílačka:

https://www.rc-levneji.cz/rc-vysilace-a ... antId=2739

a k ní později dokoupený tento přijímač:

https://www.rc-levneji.cz/prijimace-a-p ... -afhds-2a/


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 02.07.2018 18:39 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 2.7.2018
Příspěvky: 10
ladaklucov píše:
To se přiznám, že už jde trochu mimo mne, je to přesně tato vysílačka:

https://www.rc-levneji.cz/rc-vysilace-a ... antId=2739

a k ní později dokoupený tento přijímač:

https://www.rc-levneji.cz/prijimace-a-p ... -afhds-2a/

Pokud to něco napoví tak jsem ve vysílačce našel verze optentx-x9-2.0.2.0


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 02.07.2018 20:02 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 24.4.2016
Příspěvky: 269
Bydliště: Nove Zamky
Obrázky: 0
Takze tam mas najnovsi opentx,podla mojho nazoru este nebude odladeny pre tvoju vysielacku odporucal by som sa vratit na verziu 2.1.8 alebo 2.1.9.
Dalsia vec modul ktory mas vo vysielacke je vymenitelny to je ta vec vzadu z ktorej ide antena.
Tieto vysielacky boly celkom spolahlive aj ked boly predavane ako dorob si sam ale to sa tykalo telemetrie,podsvietenia displeja,moznost nahrat opentx.
Ako vidim tvoja je uz mierne upravena ci vylepsena.
predajca pred nahratim opentx musel na dosku napajkovat kabliky z konektorom na flasovanie alebo pouzil pridavnu dosku.V tom pripade to bude zlozitejsie ale nie nemozne.Skontroluj ci tam nemas neaky konektor davali sa bud do priestoru baterky ci vpredu pod napis TURNIGY alebo ich niekto nechal iba vo vnutri vysielacky.
Myslim si ze si nezapameta primac je chyba prave firmveru a preto ho treba prepalit.

_________________
Belanka Decathlon ,MDM FOX


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 02.07.2018 21:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.1.2010
Příspěvky: 975
Bydliště: PN - SK
pozor, podla prijmaca ma najnovsiu verziu T9x, ktora pracuje v zaklade s protokolom AFHDS A2 s telemetriou (rovnake ako Tgy i6)

skus si pozriet navody k tvojej T9x na hobbykingu, alebo potom k i6


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 02.07.2018 22:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 612
Bydliště: Lysice,Brno,Blansko.
Obrázky: 7
To není chyba ale vlastnost.T9X s novým modulem AFHDS 2A si pamatuje jen poslední spárovaný přijímač.
https://www.rcgroups.com/forums/showthr ... rgets-bind
https://www.youtube.com/watch?v=Qh4byn2pDZs


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 02.07.2018 22:48 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 2.7.2018
Příspěvky: 10
Hmmmm, tak to je mi teda tím pádem vysílač k ničemu, leda bych si jich musel koupit pět.
Všem moc děkuji.

Možná užitečná informace pro možné kupující.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 02.07.2018 22:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 612
Bydliště: Lysice,Brno,Blansko.
Obrázky: 7
Neházel bych flintu do žita.Časem se na to určitě najde "léčba".Zajimavé je že T9X AFHDS 2A ma jinou hlavní desku TX. https://hobbyking.com/en_us/turnigy-9x- ... tocol.html
Otázka je jak rychle to bude.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 03.07.2018 7:12 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 3136
Obrázky: 1
@aviatik666 Souhlasil bych s blembondo " Časem se na to určitě najde "léčba".
Tedy postup Jak spárované vrazit je do jedné z pamětí. A pak z libovolné-vybrané vyzvednout.
Do té doby bohužel při každé výměně nutno párovat.
Ostatně hračkoidní soupravy bez možnosti uložit víc modelů, párují vždy po zapnutí TX.
Jen k tomu nepoužívají párovací propojku. Ale to je jiná kategorie, a za jiné peníze.
- "... neměl jsi si to kupovat ..." Má-li něco paměť (pro víc modelů) tak by měla fungovat.
- "Chybičky" nejsou jen výsadou "Open ...". Tam nutno čekat, až to někdo v komunitě "opraví".
Jsou i případy kdy se i značkovým soupravám něco nepovede, a výrobce dělá mrtvého brouka.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz