Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 55 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Spínač osvětlení
PříspěvekNapsal: ned 15.04.2018 21:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2014
Příspěvky: 1112
Bydliště: Mikulov na Moravě
Obrázky: 6
Spínání Led osvětlení přes volný kanál přijímače.

Pánové mám dotaz chtěl bych spínat polohová světla (led diody), volným kanálem přijimače.
Z něj si diody berou napájení 5V na provoz a kolegovi to tak fungovalo.

Ale jak to udělat abych to mohl zapnout třeba za letu?
Když to dám do přijímače tak to svítí pořád. Děkuji za radu.

_________________
Nahoru to půjde ... dolů musí.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
PříspěvekNapsal: ned 15.04.2018 21:25 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 27.12.2007
Příspěvky: 170
Bydliště: Dolní Kounice
pepinozbrna píše:
Spínání Led osvětlení přes volný kanál přijímače.

Pánové mám dotaz chtěl bych spínat polohová světla (led diody), volným kanálem přijimače.
Z něj si diody berou napájení 5V na provoz a kolegovi to tak fungovalo.

Ale jak to udělat abych to mohl zapnout třeba za letu?
Když to dám do přijímače tak to svítí pořád. Děkuji za radu.

potrebujes rc switch

https://rcstudio.cz/cs/esc-pdb-ubec/491-dalrc-es30a.html?search_query=spin&results=34

https://hobbyking.com/en_us/turnigy-receiver-controlled-switch-1.html?___store=en_us

https://www.banggood.com/Two-Channels-Controlled-Switch-Remote-Control-Receiver-Switch-For-RC-p-1201647.html?rmmds=search&cur_warehouse=CN


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 15.04.2018 21:38 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 2.1.2012
Příspěvky: 338
Bydliště: PRAHA
nebo muzete treba pozit rozbite servo jetoho plny interent


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 15.04.2018 21:57 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 27.12.2007
Příspěvky: 170
Bydliště: Dolní Kounice
vitahavlicek píše:
nebo muzete treba pozit rozbite servo jetoho plny interent

Ano, ano nekolik svetel mam take pres servoelektroniku. Vse ma svoje, nebo kompletni svetelne moduly, ale to uz sme jinde.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 16.04.2018 6:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2014
Příspěvky: 1112
Bydliště: Mikulov na Moravě
Obrázky: 6
Pánové díky, tak jsem vše prohledal něco našel. Nejvíc se mi zamlouvá tento:

https://www.banggood.com/Two-Channels-C ... rehouse=CN

ale nenašel jsem že by ho někdo u nás prodával a než to dojde je docela dlouhá doba.
Neválí se náhodou někomu doma nebo i nějaký jiný že bych od vás odkoupil? Děkuji všem za váš čas.

_________________
Nahoru to půjde ... dolů musí.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 16.04.2018 9:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 727
Bydliště: Vysočina
pepinozbrna píše:
Neválí se náhodou někomu doma nebo i nějaký jiný že bych od vás odkoupil? Děkuji všem za váš čas.
Zeptej se tady . Rád si s tím hraje :) . V tomhle vlákně to ale není dobrý dotaz.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spínač osvětlení
PříspěvekNapsal: pon 16.04.2018 12:05 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17604
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Nejdu do toho. Není čas a navíc já to neumím SMD, výrobky vycházející z mé dílny jsou příliš velké :-)

Jo a přesunuto... Témat o spínačích je tu víc ale zrovínka jsem žádné vhodné nenašel...

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spínač osvětlení
PříspěvekNapsal: pon 16.04.2018 13:08 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5361
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
jak se jmenuje/jmenovala ta ceska firma co delala ruzne blikace atd.... do modelu ?

Yoda mel od nich fake forsaz kolem trysky

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spínač osvětlení
PříspěvekNapsal: pon 16.04.2018 13:21 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17604
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Ono naprogramit nejake spinatko neni problem ale dostat to na rozumny plosnak, dneska pokud mozno SMD... Delam to pro sebe a velky geret mi vetsinou nevadi.
Jo - http://www.rcspinac.cz - neni to ono?

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spínač osvětlení
PříspěvekNapsal: pon 16.04.2018 13:25 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 8.7.2011
Příspěvky: 67
Bydliště: Kladno
Pokud dobře pamatuju, tak Belza, pak dost dělal Budínský - BEL a teď bych šel do NightFly, umějí fakt mnoho pěkných věcí...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spínač osvětlení
PříspěvekNapsal: pon 16.04.2018 13:27 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5361
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
ne, NightFly to bylo - http://nightfly.cz/

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spínač osvětlení
PříspěvekNapsal: pon 16.04.2018 14:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 727
Bydliště: Vysočina
jyrry píše:
Nejdu do toho. Není čas a navíc ...
Jj, takový požadavky je třeba "vznášet" v zimě. Mám to udělaný taky (2 výstupy, jeden bliká, druhý spíná, slušný proudy) ale není čas.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spínač osvětlení
PříspěvekNapsal: pon 16.04.2018 14:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2014
Příspěvky: 1112
Bydliště: Mikulov na Moravě
Obrázky: 6
Pánové díky moc všem kouknul jsem je fakt že se dělají skvělé věci na osvětlení, ale přeci jen já potřebuji něco úplně primitivního.
Zkusím to ještě jednou rozepsat.

V obyčejném EPP modelu za pár korun mám 2 strobo poziční Ledky které jsou vyvedeny na servo konektor.
Kolega to měl tak že to dal do volného kanálu přijimače a ledky stále blikaly a napájelo je těch 5V nebo 6,2 či kolik :lol: z přijimače.

Chtěl jsem to jen trošku poladit o to že na ten kanál v kterém to je zapojeno přiřadím v Taranisu "Vypinač"
abych to mohl zapnout třeba až večer nebo za letu a nemusel to stále vytahovat z přijimače. Žádné jiné napájení ani víc
ledek k tomu připojeno neni.
Myslel jsem udělat to třeba jako blokování plynu vypinačem, zda je to vůbec technicky a realně možné.

Proto můj dotaz byl směřován na vlákno Taranis s tím že mi někdo třeba poradí jak to udělat a zdaly nehrozí nebezpečí
že když to bude blikat stále zda to nemůže poškodit přijimač, protože se mi zdá že to bliká docela silně.

Takto byl tedy myšlený můj dotaz díky všem za čas.

_________________
Nahoru to půjde ... dolů musí.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spínač osvětlení
PříspěvekNapsal: pon 16.04.2018 15:10 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2007
Příspěvky: 6520
Bydliště: Dubai, UAE
Z prijimace ti lezou tri "draty". Plus, minus a signal. Plus a minus tam jsou porad pokud je prijimac napajen. Proto ti to take porad sviti. Signal je promenlivy a reaguje na nej servo, pripadne onen zminovany RC Switch. Signal je rizen z vysilace. Takze bez nejakeho vypinace reagujiciho na signal to nepujde.
Prijimac to zrejmne neposkodi, ale stalo by za to zmerit odebirany proud aby jsi nepretezoval BEC.

_________________
بتر كوتاتكو
UH-60 Blackhawk, Bell 206, Mi-8, Jeti DS-16


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spínač osvětlení
PříspěvekNapsal: pon 16.04.2018 15:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2014
Příspěvky: 1112
Bydliště: Mikulov na Moravě
Obrázky: 6
pkotatko píše:
Z prijimace ti lezou tri "draty". Plus, minus a signal. Plus a minus tam jsou porad pokud je prijimac napajen. Proto ti to take porad sviti. Signal je promenlivy a reaguje na nej servo, pripadne onen zminovany RC Switch. Signal je rizen z vysilace. Takze bez nejakeho vypinace reagujiciho na signal to nepujde.
Prijimac to zrejmne neposkodi, ale stalo by za to zmerit odebirany proud aby jsi nepretezoval BEC.

Díky moc to jsem potřeboval slyšet ... teď ještě kde nějaký levný seženu :roll:

_________________
Nahoru to půjde ... dolů musí.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 55 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: jardaham, Seznam.cz [Bot] a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz