Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: ned 03.06.2018 11:07 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.3.2014
Příspěvky: 1115
Bydliště: Třebíč
Obrázky: 0
Ahoj,
dostal se mi do ruky křovinořez brill 1000 ef. Je funkční, ale majitel říkal, že kolísají otáčky. Doma jsem to zapojil, funguje, ale dle parametrů výrobce by měl točit 8000ot. Při rozběhu se rozbíhá plynule, což nepovažuji za vadu, poté lehce ubere a poté točí furt stejně, ale už podle sluchu 8000ot. netočí. Uhlíky jsou ve výborném stavu. Motor nijak nekňučí, že by mu něco chybělo, ale je problém jen v max otáčkách. Kontakty jsem všechny prošel, pájené spoje bez vady. Otázka je, co je špatně. Jestli je něco v té desce? Pokud budete mít nápady, tak pište. Motor nesmrdí, ani při běhu. Rád bych ho opravil. Omlouvám se za nízkou kvalitu fotek, pokud bude potřeba, nafotím.

https://www.youtube.com/watch?v=MKRex1uHLuA


Díky Michal


Přílohy:
20180603_115903.jpg
20180603_115903.jpg [ 135.04 KiB | Zobrazeno 1069 krát ]
20180603_115910.jpg
20180603_115910.jpg [ 100.04 KiB | Zobrazeno 1069 krát ]
20180603_115917.jpg
20180603_115917.jpg [ 99.39 KiB | Zobrazeno 1069 krát ]
20180603_120002.jpg
20180603_120002.jpg [ 64.42 KiB | Zobrazeno 1062 krát ]
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
PříspěvekNapsal: ned 03.06.2018 11:20 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.3.2014
Příspěvky: 1115
Bydliště: Třebíč
Obrázky: 0
...............


Přílohy:
20180603_115932.jpg
20180603_115932.jpg [ 87.05 KiB | Zobrazeno 1061 krát ]
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 03.06.2018 12:05 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 2.1.2012
Příspěvky: 337
Bydliště: PRAHA
a jak to toci bez te desky ?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 03.06.2018 12:11 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.3.2014
Příspěvky: 1115
Bydliště: Třebíč
Obrázky: 0
To netuším, zkusím to tedy zapojit napřímo. Taky si říkám, že to je v té desce. Zkusím to a dám vědět.


Díky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 03.06.2018 12:29 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.3.2014
Příspěvky: 1115
Bydliště: Třebíč
Obrázky: 0
Tak jsem to napojil napřímo a motor má už podle sluchu mnohem více otáček a jsem si jistý, že problém je v té desce. Hlavní spínač má dvě polohy, aby se to dal výkon trochu regulovat a díky tomu je potřeba té el. desky. Ale zase mě mrzí aby to jelo furt na 100%. Zkusím na sběrném dvoře sehnat vrtaku a elektroniku vykuchat. Pokud máte jiné řešení v podobě opravy té desky, sem sním. Je ta tam takový trim a na ten výkon motoru je docela maličký, tak jestli nebude chyba v něm?

Díky


Přílohy:
20180603_115932.jpg
20180603_115932.jpg [ 88.13 KiB | Zobrazeno 1029 krát ]
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 03.06.2018 13:03 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 2.1.2012
Příspěvky: 337
Bydliště: PRAHA
muze byt vypaleny
ostatne ta elektronika neni nijak slozita i kdybyste mel vymenit vsechny soucastky
zacnete tim trimrem
podle fotky to nevypada na tripolohovy spinac
ta deska asi jen zajistuje ten mekky rozbeh


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 03.06.2018 13:19 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.3.2014
Příspěvky: 1115
Bydliště: Třebíč
Obrázky: 0
OK, mam to nyni zapojene naprimo z vypinace, abych mohl kosit. Casem nebo pokud to bude nutne elektroniku vymenim. Takze jen koupit strunu a uvidi se.

Jinak je tam dvoupolohovy spinac.


Diky Michal


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 03.06.2018 15:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 6715
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Dej sem fotky strany spojů desky. Samotnej triak BTA12/600 nemůže dělat softstart, musí k tomu být ještě nějaká další elektronika.
Není zespoda třeba nějakej černej epoxy flusanec na desce?
Jestli to má nějaký léta za sebou, tak bych šel nejdřív po těch třech modrejch elektrolyt kondenzátorech.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 03.06.2018 15:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.10.2011
Příspěvky: 1416
Bydliště: uhlířská lhota 74
zatím vždy byl problém v podobných případech v kondíku, bud se uklepal spoj nebo prostě byl kondík špatnej......momentálně mi to už po 8. dělá řízení otáček ve stopkové brusce na 230V jen jsem línej ji rozšroubovat a pájet.........


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 03.06.2018 16:36 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.3.2014
Příspěvky: 1115
Bydliště: Třebíč
Obrázky: 0
Tak křoviňák seká dost slušně. Sice tam není moc prostor pro ,,citovku", třeba kolem obrubníku, ale dá se to. Je to prostě nic nebo plný výkon. Samozřejmě, pokud to půjde opravit, tak jistě to bude jen +.


Díky Michal


Přílohy:
DSC_0615.JPG
DSC_0615.JPG [ 68.76 KiB | Zobrazeno 925 krát ]
DSC_0616.JPG
DSC_0616.JPG [ 71.88 KiB | Zobrazeno 925 krát ]
DSC_0617.JPG
DSC_0617.JPG [ 76.78 KiB | Zobrazeno 925 krát ]
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 03.06.2018 16:45 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 2.1.2012
Příspěvky: 337
Bydliště: PRAHA
popis na tom svabu je dost necitelny


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 03.06.2018 16:54 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.3.2014
Příspěvky: 1115
Bydliště: Třebíč
Obrázky: 0
T 06
U2010R
N28801-00

Jde to hodně blbě přečíst i s lupou.


Díky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 03.06.2018 23:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 6715
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Co to je to na straně spojů za moučnej sajrajt? No viditelně na tom nic zčoudlýho není. Asi opravdu ty elyty. Ale jak je to starý jsi nenapsal.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 04.06.2018 7:28 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 2.1.2012
Příspěvky: 337
Bydliště: PRAHA
ten svab bude asi zakaznicky takze tezko k sehnani
nejvice zatezovanou soucastkou je ten triak stoji par korun tak bych ho zkusil vymenit
zaroven rovnou elyty stoji taky par korun a odchazi starim a teplem
trimr aspon prohlednout v jakem je stavu


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 04.06.2018 7:35 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.3.2014
Příspěvky: 1115
Bydliště: Třebíč
Obrázky: 0
Je to zaprášéné, ted jsem to ocistil. Takze vymenim ty kondenzátory a uvidime. Zkusim se poptat i na ten trimm.

Dík Michal


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz