Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Staronová serva Modela S 17
PříspěvekNapsal: pát 09.03.2018 17:05 
Mazák
Mazák

Registrován: 6.3.2011
Příspěvky: 688
Bydliště: Sedlatice (Telč)
Ahoj,

procházel jsem RC manii a nenašel jsme nic o tom co hledám. Ale o co jde, mám doma 8ks starých ale nepoužitých serv Modela S17, mají ještě starý konektor. V technických datech je uvedeno (přiloženo v krabičce) :

Napětí: 4,8 - 6v
Spotřeba klid: 6 mA
Spotřeba střed. zat. 260mA
Točivý moment: 33 Ncm
Výchylka: + - 45°
hmotnost: 45g
Servo pracuje s kladným řídícím impulsem. Neutrální polohu páky lze přestavit na drážkovém hřídeli do polohy odpovídající neutrálu 1,31 ms nebo 1,52 ms.



Bude servo fungovat jak má, když tam dám klasický servo konektor ?
Je mi líto ty serva nevyužít - máte s tím to někdo podobné zkušenosti ?
Moc nechápu to přenastavení na hřídeli.


Díky Petr

_________________
Hitec Optic 6
Matador, Diablotin, Extra, S-Bach-RCF a další


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Staronová serva Modela S 17
PříspěvekNapsal: pát 09.03.2018 17:15 
Mazák
Mazák

Registrován: 3.11.2011
Příspěvky: 710
Bydliště: Česká republika
Nehledejte v tom vedu. Zkratka pootocite paku o jeden zub na zubatem hrideli.
Fungovat bude normalne.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Staronová serva Modela S 17
PříspěvekNapsal: pát 09.03.2018 17:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2009
Příspěvky: 607
Už si na to přesně nevzpomínám, ale tato serva určitě nebyla výrobek Modely. Tuším, že to byly Hitecy s přelepenou nálepkou a jiným konektorem. Typ už nevím, ale je vylisovaný někde uvnitř na krabičce. Fungují úplně normálně, jako jakákoliv jiná serva.

_________________
https://fokker1.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Staronová serva Modela S 17
PříspěvekNapsal: pát 09.03.2018 17:35 
Mazák
Mazák

Registrován: 6.3.2011
Příspěvky: 688
Bydliště: Sedlatice (Telč)
Doplním že se jedná o výrobek: Made in Korea
Uvnitř krabičky je výlisek HS-42
Stále nechápu rozdíl chodu neutrálu 1,31ms a 1,52ms

_________________
Hitec Optic 6
Matador, Diablotin, Extra, S-Bach-RCF a další


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Staronová serva Modela S 17
PříspěvekNapsal: pát 09.03.2018 17:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2008
Příspěvky: 4645
Bydliště: Praha ČR
Já můžu dokonce potvrdit funkci zcela s jistotou, asi před dvěma měsíci jsem S17 také našel a osadil do jednoho RC auta pro dítě - prostě funguje, není co dodat.
Samozřejmě že na dnešní dobu je pomalé a na svou velikost a hmotnost relativně slabé, ale v řadě případů to vůbec nevadí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Staronová serva Modela S 17
PříspěvekNapsal: pát 09.03.2018 20:18 
Mazák
Mazák

Registrován: 6.3.2011
Příspěvky: 688
Bydliště: Sedlatice (Telč)
tomashr píše:
Já můžu dokonce potvrdit funkci zcela s jistotou, asi před dvěma měsíci jsem S17 také našel a osadil do jednoho RC auta pro dítě - prostě funguje, není co dodat.
Samozřejmě že na dnešní dobu je pomalé a na svou velikost a hmotnost relativně slabé, ale v řadě případů to vůbec nevadí.




Děkuji tohle jsem potřeboval vědět :)
Nicméně stále nevím rozdíl mezi 1,31 ms a 1,52 ms

_________________
Hitec Optic 6
Matador, Diablotin, Extra, S-Bach-RCF a další


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Staronová serva Modela S 17
PříspěvekNapsal: pát 09.03.2018 20:37 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 29.9.2009
Příspěvky: 36
byly to přelepená serva Jamara...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Staronová serva Modela S 17
PříspěvekNapsal: pát 09.03.2018 20:47 
Mazák
Mazák

Registrován: 3.11.2011
Příspěvky: 710
Bydliště: Česká republika
ExperimentatorPetr píše:




Nicméně stále nevím rozdíl mezi 1,31 ms a 1,52 ms


Co na tom pořád nechápete? Berte to tak, že neutrál je páka v pravém úhlu k delší straně krabičky serva. Při jedné poloze páky na drážkovém hřídeli je to při 1,52 ms (což je běžné u dnešních rc souprav) a při druhé poloze je to při 1,31 ms (asi pro nějaké starší soupravy - nevím).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Staronová serva Modela S 17
PříspěvekNapsal: pát 09.03.2018 20:49 
Mazák
Mazák

Registrován: 6.3.2011
Příspěvky: 688
Bydliště: Sedlatice (Telč)
Mám každé servo v polystyrénové krabičce, k němu papír: technické parametry s odkazy na výrobce tedy Modelu (telefon sídlo atd) ...že by modela byla jen firma která vyráběla samolepky a přelepovala výrobky jích firem ?

_________________
Hitec Optic 6
Matador, Diablotin, Extra, S-Bach-RCF a další


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Staronová serva Modela S 17
PříspěvekNapsal: pát 09.03.2018 21:11 
Mazák
Mazák

Registrován: 3.11.2011
Příspěvky: 710
Bydliště: Česká republika
ExperimentatorPetr píše:
...že by modela byla jen firma která vyráběla samolepky a přelepovala výrobky jích firem ?


To je docela běžná praxe.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Staronová serva Modela S 17
PříspěvekNapsal: pát 09.03.2018 21:13 
Mazák
Mazák

Registrován: 6.3.2011
Příspěvky: 688
Bydliště: Sedlatice (Telč)
V dnešní době ano ale už MODELA za starých dob ?

_________________
Hitec Optic 6
Matador, Diablotin, Extra, S-Bach-RCF a další


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Staronová serva Modela S 17
PříspěvekNapsal: pát 09.03.2018 22:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2009
Příspěvky: 1158
Bydliště: západočesko
Obrázky: 38
ExperimentatorPetr píše:
V dnešní době ano ale už MODELA za starých dob ?
:D To už tak staré doby nejsou. Bylo to po roce 1990. Ve světě už to tak běželo dávno. V té době byl HiTec malá korejská firma a lepila tam to, co si zákazník objednal. V tohle případě Modela, Jamara, ...... Já si pro tahle serva jezdil ke Conradovi do Hirschau. Taky je značili S-17. Měli je jak s tím jejich konektorem, tak s JR i Futabou. Byl tam velký výběr serv. Myslim, že Conrad přitáhnul HiTeca do Evropy.

_________________
Ground Penetration Tester


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Staronová serva Modela S 17
PříspěvekNapsal: sob 10.03.2018 10:10 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 16.9.2008
Příspěvky: 417
Ešte pred vyše dvomi - tromi desaťročiami bolo štandardom, že neutrál (stred) serv bol pri šírke impulzov: 1310 mikrosekúnd, čiže 1,31 ms. Aj servá Futaba FP-S7, Acoms apod., predávané v Československu, mali aj "v papieroch" túto hodnotu. Servá s hodnotou 1,52 boli v našich končinách zriedkavosťou.

Až potom sa defakto svetovým štandardom stala hodnota 1520 mikrosekúnd, čiže 1,52 ms.
V šúčasnosti sa to akosi "potichu" zaokrúhlilo na hodnotu 1,5 ms.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Staronová serva Modela S 17
PříspěvekNapsal: sob 10.03.2018 10:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.9.2008
Příspěvky: 2445
Bydliště: Nové Mesto nad Váhom
Potvrdzujem - aj elektronika našich konvertoplánov má stred 1520 mikrosekund.

_________________
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Staronová serva Modela S 17
PříspěvekNapsal: sob 10.03.2018 11:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.7.2004
Příspěvky: 1078
Bydliště: Praha 4
A co ST1? Dají se použít i dnes? 2 staronová tu mám.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz