Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 57 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát 09.03.2018 17:53 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 11.3.2012
Příspěvky: 122
Ahoj,
tento týden jsem uvedl svou první kopteru do letuschopného stavu. První dvě baterky byly na menší louce (let do 100 m ode mně) vše ok. Druhé dvě baterky byly na větší louce = 2 pády. Letím 3/4 baterky a najednou se přestanou točit vrtule a padám, z ničeho nic, video stále vidím (stejný scénář u obou baterek), koptera ode mně byla třeba 100 - 150 m). Koptera to přežila v pohodě,myslel jsme si že to bylo špatným kontaktem u přívodu z baterky, protože jsem si doma všiml že jeden spoj upadával. Nicméně to byl důsledek a ne příčina. Včera jsem spoj přeletoval, dnes jsem šel lítat a opět 3/4 baterky vylítáno a prásk uplně stejně (tentokrát 150 -200 m), jen s tím rozdílem že mi po pádu vypadlo video na chvíli a pak se zase objevilo. Dnes jsem si ale všiml že po pádu mi na přijímači blikala červená ledka (mám příjímač Orange R615X). Dočetl jsem se že to znamená že přijímač spadl do failsafe modu - proto asi padám. Umístění přijímače je na fotce, je něco co můžu udělat abych nepadal a zlepšil signál? Třeba dal přijímač někam jinam, nebo tak něco? Můžeto být něco jiného než přijímač? Předem díky za odpovědi.


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: pát 09.03.2018 17:54 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 11.3.2012
Příspěvky: 122
Ještě fotka.


Přílohy:
20180309_163247.jpg
20180309_163247.jpg [ 116.67 KiB | Zobrazeno 1621 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 09.03.2018 18:21 
Mazák
Mazák

Registrován: 3.11.2011
Příspěvky: 715
Bydliště: Česká republika
Udelal jste range test?
Jak poznate ty 3/4 baterky?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 09.03.2018 18:34 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 11.3.2012
Příspěvky: 122
Range test jsem neudělal, respektive používal jsem tento přijímač v letadle, a tam byl v pohodě, jenže s letadlem nelítám takhle daleko, lítám do 100 m abych ho viděl. 3/4 baterky je zhruba odhad, ale oznám to podle OSD. když jse lítal blízko tak to dalo celou baterku a nespadl jsem., momentálně zkusím vyměnit přijímače - dím tam origo Spektrum, a kněmu ještě satelit a uvidím zítra jestli budou pády pokračovat nebo ne...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 09.03.2018 18:56 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 15.12.2013
Příspěvky: 36
Bydliště: ROSICE
Dnes jsem si ale všiml že po pádu mi na přijímači blikala červená ledka (mám příjímač Orange R615X)

Přestal jsem používat Orange RX i TX a z těchto důvodů už nepadám.

Robil.

_________________
Taranis + , Stinger,Phoenix 2000, Marabu XL,Hotwing 1200,Algol , Phantom 300,


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 09.03.2018 20:01 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 11.3.2012
Příspěvky: 122
No teď jsem k tomu taky tak nějak došel, ale nevím jaký přijímač k SPektru DX6i pořídit? chci aby to bylo PPM a 6 kanál a nejlépe to mělo port pro staelit, protože se mi jeden válí doma...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 09.03.2018 20:03 
Mazák
Mazák

Registrován: 3.11.2011
Příspěvky: 715
Bydliště: Česká republika
A nemuzete tam dat jen ten satelit?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 09.03.2018 20:32 
Mazák
Mazák

Registrován: 24.11.2013
Příspěvky: 541
Bydliště: Praha 10
Obrázky: 9
Jestli pády mají souvislost s vybitím 3/4 baterie, tak podle mě lepší umístění přijímače ničemu nepomůže.
Přijímač bude napájen přes BEC na regulátoru a ten by teoreticky měl dodávat konstantní napětí. Já bych podezříval vlastní přijímač nebo jeho napájení (regulátor / BEC). Kvalita přijímačů OrangeRX je individuální, také jsem měl nějaké pády (hlavně DSM2).
Škoda, že DX6i nemá telemetrii. Nedokázal by napětí napájení přijímače přenášet ten OSD?
Nešla by řídící deska nastavit, aby nevypnula motory při výpadku signálu (ideálně "return to home")?
Petr


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 09.03.2018 20:48 
Mazák
Mazák

Registrován: 3.11.2011
Příspěvky: 715
Bydliště: Česká republika
A jak by ta jednotka vyčuchala, kde je ten "home", když nemá GPS? Okamžité zastavení motorů je v dané situaci jediné rozumné řešení. Už tak je na pováženou, že někdo s takovým strojem létá mimo přímou viditelnost, na kterou je schopen model bezpečně řídit.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 09.03.2018 20:56 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.9.2014
Příspěvky: 348
Bydliště: Plzeňsko
Wertykal píše:
No teď jsem k tomu taky tak nějak došel, ale nevím jaký přijímač k Spektru DX6i pořídit? chci aby to mělo port pro satelit, protože se mi jeden válí doma...

AR6210. On ten Orange R615X je jedna z nejhorších variant co se spolehlivosti týče...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 09.03.2018 21:22 
Mazák
Mazák

Registrován: 24.11.2013
Příspěvky: 541
Bydliště: Praha 10
Obrázky: 9
Kreyson píše:
A jak by ta jednotka vyčuchala, kde je ten "home", když nemá GPS? Okamžité zastavení motorů je v dané situaci jediné rozumné řešení. Už tak je na pováženou, že někdo s takovým strojem létá mimo přímou viditelnost, na kterou je schopen model bezpečně řídit.

A vlastně o které jednotce mluvíme? :wink:

Opravdu je zastavení motorů ideální?
To není letadlo, které se dokáže srovnat i bez motoru.
A co se asi tak stane, až dron, který se mezitím přetočil na záda a spadl o několik metrů níže (třeba těsně nad hlavy přihlížejících), opět získá signál a páka plynu je stále na max? :twisted:
Lepším řešením jsou nízké otáčky motoru, které dovolí kontrolovaný sestup rozumnou rychlostí. On pád neovladatelného dronu z 50 metrů na hlavu, také není nic moc.
Mimochodem 150-200m, jak píše tazatel, je za obvyklých povětrnostních podmínek pro většinu lidí přímá viditelnost a pokud by nedošlo k výpadku signálu, tak by ho měl i bezpečně řídit.

Proč většina drahých profi dronů má právě systém "return to home" a ne zběsilý pád v touze po vytvoření kráteru? Proč se asi neřídí vaším "jediným rozumným" bezpečnostním návrhem. To jsou všichni tak hloupí?

Některým lidem prostě modely do ruky nepatří, a tím nemyslím Wertykala.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 09.03.2018 21:38 
Mazák
Mazák

Registrován: 3.11.2011
Příspěvky: 715
Bydliště: Česká republika
Grugh píše:
Některým lidem prostě modely do ruky nepatří, a tím nemyslím Wertykala.


Model patří do ruky především lidem rozumným a zodpovědným. Sám tazatel napsal, že ".. s letadlem nelítám takhle daleko, lítám do 100 m abych ho viděl." Takže letadlo na 100 m nevidí, ale malý dron na 200 m vidí tak, aby ho bezpečně ovládal?
A to, že někdo v okamžiku ztráty signálu letí nad hlavami přihlížejících už raději ani nekomentuji.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 09.03.2018 21:40 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 31.12.2016
Příspěvky: 50
A máš druhou louku vyzkoušenou na jiné zdroje 2.4GHz? Nebo tam s původníma baterkami létáš v pohodě?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 09.03.2018 23:43 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 11.3.2012
Příspěvky: 122
Wow, nechtěl jsem vyvolat takový rozruch. Nicméně nejsem blázen, je to pro mě nové, proto lítám nad polem kde nikdo není, má to jedinou nevýhodu, že je tam spousta bahna, takže než pro dron dojdu, tak jsem v něm po kolena, ale zase na ruhou stranu aspon to padá do měkkého. V podstatě si myslím že s baterkou to nemá co dělat, to že se to většinou stane v jejích 3/4 je spíše asi náhoda, protože už se tak nějak rozkoukám a lítám dál. Když jsem lítal malé louce nespadlo to ani jednou a dnes jsem druhou baterku dal tak y bez pádu, sice na velké louce, nicméně jsem schválně lítal blízko abych to testnul - proto bych vliv baterky/BECu vyloučil. Orange mám už celkem 3 a nikdy jsem s nimi porblém neměl v letadlech fungují naprosto v pohodě. Bohužel ted to bude chtít nějaký větší kalibr asi. Jen abych shrnul louky, jsou vlastně 3, 2 velké a jedna malá, na malé mi to nespadlo, na obou velkých ano když jsem byl dále, když jsem lítal blízko, tak to taky nespadlo. Ještě by mně zajímalo jestli nejde třeba přijímač umístit nějak lépe na dron aby nebyl stíněný nebo tak něco...

AR6210 mám ve v rtulníku, zkoušel jsem hi připojit k dronu, ale obávám se že to nebude PPM :-( Někdo návrh na nějaký jiný přijímač prosím?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 10.03.2018 0:11 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 11.3.2012
Příspěvky: 122
Až teď jsem si všiml že na Fc (Omnibus F3) je přímo konektor na ten Spektrum Satelite, akorát teda netuším jak to spárovat s vysíačkou :-(


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 57 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz