Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 41 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Lion powerion 1300 mAh
PříspěvekNapsal: sob 12.05.2018 20:46 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 15.5.2008
Příspěvky: 348
Bydliště: Praha
Kdysi jsem tyhle baterky(1100 i 1300mAh) lítal v epa kombatu.Používal jsem ty od Jeti nebo od Bidy ze Satrie.Oboje byly relativně tvrdé a použitelné.Proud 20A v poho.Po létech jsem to éro reinkarnoval,ale baterky byly už použitý jinde.Tak jsem na radu kamaráda koupil Sony vtc5 2600mAh.Ale je to děs.Jsou měkký jak sr...a.Nedaj pořádně snad ani 10 A.Co ty 2100 mAh Sony vct4?Lítáte je tady někdo? Nejde ani tak o kapacitu,jako spíš o to aby daly pořádný proud.Klidně bych vzal i ty 1300 mAh.Nebo Bida prodával prej i 1500mAh a byly velmi dobrý.Daj se někde sehnat takhle tvrdý články byť třeba jenom 1300(1500)mAh?Odpovědi typu dej tam lipolky neberu,mám z nich strach a bydlím v dřevostavbě :lol: Dík za pomoc.


Naposledy upravil Mosquito dne sob 12.05.2018 22:00, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Lion powerion 1300 mAh
PříspěvekNapsal: sob 12.05.2018 20:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.10.2012
Příspěvky: 1492
Bydliště: Kladno
koukni na samsung Q30, a LG
velikost 18650
kdysi jsem viděl nějaké stránky od elektrických kuřáků a tam byly kompletní testy a vybíjecí proudy.
bohužel jsi ji nepamatuje, takže skus googlit
osobně používám samsung Q30 z fastteku a luxus.
https://www.fasttech.com/search?INR18650-30Q


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lion powerion 1300 mAh
PříspěvekNapsal: sob 12.05.2018 21:04 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 15.5.2008
Příspěvky: 348
Bydliště: Praha
A jakým proudem je vybíjí?.Respektive co tím napájíš?Tyhle velký kapacity prostě nedají třeba 25A jako ty 1300mAh.Nechci si naběhnout podruhý.Opravdu chci nějaký praktický zkušenosti.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lion powerion 1300 mAh
PříspěvekNapsal: sob 12.05.2018 21:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.10.2012
Příspěvky: 1492
Bydliště: Kladno
dřevostavba: a co je skladovat v papiňáku


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lion powerion 1300 mAh
PříspěvekNapsal: sob 12.05.2018 21:08 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 2.1.2012
Příspěvky: 296
Bydliště: PRAHA
mam lg hg2 tzv hovnaky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lion powerion 1300 mAh
PříspěvekNapsal: sob 12.05.2018 21:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.10.2012
Příspěvky: 1492
Bydliště: Kladno
ja mam 2P4S a klidně jim dam krátkodobě 50A
myslím, že mají trvale 15A. Krmím s tím koptéru.
a min napětí je 2,5 na článek. cca to odpovídá lipol 3S, protože je tam jiná vybíjecí charakteristika.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lion powerion 1300 mAh
PříspěvekNapsal: sob 12.05.2018 21:16 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 15.5.2008
Příspěvky: 348
Bydliště: Praha
Znám vím.Vyzkoušeno,ale preferuju blbuvzdorný baterky.Učím lítat mladýho.Jde mi spíš o to jestli se ta kapacita okolo 1300 (1500)mAh vůbec ještě vyrábí.Ty 2600mAh jdou použít spíš v elektrovětroni,kde to vytáhneš nahoru a že to dýl trvá ti nevadí.Ale do toho kombata to nejde.Při plným plynu jde napětí okamžitě strašně dolu.A přitom na ty 1300mAb to lítalo cca 6 min.úplně v pohodě.Daj větší proud na úkor kapacity.To je pochopitelný.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lion powerion 1300 mAh
PříspěvekNapsal: sob 12.05.2018 21:36 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 15.5.2008
Příspěvky: 348
Bydliště: Praha
To jf:Jj to tak odpovídá.Já tam mám jen 3S a tam opravdu nejde víc než 10 A trvale.20A krátkodobě a hodně hřejou a napětí jde dramaticky dolů.Ty 1300 dokázaly dát 20A trvale a krátkodobě i víc než 25A.Bez ztráty kytičky a tři roky úplně v poho.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lion powerion 1300 mAh
PříspěvekNapsal: sob 12.05.2018 21:38 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 15.5.2008
Příspěvky: 348
Bydliště: Praha
To víťahavlíček:O těch hovňácích už jsem slyšel,ale jsem skeptik.Taky maj velikou kapacitu.Co tím krmíš?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lion powerion 1300 mAh
PříspěvekNapsal: sob 12.05.2018 21:52 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 2.1.2012
Příspěvky: 296
Bydliště: PRAHA
nemam je v modelu tam pouzivam jen lipolky
pouzivam je v zarizeni ktere bere cca 10 amper max


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lion powerion 1300 mAh
PříspěvekNapsal: ned 13.05.2018 7:52 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17024
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Doporučuji podívat se na datasheety Li-Ionek 18650, zvlášť zobrazení průběhu napětí při vybíjení při různých proudech. Z toho se dá odvodit co se tak po baterce může chtít a co poskytne (nejen proudově) a proč neposkytne to co by po ní leckdo chtěl :-)
Dost o tomto bylo napsáno tady...
Jen tak pro srandu jsem si zkusil najít datasheet "rozumné" 18650 1300mAh do nářadí; ten graf tam je také, stačí ho akceptovat, porozumět mu.
("Rozumná" LiIon pro mně znamená že se k ní dá najít datasheet výrobce, ne jen překupníkovy marketingové výkřiky bez uvedení dalších souvislostí).
Informace "mám je a v pohodě dají xxxA" jsou neúplné, je zapotřebí vědět také něco o napětí při tom proudu. Pak to už nevypadá až tak v pohodě.
Jo a zajímavá je také teplota článků po třeba několikaminutovém odběru toho xxxA proudu - i to slušný výrobce v datasheetu uvede, včetně vlivu velkých odběrů na životnost (v cyklech).

Jinak Alešovo "modrásky" jsem provozoval také, třeba v "jakokombatových" érech včetně P-61 a F7F. Ty články se chovaly velmi způsobně, nepotřebovaly žádný zásah balancerem a stárly docela pomalu; Ri se jim zvyšoval skoro nepozorovaně takže sloužily po řadu roků.

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lion powerion 1300 mAh
PříspěvekNapsal: ned 13.05.2018 8:26 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 2.1.2012
Příspěvky: 296
Bydliště: PRAHA
vazeny pane moderatore serveru diskuze je tady od toho aby si lide taky sdelovali sve zkusenosti
datasheet si kazdy muze stahnout a prostudovat sam ten se snad nemusi prikladat ke kazde odpovedi k diskuzi


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lion powerion 1300 mAh
PříspěvekNapsal: ned 13.05.2018 8:32 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2014
Příspěvky: 354
Tahle simulace je lepší než kopa datašítů
Lze porovnávat křivky vybíjení při různých proudech dvou různých 18650
příklad
Obrázek
http://lygte-info.dk/review/batteries20 ... arator.php

Kapacata Lionek 1300-1500mAh jsou třetihory.
Dnes nejtvrdší kousky mají kolem 3000.
Já už jsem si Lionky v elektroletu zkoušel a na můj účel jsou měkký.


Naposledy upravil skybreaker dne ned 13.05.2018 8:38, celkově upraveno 2

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lion powerion 1300 mAh
PříspěvekNapsal: ned 13.05.2018 8:34 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17024
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Pane vitohavlicku, kdyby jste si prošel ten odkaz na podstatně starší vlákno o LiIonkách, naznal by jste že zdaleka není tak zaužívané aby si uživatel ten datasheet našel, prostudoval a použil jeho informací. Spíše se lidi řídí neúplnými údaji obchodníka a pak tu s tím argumentují. Proto jsem příspěvek napsal tak jak je napsaný a můžete se třeba naštvat, psát co chcete ale to je asi tak všechno co s tím uděláte.
Jo a pak ještě si na mně můžete stěžovat adminovi.

Co se týká zkušeností tak tahle vaše:
vitahavlicek píše:
nemam je v modelu tam pouzivam jen lipolky
pouzivam je v zarizeni ktere bere cca 10 amper max
má docela nízkou ba bídnou informační hodnotu, o relevanci k původní otázce ani nemluvě...

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Lion powerion 1300 mAh
PříspěvekNapsal: ned 13.05.2018 8:39 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17024
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
skybreaker píše:
Tahle simulace je lepší než kopa datašítů...
No a jak asi tak vznikly ty grafy v nich? :roll:

Akorát se tomu nechtělo věřit a pak se mlčí; až teď to tak nějak vylezlo:
skybreaker píše:
Já už jsem si Lionky v elektroletu zkoušel a na můj účel jsou měkký.

Stačilo pobrat jeden z těch opovrhovaných datasheetů a nemuselo se pak zjistit realitu a tohle "objevně" konstatovat...

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 41 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz